Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elo 1000-1200. Da się wybić?

SlideShow

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sam wbiłem powoli z 800 do 1077, znowu zszedłem w dół do 986 i nie da się nic w górę, gram z kuzynem zazwyczaj my mamy dobre staty a trafiają się jakieś trolle co wszystko niszczą

METIN2.PL SURA WP 75 lvl ON  CS:GO Eagle

Opublikowano

Mam pytanie dlaczego jak gram duo z kolega zawsze jestesmy ostatnimi pickami , bez wyjatku

Bo jeden z Was wychodzi jako ten z najwyzszym elo w teamie , a drugi jako ten z najnizszym?

Ostatnio gralem u mnie byl koles First pick 1430 elo , ostatni pick 1350 , od nich pierwszy byl 1630 a ostatni unranked. Bo tez grali duo.

Opublikowano

Do klimatów elowych polecam Westa. To beznadziejne EU/NE w ogóle się do tego nie nadaję. Nie grałem długo na weście bo znalazłem fajnych kumpli i zacząłem grać na EU/NE. Miałem tam 1204 ELO przez skonczonych idiotów. A na Weście? 1734 elo. Bez wychodzenia , normalna gra moge pokazać skilla i jakoś da się ugrać. Jestem istnym przykładem różnic między tymi 2 serwerami.

Do klimatów elowych polecam Westa. To beznadziejne EU/NE w ogóle się do tego nie nadaję. Nie grałem długo na weście bo znalazłem fajnych kumpli i zacząłem grać na EU/NE. Miałem tam 1204 ELO przez skonczonych idiotów. A na Weście? 1734 elo. Bez wychodzenia , normalna gra moge pokazać skilla i jakoś da się ugrać. Jestem istnym przykładem różnic między tymi 2 serwerami.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Powiem tak... da się ale musisz miec duzo szczescia... 2 min temu przegralem rankeda przez trolla... pierw sie klocil ze chce na solo topa, wchodzimy do gry, nafeedowal, napisal ze pierwszy raz renektonem gra... a gdy pisalem zeby siedzial na dupie - gral defensywnie, biegal po calej mapie -.- wiec to zalezy od szczescia... bylo tak ze mialem 1100 i spadlem do 950 przez trolle... teraz znow mam 1050 i jest tak ze wygram jeden mecz, i przegram i tak w kolko... najlepiej jak bysmy zalozyli temat, kto gra itp wtedy mozna zrobic wlasna grupe na rankedy... przyjemnie by bylo... mysle ze Jestescie ogarnieci (userzy mpc) i mozna ladnie sie wybic, ale to zalezy od nas :P

Opublikowano

Na Nordicu to panowie tylko Duosy bo cieżko ogarnąć. Zawsze o jednego trolla mniej. I jak jeden pan powiedział lepiej czasem wyjśc niż tolerować tych idiotów , tym bardziej ze teraz nie traci się za to elo.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Oczywiście że da się wygrać wszystko. Potrzeba jedynie zgrania oraz dobrej kontroli mapy, nawet przy najgorszych momentach opłaca się grać najlepiej jak tylko potraficie... Kontrola drak'ów, buffów oraz barona. Najistotniejsze...

Nie raz wygrywałem gry 4v5, albo z trollami. TYLKO TRZEBA DORADZAĆ TEAMOWI. Uwieżcie, że nie trudno jest się wybić... Osobiście siedzę sam w ~1500 ze względu na nowy sezon.. oraz mało run, dlatego też w tym siedzę i zbieram hajs.

Ale wejdzmy do sedna. Top nafeedował, licząc że ma 0/6 - 1/7...

Nie wyzywajcie go, tylko po prostu poproście o to, aby kupywał te wardy, bądź grał z team i się komunikował. Bo i tego topa da się poccarować.

Patrzcie również na setup'y przeciwnika, bo mimo że wygrali early, mogą przegrać late słabszym właśnie setupem.

Pamiętajcie, że baron'y czy drake mogą przepowiedzieć los meczu.

Dam przykład... Przegrywałem z team'em, każdy teamfight do momentu zrobienia barona. Mimo tego barona i tak dawaliśmy dupy przy turetach, ale zlekceważyli nas... Nasz team jebnął ACE, ale mimo tego przeżyło tylko dwóch. Uwierzcie, że wygrywając TF w 35~50minucie, można wygrać grę w krótkim czasie. Sam push turretów bądź zoutfarmienie przeciwnika daje dużo dla teamu.

Licząc że przeciwnik ma 4/0 + 90 farmy w 30 minucie. Jaki rezultat? Żaden, możesz mieć te 0/4, ale większą farmę kilku krotnie.

Jeżeli gonicie przeciwnika, a wiecie że narażcie się na smierć. Nie róbcie tego, lepiej zostać na tej lini i pofarmić bądź pushnąć wierzę, z goldem globalnym, niż tylko tym dla Siebie. Uwierzcie że ~100 golda dla każdego z teamu, to jest bardzo dużo. Bo przeciwnik tego golda nie miał, a ma słabszą farmę. Nie tylko statystyki mówią jaki jest gracz, ale w pewnym sensie też.

I jeszcze jedno, jeżeli Was jungler olewa Waszą linie... To kupcie Sobie wardy, tak aby kontrolować przeciwnego junglera i nie dać się po prostu złapać. A swojego junglera poprosice, aby tylko wpadał na tą linię. Nie wyzywajcie go i nie zganiajcie winy na niego.

Dzięki.

1294477714-U1.png

Opublikowano

@up

dobrze mowi :)

Jak teammate ma 0/4 to on wie ze slabo mu poszlo i nie trzeba go gnebic jeszcze bardziej, a jak placze ze to wasza wina to zamiast sie z nim klocic poprostu go zreportowac.

Nie ma co plakac na tych noobow, bo sa w kazdym teamie, nikt nie uwierzy ze kazda gra to 4x nooby u ciebie i 5x prosy w rpzeciwnym, trzeba spojrzec na wlasne bledy, bo wygranie linii to zadna sztuka, trzeba umiec wygrac gre, czego wiekszosc nie potrafi i mysli ze jak ma 2/0 na linii to carruje ale spada przez noobow.

Opublikowano

Witaj, przeczytałem poszczególne wiadomości pisane przez użytkowników i nie każdy mówi prawdę przez niewiedzę i niezdolność do gry. czy da się wybić powyżej 1k elo? Oczywiście że tak, nie jest to problem lecz twój poziom gry musi być wysoki. Gre bardzo fajnie ceruje się na midzie widzę że ty akurat tam grasz. Mogę dać Ci kilka wskazówek jak tego dokonać a ty albo z nich skorzystasz albo to olejesz.

Więc:

-każdą psotacią da się wycerować gre ludzie którzy powiedzą teemo to ussels champ nie graj tym gównem są dużym błędzie a ich poziom gry to za pewne 1200 elo.

- Twoja linnia musi być zdominowana przez Ciebie całkowicie, musisz złapać minimum od 3 do 6 kili nie oddając wiecej niż 1 ( każdy twój ded to starata drużyny), a sądząć po twoich grach zabijasz lecz sam dedasz co jest przyczyną nie możliwości wycerowania gry przez Ciebie.

- roaming (pamiętaj ze jeśli twoja farma to 60-80 w 10 minucie i uda złapać Ci się chiociaż 3 kile to MUSISZ pomagać słabszym linnią) a przy takich statach każdy ADC pójdzie Ci na combo.

Są to 3 informacje przydatne w grze teraz spróbuj się to tego dostosować a w razie czego pisz PW mogę poczuczyć Cię grać oraz dać kilka innych wskazówek.

Opublikowano

Na nordicu po prostu trzbea mieć szczęscie do teamów... Ja z kumplme grałem duo na bocie, troskzę szczęścia do teamów mieliśmy (nie byli jakies pro ogary, ale puszczlai nas na bota i nie feedowali ;p) i jakoś się wybiliśmy z tego 1200 na 1500 :P w jakiś tydzień niecały, ale mało grlaismy.

Opublikowano

up@ Uwierz, że już na ~1300 wiedzą co to Countery i pozwolą Ci iść na topa bądź mida. Mowa o EUNA

Counterpick to wybujała wyobraźnia graczy który nie ogarniają.

90% uważa że ryze -> ahri, graves -> ezreal itp. to 100% przegrana, a jednak wszystko zależy od gracza a nie od postaci.

Ja pickując TYLKO mida wybiłem 2 konta z 900 i 1100 na 1450 w 2 tygodnie.

I jakoś nie miałem problemu z counterpickami czy coś, będąc nawet 1st pickiem.

Opublikowano

Ofkors ze sie da. Trzeba po prostu wymagac od siebie a nie od teamu.

Prawda jest taka ze prawie wszyscy pisza ze maja niskie elo przez noob teamy, ale prawda jest taka ze samemu trzeba sie najpierw nauczyc grac. Sam kiedys sie wkurwialem ze team feedowal i wszystko przegrywalem. Teraz jest o wiele lepiej.

;)

Opublikowano

wiec to tak odpalasz lolkinga i lecisz ratio po kolei swoich teammates'ow jak koles ma np. 3/6 to znaczy ze troll albo support :D patrz tez na assysty i kim najlepiej gra oraz proponuj jego "maina" by gra byla udana

chyba ze ty jestes tym trollem ze slabym ratio ... zdarzaja sie tez takie przypadki ze gracz jest po prostu slaby wiec zaproponuj mu cwiczenie na normalach... po za tym nie wyzywaj nikogo od noobow bo jak jest juz w poradach to tylko sprawia ze wygranych jest mniej :]

Opublikowano

Da sie alez oczywiscie, dzis wygralem 2rankedy, oby dwa wydawaly sie przegrane ale motywacja teamu, i sami nie wiezyli ze wygramy a gdy zrobilem ace poszedl surr w nastepnej pushowana byla druga wieza przy nexusie ja bylem 3/4 rivenka ale najwaznejsza jest zacheta. Oddawaj kille+ motywuj+ rozmawiaj z teamem

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Miałem mecz ja Vayne 9:1 na linii patrze na mida - 0:10 patrze jungle 1:8. Teemo na midzie to kupa, Nocturn w jungle bez niczego tylko Infinity. Potem okazało się że pozamieniał wszystko i kupić Warmoga, nawet butów nie miał -,- Okazało się że to polaczki i przegraliśmy :(

Opublikowano

Dobra taktyka, ale ryzykowna - dodge.

Gdy w champ select widzę flame/płacz/troll picki - zamiast grać tego i się wkurwiać, dodge'uje.

W 30 minut ochłonę, zrobię sobie herbatę, zejdzie kara za dodge - wchodzę ponownie do queue.

Jeśli tym razem jest ogarnięty team - gram.

Owszem przy takiej taktyce i częstym dodge'om za dużo ranków dziennie nie zagramy, ale przynajmniej nie zostaniemy strollowani już w champ select'cie.

Na soloq jak znalazł, póki co bana nie dostałem więc nie wiem czy można zgarnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...