Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elo 1000-1200. Da się wybić?

SlideShow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema lecę sobie górę od 700 elo i zatrzymałem się na tych 1000 - 1200 co wpadne troszke wyżej to spadam. Już zaczynam wątpić że się uda. Przed chwilą grałem z trollującą akali ponieważ nie dali jej solo topa. A jeszcze troszkę wcześniej to darius ze statami 1/11.

Myślicie że to przez to że gram z tymi co zaczynają rankedy? I przez to nie zbyt ogarniają i trollują ?

beztytuuwle.jpg

Ps: Chcę poznać wasze opinie na ten temat

@Edit

Mam już ponad 400 rozegranych meczy rankingowych i 700 + wygranych zwykłych żeby nie było że jestem jakiś nowy :D

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie graj sam jak tak sprawa wygląda, dobierz sobie kolegę. 2 ogarnięte linie i mecz można wygrać.

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

@Pandragors

Masz racje tylko zazwyczaj ja bym chciał solo, kolega jungle i zazwyczaj takim ustawieniem wygrywaliśmy mecze. Tylko problem jest taki że nigdy nas nie chcą dopuścić do takich pozycji ponieważ gdy losuje nam team to jesteśmy ostatnimi pickami. I wychodzi że któryś z nas musi być supportem i junglerem. A w takiej sytuacji zgranie mało pomaga.

Opublikowano

@Pandragors

Masz racje tylko zazwyczaj ja bym chciał solo, kolega jungle i zazwyczaj takim ustawieniem wygrywaliśmy mecze. Tylko problem jest taki że nigdy nas nie chcą dopuścić do takich pozycji ponieważ gdy losuje nam team to jesteśmy ostatnimi pickami. I wychodzi że któryś z nas musi być supportem i junglerem. A w takiej sytuacji zgranie mało pomaga.

Jeśli jesteś ostatnim pickie, to już możesz tylko liczyć na to, że ktoś się zamieni, nic nikt tutaj Ci nie pomoże :(

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Moze nie bylem na az tak niskim elo ale. Od 2 dni gram z kolega na bocie. DUET VAYNE TARIC. Wycarrowalismy wszystkie gry jakie gralismy, seria 17 win - 2 lose. Lekko feednieta vayne to czolg na noobow. Z 1300 na 1450+ w 2 dni. 10-15 gier

filip.png
Opublikowano

Zacznijmy od tego że last pick jest najważniejszy gówno masz do tego że napisałeś i mid a lastpick wybrał mida najlepiej go zwyzywaj weź double mida i napewno wygrasz. Po pierwsze ogarnięcie oraz możliwosc zagrania wszystkim nie pisz czegoś takiego jak "i mid" "i top" "no nooob i go top" ponieważ to już daje złe mniemanie o tobie i o wiele gorzej się gra masz grać supportem grasz supportem porozumienie z teamem najważniejsze ktoś feeduje napisz co źle robi i dlaczego a nie "noob feeder" "omg stop feeding kid" ponieważ to ku niczemu nie zmierza .

oynk.png

Opublikowano

Nie pickuj Katariny jako first pick, bo przeciwnicy Cie skontrują.

Najłatwiej wybić się jako ADC, ale widzę, że wcale jakimś profesjonalnym graczem nie jesteś po Twoich statach, więc nie licz na 2k Elo.

Opublikowano

Skoro nie możesz się wybić dłuższy czas to znaczy, że znajdujesz się na takim Elo na jakie zasługujesz [aktualnie - gdy zaczniesz grać lepiej analogicznie wybijesz się wyżej]

Bądź elastyczny, naucz się grać na każdej pozycji. Staraj się pomagać, nie flame'uj, nie rób flamewar'ów. Najlepiej pisz na czacie tylko to, co musisz aby porozumieć się z drużyną.

Opublikowano

Ja pickuje to co jest potrzebne. Że gram sam no to trafiam zazwyczaj 3-4 pick. No to biorę kate

PS: Nie mam tutaj PRO STAT ponieważ większość gier kończyła się na 20 minucie.

Opublikowano

Masz 400 rankingowych i 700 zwykłych, a nie umiesz się wycerować na rankingowych.

Człowieku idź w junglę naut/lee i możesz się wybić do 1500+ potem robisz co chcesz, bo już nie ma tyle trolów. :)

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

@Cain

Tutaj się z tobą zgodzę że jest mniej trolli. Dawniej to co mecz się trafiał jak nie w przeciwnej drużynie to w mojej. Teraz spotyka się raz na jakiś czas ale to nie zmienia faktu że psują grę.

Opublikowano

Ja man teraz 1100 elo i jak jestem ostatnim pickiem to ciesze sie jak nie wiem, bo zakleuje sobie solo i moge scounterowac topera z przeciwnego teamu.

Opublikowano

Nie graj sam jak tak sprawa wygląda, dobierz sobie kolegę. 2 ogarnięte linie i mecz można wygrać.

Lepiej grać solo, potem rage przechodzi na kolegę, że to jego wina etc.

Z takiego elo da się wyjść, ostatnio dostałem konto ok. 1000 elo, grałem na nim kilka dni, a elo wzrosło do 1190. Wszystkie jest możliwe, po prostu nie dopuszczaj do zbędnego flame. Rozwiązaj konflikty teamowe, i trzymajcie się razem.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Zaczekaj do sezonu 3, a przez ten czas w champ select dobierz championa, ktory pasuje w team comp, a nie kontre. I na tym elo polecam raczej jungle i oddawaj kille, a zbieraj asysty, do tego itemy przydatne teamowi np. randuin.

(edit): sam wybiłem się bratu z 600 elo grając samym jaxem na topie, ale to już inna historia. :)

Opublikowano

Da się "zdobyć" 600elo? Myślałem, że prędzej będzie ban niż ktoś zejdzie do 1000. ;)

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

Ja tak samo jak mam jaxa to poczatek przegrywamy, ale potem jak sie nafeeduje to win. Ostatnie rankedy jaxem to 18/6/7 i 20/4/9 ;)

Teraz z tego 1100 elo chcialbym dobic gdzies 1300 ( mi leci +/- ~30 elo za gre ). Aktualnie mam 5W i 8L wiem nieduzo ;P

Opublikowano

Tak jak mowia koledzy wyzej, po prostu czasami jest to kwestia nie tyle zlego teamu jak zlego picka...

173910_100000706609581_4979983_n.jpg

Kto chce zagrac w LoL'a pisać na privie, bądź skype: michalwfn

Opublikowano

nie wiem jak wy ale zasada (niestety) "Elo Hell" jest taka że last pick musi wziąć supporta bo ma najmniej elo wg.mnie to glupia zasada ja mogę grać wszędzie (trzeba się nauczyć grać wszędzie). najchętniej gram na jungli bo mam największy wpływ na rozgrywkę gram postaciami które w late są mocne typu jax albo shyvana i 4 na 5 matchy to win ;)

Opublikowano

Sama jungla nie wycarrujesz, ja ostatnio gralem olaf w jungli i zaczalem ze statami 2/0 a skonczylo sie na 3/9 bo potem jak wszystkie linie nafeedowaly o nie dalo sie nic zdzialac ;S nawet nie wiem jak to sie stalo, ze tak zepsuly mi sie staty

Opublikowano

Tak jak ci napisałem wcześniej spójrz na moje osiągniecia z dzisiaj i wczoraj chyba. Tą shyvanke dokleiłem bo już się nie zmiesciła na pasku

.%21..png

oynk.png

Opublikowano

Ja man teraz 1100 elo i jak jestem ostatnim pickiem to ciesze sie jak nie wiem, bo zakleuje sobie solo i moge scounterowac topera z przeciwnego teamu.

Zaklepujesz sobie solo? mhm znam takich, last pick spamuje solo top or troll. Na rankedach FIRST PICK RULES ONLY jesli ktos ci pozwoli to wtedy tak mozesz zrobic ale nie liczy sie to ze jestes last pickiem i spamujesz gdzie chcesz isc, poniewaz ludzie z wiekszym elo maja prawo pickowac pierwsi ;)

@Top

Najlepiej wycarrowac gre support+ADC lub Solo top/mid jungler z kolegą ;)

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Co ty pierdolisz człowieku boże jak widzę takie posty to aż boję się złapać za głowe bo zaraz pojawi się kolejny podobny jeżeli nie masz zgranego teamu i nie jesteś ogarnięty to huja wygrasz

@NoClass ty jesteś jednym z tych zadumanych w sobie durni którzy myśla że mają ostatniego picka napiszą i top i bedą go mieli więc nie nabijaj postów na tym temacie ponieważ jest to zbyt zauważalne

oynk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...