Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Katarina

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
- Papier

Are u trolling? kata jest bardzo mobilna

Możesz użyć logiki by usprawiedliwić wszystko. To jest jej potęga, a zarazem wada.

Opublikowano

Według mnie build bardzo slaby ;f Chodzi mi o same itemy które kupujesz... I jak tak patrze co napisałeś to wydaje mi się ze nie masz więcej elo niż 1400+. Ten build który podałeś jest bardzo uniwersalny ale można ja lepiej zbudować. Jeśli ktoś grał katariną bardzo dużo I wie jak nią grać bez spellvampa bardzo polecam build:

To jest WEDŁUG MNIE najelpszy biuild pod katarine

health-potion3.pngboots-of-speed.pngkages-lucky-pick.pngsorcerers-shoes.pnghaunting-guise.pngabyssal-scepter.pngdeathfire-grasp.pngrabadons-deathcap.pngguardian-angel.png

PS: To jest tylko konstruktywna krytyka i nie miałem na celu urazić twórcy tematu, widać ze się napracowałeś i ode mnie masz like :)

c3RyaWtlUExfX19ldXdfX181ODlfX19OTVZfX181X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

dobra zaczynamy...

-Papierkowa nie jest... zbudujesz rylaia, i już masz 2k hp+

-Często dostajesz focusa bo wbijasz sie odrazu a u katariny lepiej poczekać okolo 3-4 sekundy i dopiero sie wbić z ultem (według mnie 75% szans że teamfight wygrany)

-Nie jest łatwo kontrowana gdy gra nią ogarnięty gracz...

Po co jej szarfa ? i ourglass albo GA ?

Build powinien wyglądać tak::sorcerers-shoes.pnghextech-gunblade.pngrabadons-deathcap.pngrylais-crystal-scepter.pngabyssal-scepter.pngvoid-staff.png

Na 1 bierzesz Q na 2 E na 3 W i maxujesz od 4 raz Q raz E na 6 oczywiście ult a W maxujesz na końcu...

to na tyle

pozdrawiam

Zhonya i szafra mają inne zastosowania. Szarma ma nas uwolić od hard CC ,np. Ult amumu, ew. zhonya możemy przeczekać okres stuna ale podejrzewam ,że to nam nic nie da bo i tak padniemy a tak to instantowo możesz uciekać, walczyć.

Papierowa jest, heh ;) Według ciebie, np. ashe też jest papierowa, ale złoże jej GA, thormaila, plemienną, fona i co ? I masz tanka.

Co do skilli ,to każdy robi jak chce, ja zawsze maksuje W przed Q, na wyższych postach jest napisane dlaczego.

Według mnie build bardzo slaby ;f Chodzi mi o same itemy które kupujesz... I jak tak patrze co napisałeś to wydaje mi się ze nie masz więcej elo niż 1400+. Ten build który podałeś jest bardzo uniwersalny ale można ja lepiej zbudować. Jeśli ktoś grał katariną bardzo dużo I wie jak nią grać bez spellvampa bardzo polecam build:

To jest WEDŁUG MNIE najelpszy biuild pod katarine

health-potion3.pngboots-of-speed.pngkages-lucky-pick.pngsorcerers-shoes.pnghaunting-guise.pngabyssal-scepter.pngdeathfire-grasp.pngrabadons-deathcap.pngguardian-angel.png

PS: To jest tylko konstruktywna krytyka i nie miałem na celu urazić twórcy tematu, widać ze się napracowałeś i ode mnie masz like :)

Dzięki za lika.

Tak, katą można grać bez spellvampa. Imho teraz DFG jest usless, 15% enemy's hp i brak CRD ;/ Nie rozumiem po co mi Haunting Guise, wytłumaczysz?

Opublikowano

W tym buildzie, który podałem DFG pełni funkcje niszczenia ad bądź ap carry tak szybko jak to możliwe. Dobrze wiem że nie trzeba tego itemu żeby burstować carry ale z użytym DFG + combo, taki ad carry znika w 0.5 do 1 sek. A co do Haunting Guise to daje jej troche hp i przede wszystkim penetracje gdy przeciwnik złoży troche mres'a

c3RyaWtlUExfX19ldXdfX181ODlfX19OTVZfX181X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

sorcery, haunting, abysall, hextech po drodze, czapa/ga i izi

W maxuje sie pierwsze ze względu na jego cd - pierwszy dmg komicznie wyglada (40, potem 80), jednak w midgame pokazuje pazurki, do tego movspeed dodawany z tego skilla. Z blue powinnismy miec cd 3.5s-4s. jest to zdecydowanie lepsze od Q ktore ma cd ~8S+.

Kata nie samym ultem żyje, nawet z teamem full cc można zabić wszystkich ;)

Opublikowano

Złe combo... Powinno być E-Q-W-R ,gdyż po Q mamy dodatkowy DMG z next autoataku bądź skilla ,a przy R działa to tylko z 1 sztyletem.

Opublikowano

Screen Masteries nie pokrywa się z tym co napisałeś ;] "21/0/9 (boost to speeda jest git na katarince)"

Opublikowano

Are u trolling? kata jest bardzo mobilna

Jest mobilna co nie zmienia faktu, żę jest papierowa.

dobra zaczynamy...

-Papierkowa nie jest... zbudujesz rylaia, i już masz 2k hp+

-Często dostajesz focusa bo wbijasz sie odrazu a u katariny lepiej poczekać okolo 3-4 sekundy i dopiero sie wbić z ultem (według mnie 75% szans że teamfight wygrany)

-Nie jest łatwo kontrowana gdy gra nią ogarnięty gracz...

Po co jej szarfa ? i ourglass albo GA ?

Build powinien wyglądać tak::sorcerers-shoes.pnghextech-gunblade.pngrabadons-deathcap.pngrylais-crystal-scepter.pngabyssal-scepter.pngvoid-staff.png

Na 1 bierzesz Q na 2 E na 3 W i maxujesz od 4 raz Q raz E na 6 oczywiście ult a W maxujesz na końcu...

to na tyle

pozdrawiam

o_O zawsze maksuje się najpierw W (oczywiście jeśli nie mamy takiego heimera, czy malze na lini - champów do których nie podejdziemy). Jest to duży DMG, może nei największy ale bardzo spamowalny, bardzo łatwo się z nim farmi.

Opublikowano

Bida, o ile nie ma jakichś naprawdę tragicznych rozwiązań w tym "poradniku" to jednak kilka spraw wymaga przedyskutowania

1)zhonya, absolutny waste, kat to assassin, jak np talon. W late game ma wbić na tyły, zabić co zdoła i uciec/gonić, a nie stać jak kłoda i czekać na tanki, które się zorientowały że ktoś im plecy smyra. Uderzasz, zabijasz ghost/flash/shunpo do warda i znikasz....

2)mejai, o ile w early da się złapać killa, w mid game będziemy łatwo dominowali wrogów to już w late bardzo tracimy na znaczeniu w TFach, szybko zbieramy focus i zawsze będzie na nas czekał stun czy inne cc. Nie utrzymamy stacków, nie ważne jak dobrze nam wcześniej szło.

można by wymienić jeszcze kilka rzeczy ale myślę że spory wpływ miał by mój własny wyrobiony styl gry.

Opublikowano

@up

rewolwer jest slaby na katarine, duzo lepszy wybor to hauting guise

No tak, bo przecież heal z 3 skilli aoe to takie słabe, po prostu nie potrzebne w laning phase, lepiej nie leczyć się po po ~15 za każdego minionka uderzonego z w, czy q

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

lepiej kupic sobie 2 poty i miec duzo wiecej dmg niz miec jakies beznadziejne leczenie i nie dominowac early

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...