Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Grupa]Poszukuję Grupy Programistów

Jirax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

That's don't make any sense.

Ja na przykład jestem w 3gim i proste gry 2D próbowałem robić. Nie miałem tylko narzędzi (a AutoIT to nie jest za dobry język pod to), ale gdybym je miał to bym zrobił.

Z prostego powodu trygonometrii i zaawansowanej fizyki.

@topic

Cóż za wspaniały tytuł, a jakie modernistyczne logo. Wspaniała robota!

Co do gry (tak, pobrałem sobie): Na cholerę robisz wczytywanie ze Sleepem? Tak się nie pisze programów. Poza tym co to za gra w konsoli.. gdybyś to chociaż obiektowo napisał a to zlepek ifów sleepów i pętli.

Nawiązując wreszcie do tematu odnośnie twojego kodu stwierdzam że jednak nie umiesz nic. Chcesz być "managerem" zespołu mając najmniej doświadczenia ze wszystkim. Czemu się za to zabierasz od końca?

Poza tym zdradzisz nam ile masz naprawdę lat?

Arkeus ma 14 a programuje jak 16-latek

Piszesz na jednym serwisie ze masz 17, na drugim że 23, a programujesz jak podstawówkowicz w logomocji

Nie próbuje cię tutaj jakoś zdołować czy obrażać, a uświadomić że zabierasz się za naukę programowania "od dupy strony". Zacznij od zrozumienia programowania obiektowego i poznania bibliotek, napisz coś SAM, postaw sobie cel i dąż do niego, ewentualnie znajdź sobie jakiegoś mentora który Ci pomoże. Za teamowe programowanie możesz się zabrać za ~10k linijek kodu własnoręcznie napisanego. (nie copy-paste)

PS: nie pisz MY a JA:

http://mxgames.cba.p...f=2&t=4 jak narazie nie widze żeby ktokolwiek dołączył do twojego projektu.

@down

powodzenia z ogarnięciem samemu rzutów ukośnych dla przykładu i ich implementacją

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Opublikowano

Pobrałem tę grę i radzę Ci autorze zostawić to na dobre 2 lata, podszkolić się i wrócić.

Opublikowano

Trygonometrię <jakieś tam podstawy>, miałem 3 lata temu w gimnazjum...

Pisz, pisz, z czasem pójdzie Ci lepiej i może coś z tego będzie! Powodzenia! Nie poddawaj się, nie słuchaj ich, zazdroszczą Ci uporu.

Tak serio to lepiej przestań.

Opublikowano

@up

teraz już w gimnazjach tego nie ma w nowej podstawie programowej, a w starej i tak mialem miesiac przed końcem roku podstawy podstaw bez nauki zastosowania np we wzorach fizycznych ;p

exKVR.png

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

już jest versja BETA 2.0 [xxx] Gra działa Prawie bez zarzutów tylko jest kilka bógów które naprawie w versji Beta 2.1

Linki do downloadu wstawiamy wraz ze scanem.

Opublikowano

MPC Coders Team może wy stworzycie gre? wybierzcie któy z was by był producentem ;P i stwórzcie ;d ciekaw jestem czy by się wam udało

/zakaz handlu

Opublikowano
MPC Coders Team może wy stworzycie gre? wybierzcie któy z was by był producentem ;P i stwórzcie ;d ciekaw jestem czy by się wam udało

Aktualnie prowadzimy selekcję w teamie. Gdy skończymy to zabierzemy się za jakiś jakiś projekt. Jeszcze nie ma ustalonych szczegółów, ale *prawdopodobnie będzie to jakaś gra.

* bo co innego można pisać w zorganizowanej grupie?

Opublikowano

Sopelek rany julek żeś dojebał tekst przez który ciarki mnie przechodzą ;p , wiesz ile to roboty? ;p Widze że już robiłeś sam gry ;p , tylko programiści bedą? bedą jacyś osoby od audio, graficy, itp?

/zakaz handlu

Opublikowano
tylko programiści bedą? bedą jacyś osoby od audio, graficy, itp?

Nie znam szczegółów, ale pewnie damy sobie rade, bo w internecie jest wystarczająco źródeł z dźwiękami i grafiką. W razie czego nie ma problemy ze zrobieniem prostej bitmapy. Nie chcę również za dużo ujawniać, bo nie wiem czy życzą sobie tego inni członkowie teamu.

Opublikowano

Ale patrzcie kurwa, On chciał napisać z kimś gre, szuka pomocników do robienia. Grafików od Audio itp. a Wy (nawet codersi) zamiast się zgłaszać to Go krytykujecie. To jest już idiotyzm. Jakby mi się chciało WSZYSTKICH bym zaznaczył jako spam. Może ja się zglosze? Pomoge Mu osiągnąć cel, jaki chce wykonać w tej misji zwanej ,,życiem".

@up

Ohhhhh. A ja mogę ujawnić, że NIBY widziałem gołą Miley Cyrus na dachu kościoła o.O

Bo mogę.

svh03y.jpg

Opublikowano

Zagrałem w tą twoją grę i powiem tak:

tekstowe gówno jakich mało, pewnie nawet nie w cpp.

Co do teamu to j.w. Twój poziom nie jest specjalnie wysoki :G

Opublikowano

Wątpię , że ktoś Ci pomoże, chodzi głównie o to , że jak ktoś by potrafił to by taką grę stworzył a nie stworzył ją z kilkoma osobami z forum

evolution_t%C5%82o.png?height=179&width=320

Lubisz lajki ? Daj mi jednego a na 100% się odwdzięczę tym samym :D

Opublikowano

Wątpię , że ktoś Ci pomoże, chodzi głównie o to , że jak ktoś by potrafił to by taką grę stworzył a nie stworzył ją z kilkoma osobami z forum

Chodzi o czas tworzenia gry. Można potrafić, ale nie koniecznie ma się czas na pisanie. Do tego właśnie służą teamy - podział zadań, każdy zajmuje się czymś innym.

Co to pomocy mu - również myślę, że nie otrzyma pomocy, ponieważ jak ktoś widzi, że on robi taką gre ( jeżeli to w ogóle można nazwać grą ) to się odechciewa.

Kocham mame

Opublikowano

Nawet nie o to chodzi. Jak ktoś zbiera team (i to aż 10 osobowy) to raczej siedzi już w temacie, ma pokazać co już zrobił.

Nauka? Jest pełno tutoriali w necie. Od siebie mogę polecić Od Zera Do Gier Kodera Kurs C++.

Więc wróć to za jakiś czas, pokaż co zrobiłeś i zobaczymy czy warto z tobą pracować.

Opublikowano

Dobra mam kolegę który chodzi to technikum informatycznego i wprowadzam go w projekt a tak wgl poszukuję testerów którzy by grali w grę i mówili co dodać co usunąć ....

Opublikowano

O nie ! Nagle znalazł się kolega informatyk ! Widzę, że ma bardzo wysoko ustawiony cel skoro chce zakończyć swoją naukę na takim poziomie.

@EDIT

Dodam jeszcze, że szanujący się informatyk nie dołączył by do tego projektu.

Kocham mame

Opublikowano

hahahah kolega informatyk , teraz to zaczynasz kłamać .. raczej nie znajdziesz dobrych osób do tego "projektu"..

/zakaz handlu

Opublikowano

czy ty wiesz co to jest informatyk? Porównywać informatyka z programistą to tak jak gimbusa z doktorem.

exKVR.png

Opublikowano
czy ty wiesz co to jest informatyk? Porównywać informatyka z programistą to tak jak gimbusa z doktorem.

LOL. Informatyk to właściwie głównie programista, tylko teraz mówi się tak na każdego kto umie włożyć dysk do obudowy i zainstalować windowsa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...