Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Slady trotylu na wraku Tu-154

Music World

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polscy biegli, którzy badali wrak samolotu, odkryli na nim ślady materiałów wybuchowych - czytamy na stronach internetowych "Rzeczpospolitej". Z ustaleń gazety wynika, że ślady trotylu znaleźli na wraku Tu-154 polscy biegli, którzy przebywali przez miesiąc w Smoleńsku i wrócili stamtąd dwa tygodnie temu.

Ustalenia biegłych są tożsame z badaniami naukowców, którzy wyniki swoich prac przedstawili tydzień temu na konferencji poświęconej katastrofie smoleńskiej - zauważa "Rzeczpospolita". Informację o tym, że prokuratura od kilkunastu dni zna wyniki ekspertyz, dziennik potwierdził w rozmowie z prokuratorem generalnym Andrzejem Seremetem.

Już pierwsze próbki, zarówno z wnętrza samolotu, jak i poszycia skrzydła maszyny, dały wynik pozytywny. Urządzenia wykazały m.in., że aż na 30 fotelach lotniczych znajdują się ślady trotylu oraz nitrogliceryny. Substancje te znaleziono również na śródpłaciu samolotu, w miejscu łączenia kadłuba ze skrzydłem. Było ich tyle, że jedno z urządzeń wyczerpało skalę. Podobne wyniki dało badanie miejsca katastrofy, gdzie odkryto wielkogabarytowe szczątki rozbitego samolotu. Ślady materiałów wybuchowych nosiły również nowo znalezione elementy samolotu, ujawnione podczas tej właśnie wyprawy do

Smoleńska" - czytamy w "Rzeczpospolitej".

Jakie są wasze opinie na ten temat?

fs_pc.png

Opublikowano

żałosne , zamieniamy forum i kraj w brukowce tanimi sensacjami...

a ty ja widać nawet nie masz opinii to po co temat ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Debil uważał by to że ten "wypadek samolotu" to nie zamach.

-Atak na Gruzję przez Rusków

-Interwencja Naszego prezydenta(Bezpośrednia pomoc dla Gruzji)

-Katyń O DZIWO miał być obchodzony w Rosji

-Tajemniczy wypadek w którym ginie prezydent non stop krytykujący Rosje(Nawet na konferencji gdzie sam Putin był tak btw. to chyba było niewygodne dla Putina prawda?)

-Śmierć Prezydenta który jako pierwsza osoba miała obchodzić święto wraz Z Putinem (Dlaczego niby Rosja zgodziła się na to? Skoro od lat oskarżają niemców a nagle od tak uznali że się mylili? Rosjanie? MYŚLEĆ.

-Ukrywanie dowodów (Wejdzie sobie na u tube i popatrzcie na niektóre szokujące dowody gdzie rosyjscy żołnierze wynoszą lampy oświetleniowe (Potrzebne do lądowania Ciekawe dlczego?)Do władzy -wchodzi przyjaciel i pucybut Putina Tusek+Komorowski

-Okradają Polske na rzecz Rosji

-Okłamywanie opinii publicznej.

-A pod koniec spierdolą z kraju zostawiając nas z tym bagnem.

Happy End.

Opublikowano

Prędzej czy później ktoś zajebie tuska to nie uniknione trzeba tak zrobić bo to jest pachołek rusków komorowski też zajebali kaczyńskiego z tych powodów aby komorowski został prezydentem i robił na - z krajem nic innego jak wyjechać do innego kraju ja myślałem nad USA i Holandią ale kto wie :/ angielski umiem perfect tylko będzie bardzo źle jak będzie wojna bo chuj ze mną tylko co z rodziną :( trzeba będzie zajebać 1 ukraść karabin i reszte widłami ich !

Opublikowano

Tak samo był ten filmik na yt co gosc nagrywal zaraz po katastrofie. Ewidętnie było słychać strzały śmiech itd... . Do tego jeszcze ten sam gosciu co nagrywał dostał kose w plecy pod Kijowiem i zginął... . Dziwne nie?

Mi się wydaje że jak tak dalej będzie to kiedyś Rosja z NATO będzie mieć konflikt zbrojny...

fs_pc.png

Opublikowano

Bez przyczyny nie jebnął ale jak na to patrzeć rosja chcę nasze tereny przejąć nudzi im się najwidoczniej to był zamach w 100 % tylko te pachołki od rusków w naszym rządzie mówią, że to wypadek (Może mamy takich szpiegów tutaj ? KIJ WAM W WĄTROBĘ)

Opublikowano

Życia im to nie przywróci, nawet jeśli zginęli przez strzał z rakeitnicy -.-

a tak btw dzięki temu cały świat się dowiedział prawdy o Katyniu, więc poświęcili się w ważnej sprawie.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Nawet jeśli polska się dowie, że to zamach to na bestach itd. na facebooku będzie wpisy "o wy ruskie kurwy" a polska nic nie zrobi bo ma zrobić zagładę dla całej ludności czyli wojnę ? proszę bardzo.

Opublikowano

Ja także jestem zdania, że to był zamach, bo jak wiadomo gazety są cenzurowane przez rząd i nigdy w nich prawdy nie znajdziemy(chyba, że o Dodzie)... ;) Ja jak i reszta z was jesteśmy nieważni dla "tych z góry" i czego byśmy nie zrobili to itak prawdy się nie dowiemy... Także nie pozostaje nam nic jak żyć dalej i robić to co nam każą... ;)

Opublikowano

Także nie pozostaje nam nic jak żyć dalej i robić to co nam każą... ;)

no chyba cie pojebało, pisząc coś takiego umacniasz tylko panujące w świecie rządy systemu.

Opublikowano

Mamy władze. Możemy wybierać rząd.(Jeszcze nie nie żyjemy w 2 Ukrainie) Wystarczy nie głosować na PO to wszystko co my możemy zrobić.

Nawet gdyby ten zamach wypłynął i okazało by się (z dowodami) że to prawda. Fakt jest jeden.

NATO i Europa nic z tym nie zrobią.

Reszta krajów się na nas wypnie i skonczy sie tylko i wyłącznie na ostrzeżeniu w stronę Rosji. Ale co z tego skoro oni trzymają z Chinami a jak wiemy ten kraj może wysłać 200 milionową armię.

Ruscy i Chiny razem to równie potężne kraje co USA. A stany nie będą mieszały się w konflikt bo dla nich Polska nigdy nie była ważna.

chuj mnie to

nie umre przez to

tak naprawde nic nie było , samolot jebnął w brzoze i tyle

Od kiedy niedorozwoju samolot uderzający w brzozę rozpierdala się na kawałki i zostaje po nim kawał złomu?

Każdy specjalista (ekspert za granicy) mówi jedno "samolot zderzający się z drzewem nie może odnieść takich zniszczeń"

najgorsze jest to iż są ludzie którzy wierzą że ten splot wydarzeń to przypadek. W jakim my świecie żyjemy? Powiedzcie jeszcze że smoki i magia istnieją tępaki.

Opublikowano

no chyba cie pojebało, pisząc coś takiego umacniasz tylko panujące w świecie rządy systemu.

Mnie nie pojebało, jestem może i głupim człowiekiem ale i realistą... Nie obchodzą mnie zbytnio takie rzeczy, ponieważ jedno, że nie mam na nie wpływu i itak nic nie zmienię w tej sprawie, a drugie, że itak umrę i chcę przeżyć życie jak najlepiej, a Kaczyńscy itd. mi w tym nie pomogą... ;)

Poza tym powiedz mi co Ty chcesz z tym zrobić? Możesz sobie jedynie zrobić zasrany Fanpage na Fejsie, nic więcej... ;) Ci z góry mają wyjebane na Twoje poglądy, że tak powiem... ;)

Opublikowano

Mnie nie pojebało, jestem może i głupim człowiekiem ale i realistą... Nie obchodzą mnie zbytnio takie rzeczy, ponieważ jedno, że nie mam na nie wpływu i itak nic nie zmienię w tej sprawie, a drugie, że itak umrę i chcę przeżyć życie jak najlepiej, a Kaczyńscy itd. mi w tym nie pomogą... ;)

Poza tym powiedz mi co Ty chcesz z tym zrobić? Możesz sobie jedynie zrobić zasrany Fanpage na Fejsie, nic więcej... ;) Ci z góry mają wyjebane na Twoje poglądy, że tak powiem... ;)

Tak samo mówili żydzi przed 2 wojną swiatową. najpierw się uniżali odpuszczali kiedy nienawiść (bez powodu) do nich rosła. Nic żydzi nie robili z tym i jak to się skonczyło? Jesteś kretynem. Chcesz spokojnego życia? To o niego walcz i nie dawaj się jebać w dupe. W tym momencie mówisz: Spoko niech robią co chcą chleb może kosztować 10 zł papierosy 40zł a woda 1l 15zł (Bo tak sie to niedługo skonczy) co mnie to JA przecież nie mam wpływu. Przez takich ludzi jak ty ciężko jest cokolwiek zmienić.

Kiedy zrozumiecie że my napędzamy cały mechanizm jak nas zabraknie oni tracą wpływy. Ale zamiast coś robić wolicie się użalać nad sobą typowy POLCZEK. Szkoda mi ludzi którzy walczyli o Polske podczas 2 wojny światowej bo patrząc na taką osobe jak ty żal mi ich. Poświęcili się dla kraju i dla ciebie byś żył jak teraz bez zmartwień że wpierdolą Ci do chaty naziści i rozpierdolą twojej matce łeb za to że nie chciała dupy przy rodzinie dać.

Opublikowano

Pod wpływem tarcia metalu (np ze skrzydła samolotu) o korę brzozy następuje reakcja chemiczna w której efekcie powstaje 3 kg trotylu i nitrogliceryna. To naprawdę nic nadzwyczajnego. A jako że nie ma się nad czym rozwodzić, powróćmy do tematu in vitro bo to jest teraz dla Polaków najważniejsze. - Donald T.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...