Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Kim zagrać?

dsg2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Jeśli taki temat już istnieje to przepraszam, ale nie miałem czasu sprawdzić.

Otóż właśnie pobieram LC i mam do was pytanie.

Kim dobrze grałoby się początkującemu?

Chodzi mi o pvp i oczywiście exp.

Gdzieś wyczytałem, że Tytan jest dobry na pvp oraz w zdobywaniu doświadczenia. Co o tym sądzicie?

Dodam, że nie lubię grać łucznikami/kusznikami, w każdej grze tym gardziłem więc to odpada.

Czysta magia lub czysty bezpośredni atak - to lubię, nie chcę grać żadnym wojownikiem pomieszanym z magiem.

Reasumując: Tytan nada się do pvp i expa, i czy jest to odpowiednia klasa na rozpoczęcie gry?

Czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja na początek poleciłabym Ci szelmę, którą zrobisz na zamachowca, albo rycerza, którego zrobisz na paladyna.

Dlaczego zamachowiec? Jest to prosta w prowadzeniu postać, ma dużo uników i mocne skille. Do tego ma skilla symulacja, która nie raz nie dwa ratuje tyłek przed zagrożeniem. Oczywiście w pvp zamachowiec też jest bardzo dobry. Oczywiście jak się nauczy nim grać,

Dlaczego paladyn? Jest to w miarę prosta postać, ma buffy na obronę i generalnie sam w sobie ma dużo obrony. Skille i atak także zadowalające. Co do pvp - dzięki dashowi i mocnym umiejętnością jest postacią świetną do pvp, ale ma mało celności więc to trzeba będzie nadrobić biżuterią.

Co do tytana. Nigdy nie byłam przekonana do tej postaci. Do niej po prostu trzeba mieć zajawkę i pasję. Zarówno do warmastera jak i highlandera. Poniżej zamieszam link do poradnika tytan - harcownik (łatwiejsza profesja niż highlander).

http://polski-lastchaos.wetpaint.com/page/harcownik+(EvenoM)

Opublikowano

Hmm, czy grając innymi postaciami istniało dla Ciebie zagrożenie od strony Tytanów?

Strasznie mnie kusi żeby nim zagrać, a nie wiem czy będę żałował później tego czy też nie.

Opublikowano

Powiem Ci, że jak ktoś umie grać swoją postacią to zawsze stanowi zagrożenie, że tak powiem.

Jeżeli Cię kusi gra tytanem to po prostu zagraj. ;) Poznasz tą postać i stwierdzisz czy Ci się podoba.

Polecałabym na początku zagrać na jakimś privie szybszym, aby poznać umiejętności harcownika.

I wtedy zdecydujesz czy chcesz nim grać czy jednak Ci się nie podoba. :)

Opublikowano

Nie, dziękuję.

Najpierw ogarnę sobie Tytana na globalu :)

To cóż, dzięki za pomoc.

W razie czego mam nadzieję, że mogę pisać na pw? ;)

Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Nie, dziękuję.

Najpierw ogarnę sobie Tytana na globalu :)

To cóż, dzięki za pomoc.

W razie czego mam nadzieję, że mogę pisać na pw? ;)

Temat do zamknięcia.

A miałam jeszcze jedno dodać, ale zapomniałam. ;x

Prawdę mówiąc nie miałam nigdy doczynienia z naprawdę ogarniętym tytanem, ale powiem Ci, że nie raz nie dwa zaskoczyły mnie osoby grające postaciami, które uważałam za słabsze.

Podstawą jest dobra znajomość zalet i możliwości swojego chara.

No i oczywiście buffy, potki itd., bo to jednak też ma duży wpływ na wynik pojedynku i exp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...