Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawiodłem się na death note

Platinum™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te anime było naprawde fajne i nadal uważam je jedne z najlepszych . Moim zdaniem byłoby lepsze , gdyby raito yagami , mimo tego że nie miał do końca dobrych celów , powinien wygrać . Czemu wszędzie musi wygrywać dobro nawet w anime . Czy istnieje anime , w którym zło wygra ?

Opublikowano

istnieją ale nic w nich specjalnego nie ma, manga death nota kończy się inaczej niż anime, a tak btw dodaj ten post w spolier

nie wszyscy chcą wiedzieć jakie jest zakończenie

NJxbd4x.png

Opublikowano

Między innymi tym, że Raito trafia do świata shinigami i zostaje nim.

nie kłam , dowiedziałem się , że w mandze jest tak samo , tylko wiadomo że nie ma nieba , ani piekła ,ale jest Mu i tam właśnie trafił raito . Misa z innymi nadal myślą , że ich "bóg" wróci . Tak jest w mandze więc skąd ten pomysł , że zostanie shinigami

Opublikowano

nie kłam , dowiedziałem się , że w mandze jest tak samo , tylko wiadomo że nie ma nieba , ani piekła ,ale jest Mu i tam właśnie trafił raito . Misa z innymi nadal myślą , że ich "bóg" wróci . Tak jest w mandze więc skąd ten pomysł , że zostanie shinigami

Czytałeś w mandze?

Kontynuacja mangi wygląda tak jak napisałem...

Nawet w anime jest w pewnym sensie ten temat poruszony. W trakcie 2 openingu jest świat shinigami a w nim Raito.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

a moim zdaniem ciekawe zakończenie, troszeczkę szkoda że Raito został zabity no ale nie powiem że było to zaskakujące przynajmniej dla mnie.

HBV27j.png

Opublikowano

w mandze było tak jak napisali na pewnym forum :

Zakończenie mangi Death Note jest bardzo proste, Kira ( czyli Light Yagami ) umiera na zawał ( poniewarz gdy go postrzelono Ryuk wpisał go do swojego death notea) , a Misa wraz z wyznawcami Kiry w strojach wręcz zakonnych udaje sie na górę i tak jakby liczy na powrót swojego boga (zapala świecę w dniu rocznicy śmierci Kiry). Jednak na końcu mangi napisano że " martwi nie mogą wrócić do życia " a wcześniej Ryuk powiedział " i jeśli myślisz ze ktoś, kto urzywał Death Nota pujdzie do piekła albo nieba... To sie grubo mylisz! Jak już umrzesz to wtedy dopiero będzie ciekawie... już sie nie mogę doczekać! " no i w końcu się dowiadujemy że (słowa Lighta) " tego że nie istnieje nic takiego jak piekło ani niebo!" i sam Ryuk odpowiada Lightowi "... z dnia na dzień coraz bardziej mnie zadziwiasz... a byłem pewien ze wszyscy ludzie na serio wierza w te bzdóry!"

Z tych tekstów wychodzi na to ze Misa żyje razem z wyznawcami Kiry, Light Yagami zmarł na zawał wpisany do Death Notea i nie wiadomo co się z nim stanie po śmierci bo piekła i nieba nie ma , istnieje tylko "MU", a wiemy to z jednej z zasad notesu smierci(chyba) "po smierci dusze ludzkie idą do miejsca zwanego "MU" (nicość)"

A w anime , nie było nic że misa popełniła samobójstwo , po prostu na tym moście czy wysokości stała i zgaduję że myślała o raito

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

UWAGA: Z racji, że seria dobiegła końca, w mojej wypowiedzi zamieszczone będą spoilery. Jeżeli nie oglądałeś/aś Death Note, a masz zamiar - nie czytaj dalej.

Jasne, że są anime, w których zwycięstwo odnosi ta ciemniejsza strona i jeżeli o takowych nie wiesz, to nie jesteś za bardzo wtajemniczony. Death Note ma bardzo dobre zakończenie, a żeby nie było za słodko, to i gorzkie momenty miały miejsce.

Mówię tu oczywiście o śmierci L (Lawliet Lawsford), czy też ojca Yagami'ego

Miał szczytne cele, ale przez notes Light po prostu zwariował. Nie ma co drążyć tematu :D

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...