Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Naprawa RRoD

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bo to tak nie jest w pełni po znajomości.

Pracownik z firmy ojca ma kolegę który zna się na xboxie. Za naprawę plus najnowsze przerobienie chce 150zł.

Opublikowano

Tak ale nie mam jak osobno tego zrobić. Piszcie konkretnie czy nie przesadza bo chcę żeby to naprawił i sprzedam bo mam zamiar kupić nowy komp.

Opublikowano

Czyli opłaca się za 150 zł? Chyba się potarguję do 100 zł.

P.S

Zara wypiszę gry jakie mam do sprzedania (piraty jak by co).

Opublikowano

Za 500-600zl naprawiony to i tak bardzo sie cenisz. Informacja dla kupujacego - jak naprawa bedzie wykonana niefachowo to za 2 tygodnie nabywca spotka sie z takim samym problemem :)

Ja moge zrobic takiego xboxa za 20zl, tylko on po takiej naprawie bedzie chodzil jakies 2-3 tygodnie w porywach do miesiaca. Watpie zeby ten znajomy za 100zl wykonal pelny reballing. Po samym reflow kulki pod bga na dlugo nie zlapia.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Podobno zrobi to tak że już takie coś nie wystąpi. Po prostu powiedzcie czy nie przesadza potem się będę martwił jak nie kupią.

Opublikowano

Lepiej niech powie jak, bo koszty reballingu zaczynaja sie od 250zl. Jak facet zajmuje sie zawodowo elektronika i ma odpowiedni sprzet do naprawy zimnucy lutow xboxa (nie tylko sama stacje hot-air) to problem nie wystapi ponownie. Sprobuj sie dowiedziec co dokladnie zrobil (reflow czy reballing).

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Dobrze dowiem się. W sobotę powinienem wiedzieć.

Edit

Jeszcze nie wiem co dokładnie robi ale zmienia zepsute części na takie żeby już takie coś się nie pojawiło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...