Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Grupa]Poszukuję Grupy Programistów

Jirax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem Jirax 5 dni temu zaczynałem z c++ i mam zamiar zrobić Grę

z grupą ludzi którzy znają się na c++

Strone zrobię oraz Razem wymyslimy nazwe grupy

Zrobimy gre ... razem ustalimy nazwe fabułe .......

Pisać na Skype: Themortipl narazie poszukujemy 10 osób !

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

będziecie robić kółko i krzyżyk w konsoli czy co? i tak nawet jedna osoba się nie przyłączy do kogoś kto nic jeszcze w c++ nie ogania. Wróć za kilka miesięcy/lat

Opublikowano

@UP w 5 dni nauki nawet kółko i krzyżyk nie zrobi.

@TOPIC co wogóle potrafisz jeżeli chodzi o C++?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

@UP w 5 dni nauki nawet kółko i krzyżyk nie zrobi.

@TOPIC co wogóle potrafisz jeżeli chodzi o C++?

Tak umiem napisałem już grę podobnądo The Runner ....

Opublikowano

Jak zbierasz zespół to przedstaw siebie, pokaż co potrafisz, co już zrobiłeś. Czy już programowałeś kiedyś?

Tak umiem napisałem już grę podobnądo The Runner ....

Każdy może sobie napisać, że zrobił. Jeżeli NIGDY wcześniej nie programowałeś w innym języku, to znaczy, że skopiowałeś kod z jakiegoś tutoriala. Pokaż ją, pokaż source, aby ocenić czy warto jest z tobą pracować.

Przedstaw ogólny zarys gry, którą masz zamiar pisać.

BTW. 10 osób to nie za dużo na początkującą grupę?

Opublikowano

Notch zrobił grę sam jeden a podbiła miliony serc :P Koleś od Soldata (zapomniałem jak sie nazywa) także. Jeśli rzeczywiście potrafisz coś napisać to chociaż podstawy silnika zacznij i przedstaw zarys. Wyjeżdżasz:

chcę zrobić grę, umiem już programować od 5 dni, nie wiem co to za gra, jak się będzie nazywać ani co będzie trzeba zrobić ale potrzebuje 10 osób które będą to robić ze mną.

spójrz na to od naszej strony i przemyśl najpierw.

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

Tak może i the runner pisałem z poradnikiem.... ale mam zamiar uczyc się od osób które by dołączyły do gry

A propo gry to Nazywała by się: System Breaker ...

Będzie to gra w stylu RPG ...

Lecz Poszukuje Zaawansowanych Ludzi nie pisze , że jestem geniuszem bo napisałem grę ja chcę

poprostu nauczyć się od ludzi którzy się na tym znają , Jeżeli to czytasz i sięna tym znasz proszę

Pomóż w projekcie

A co do silnika gry zaczynam dopiero lecz uprzedzam , że nie będzie PERFEKCYJNY wolał bym jak ktoś kto się na tym zna to napisał :/

Ale tak WGL. wiem , że to wszystko co napisaliście np : Ale ambitny 5 dni w hello world .....

to były obelgi lecz nie zniechęce się do pisania tej gry najwyżej będę musiał ją sam napisać.

Dziękuje /Jirax

Opublikowano

Pokaż co już zrobiłeś, bo nikt w ciemno nie dołączy.

Skoro szukasz zaawansowanych to i ty musisz być na podobnym poziomie. Jeśli chcesz się uczyć od zaawansowanych to załatw sobie korepetycje czy coś.

Opublikowano

Ile ja to już razy słyszałem... Zbieram ekipę do napisania gry. Sam piszę od 5 dni, ale potrafię już skopiować kod i go skompilować. Silnik zaczynam pisać, ale nie będzie perfekcyjny, najlepiej jakby go napisała ekipa za mnie, bo oni się będą znali i mnie tego nauczą i napiszą dla mnie tą grę. Całą resztę też niech zrobi ekipa, bo ja przecież wymyśliłem to pisanie gry. Ostatecznie napiszę to wszystko sam, bo wy i tak się na niczym nie znacie!

Opublikowano

Dokładnie a potem jeśli koleś ma ambicje po trzech miesiącach zauważy to że zrobił na forum z siebie totalnego kretyna ale lepszy kretyn który próbuje niż nierób prawda ?

Ps. Życzę powodzenia

Opublikowano

Dokładnie a potem jeśli koleś ma ambicje po trzech miesiącach zauważy to że zrobił na forum z siebie totalnego kretyna ale lepszy kretyn który próbuje niż nierób prawda ?

Ps. Życzę powodzenia

Jedyna inteligentna istota która się tutaj wypowiedziała ...

Opublikowano

Powiem krótko. Gry to nie zabawa. Żeby ogarnąć fizykę i choćby marne 2 wymiary musisz być co najmniej w szkole średniej. Jeśli chcesz uczyć się od "zawodowców" to dołącz najpierw do jakiegoś open-source albo ustal sobie jakiś cel i dąż do niego sam. Język angielski bardzo Ci w tym pomoże

Ja w ten sposób SAM nauczyłem się składni kilkunastu języków w tym zaawansowanie kilku najużyteczniejszych. Mając chęci i motywacje to nie jest trudne i jak nie olejesz po miesiącu pracy to też dasz rade ;)

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano
Powiem krótko. Gry to nie zabawa. Żeby ogarnąć fizykę i choćby marne 2 wymiary musisz być co najmniej w szkole średniej.

LOL why?

@topic. możesz podrzucić jakąś próbkę kodu z tego co już zrobiłeś, ludzie zobaczą jak piszesz i czy praca z tobą nie byłaby mordęgą.

Opublikowano

Powiem krótko. Gry to nie zabawa. Żeby ogarnąć fizykę i choćby marne 2 wymiary musisz być co najmniej w szkole średniej.

That's don't make any sense.

Ja na przykład jestem w 3gim i proste gry 2D próbowałem robić. Nie miałem tylko narzędzi (a AutoIT to nie jest za dobry język pod to), ale gdybym je miał to bym zrobił.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Ahaaa, to Ty piszesz grę konsolową... <tak, ściągnąłem tą grę z forum> Tak to może dasz radę coś wykodzić. Powodzenia, ale ogarnij jakaś biblioteczkę do konsoli fajną, żeby to ładniej zrobić ;]

Opublikowano

Ale na chuj sie chlopakowi do cholery udzielacie nie chcecie mu pomoc to stulic dzioby i siedziec cicho on powiedzial ze "Poszukuje ludzi" nigdzie nie napisal ze chce porad na temat tego.. no chyba ze jestem slepy.. >.< No ludzie hejty wszedzie chlopak cos probuje osiagnoc w zyciu moze ktos go wkoncu czegos nauczy ale bo po co ? bo kazdy sie martwi o swoj jebany Tylek za wulgaryzmy przepraszam.

Opublikowano

no chyba ze jestem slepy

Nie to ja jestem slepy ;)

Ale powiedz mi co on może przez tą konsole osiągnąć ?

@EDIT

Pojebane chciałem sprawdzić jak działa zapis i odczyt stanu gry, a weszło mi w jakiś sklep i cokolwiek nie wcisne pojawia mi się ulepszono broń ...

Kocham mame

Opublikowano

Pojebane chciałem sprawdzić jak działa zapis i odczyt stanu gry, a weszło mi w jakiś sklep i cokolwiek nie wcisne pojawia mi się ulepszono broń ...

Grę pisałem o 2 w nocy a pozatym to jest Alpha v 0.1 To jest tylko mój postęp Bo w tą gre się jeszcze nie da grać dopiero co zaczynam ją pisać

Opublikowano

czyli można powiedzieć że gówno umiesz i chcesz podbić świat ? hahaha do nauki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...