Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Combofix - ostatnia deska ratunku przy infekcji

Peffi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od tego są fora o bezpieczeństwie które skutecznie sprawdzą logi.

I dlatego używa się np. OTL. Ahh i jeżeli zainfekowane są np. folder z naszymi prywatnymi danymi, to dzięki obeznanej osobie nie utracimy danych ale usuniemy infekcję, a np. Combofix usunie na wszystko.

tak, tu masz racje. ale zauważ że "policja" nie zaraża każdego pliku tak jak w przypadku np. sality. z tego co pamiętam ma on 2 pliki. pierwszy zaszywa się gdzieś w systemie drugi zapisuje się w autostarcie i odpala wirusa czyli plik pierwszy.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

tak, tu masz racje. ale zauważ że "policja" nie zaraża każdego pliku tak jak w przypadku np. sality. z tego co pamiętam ma on 2 pliki. pierwszy zaszywa się gdzieś w systemie drugi zapisuje się w autostarcie i odpala wirusa czyli plik pierwszy.

Lecz i tak łatwiej i SZYBCIEJ usunąć to dzięki logom, teraz coraz częściej widuję, że ComboFixa używają też ludzie do usuwania każdego wirusa.. To jest głupota. Ale skończmy już offtop :D

PMK3yt4.png

Opublikowano

Miałem kiedyś tego wirusa. Nie umiałem nic z tym zrobić więc kupiłem nowy dysk. Z tego co widzę teraz będę miał 2 dyski. Fajny tut :)

3qp8.jpg

Sygnaturka 800x200

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziwne, miałem tak 2 razy. Wyskakiwał mi Komorowski o cyberprzestrzeni coś tam pier*olił... Alt+F4 i mi jakoś działał dalej..

Opublikowano

Chodzi o PoliceAgent?

Nie jeden tak ma, że szajba odpierdala
Jak tu trzymać fason, jak temat na głowę siada?
Biada, kiedy narkotyk banię oplata
Za popełniony czyn kara, nie mała strata.

Jeśli pomogłem prosze o Like

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...