Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy serwer z 1 adminem wypali?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PRZECZYTAJ TOPIC! NIE ODPOWIADAJ BEZ CZYTANIA! -,-

Siemka!

Musze przyznac-nie lubie powierzac innym ludziom roznych prac. Wszystko lubie robic sam, budowac od zera-a jednoczesnie od dluzszego czasu mysle o pewnym serwie (nie, to nie ten miejski ktory was tak podniecil :< ale tez cos oryginalnego).. ..wiec pomyslalem ze zaloze autoserwer. Widziałem gdzies cos takiego, serwer mial 40 slotow i ledwie 1 admina i moze 2 modow. Chodzi o to, ze wszystko idzie z automatu, bez udzialu adminow-

-przeklinanie wylapuje plugin antyspamowy zalrpgramowany na okreslone slowa, ktory nastepnie kickuje usera;

-spam-jest wiele pluginow kickujacych za powielanie wiadomosci

-pomoc-inni userzy i rozwinieta komenda /help

-kupowanie przestrzeni, dzialek-plugin ktory po walnieciu w tabliczke przydziela ci na okreslony czas albo forever okreslone miejsce itd. itp. Chcialbym wybrac cos takiego rowniez dlatego ze chodze do gim. profilowanego i mam nie za duzo czasu aby dogadywac sie czy moderowac (5, moze z 6 godzin tygodniowo)

Wypali czy bedzie chałos? ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Tak jak pisze- 4/5 roboty beda odwalac pluginy ;) ale sporo ich bedzie

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Tak jak pisze- 4/5 roboty beda odwalac pluginy ;) ale sporo ich bedzie

Wiem, ale jeśli będzie dużo ludzi (z treści tematu wynika, że powinno być dużo ludzi) to nie wiem czy będziesz w stanie ogarnąć to co zostanie dla Ciebie do zrobienia :) Ja na twoim miejscu "zrekrutowałbym" dwóch moderatorów.
Opublikowano

Czas na powiew, świeżości!

Refresh!

Opublikowano

Znajdz jakiegos kumpla i daj mu moda. Sam moze dalbys rade ale ludzie by gadali ze admina wcale nie ma na serwerze. A tak wgl jestesmy podobni tez lubie sam tworzyć i nie lubie powierzać czegoś nie znajomemu.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Nie wiem ile będzie slotów, ale warto by było gdyby na serwie było 2-3 adminów. Zawsze jak jeden nie może to drugi zrobi. ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ja zawsze pracuje w proporcjach 1admin:3modów, z reguły prowadzę sam i problemu nie ma. Dobry team (na niższych stopniach) wystarczy, do rozdawania działek to na 100% znajdziesz na tym forum 12letnich murzynów który chcą być "adminem" bo "fajnie".

Opublikowano

@up ale po co rozdawać działki? Byłem kiedyś na serwie, gdzie do działek była 20 osobowa kolejka. Czekałem 2 godziny na działkę! Tylko admin wbił, to rzucało się stado osób "Jaso22 daj działkę daj daj daj"... :/

I poczytaj topic- ja chcę zrobić AUTOMATYCZNY serwer, który posiadałby pluginy na rozdawanie działek itd.

Opublikowano

Z kumplem zrobiliśmy dawno już taki serwer, działki to simple region market, kasa, filtr czatu, system 3 ostrzezen za przeklenstwo - ban. Ale sądzę, że to nie to, jakoś tak sucho się na tym gra i mało graczy zazwyczaj :)

Opublikowano

Wypaliłby jakbyś tam siedział po 3-4 h dziennie co najmniej :)

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Dokładnie, serwer bez admina to nie serwer, zawsze znajdzie się jakiś... ekhm "początkujący" który nie będzie czegoś wiedział. Nie uszykujesz automatu na wszystko, już to przerabiałem.

Opublikowano

Może i by wypalił, ale to raczej mało prawdopodobne. Pluginy są zawodne, serwer może się czasami wysypać, albo coś... Raczej nie będziesz w stanie siedzieć 24h codziennie. Pluginy wyłapujące graczy nie stosujących się do regulaminu to jedno, ale co w przypadku gdy ktoś będzie chciał porozmawiać z Adminem, coś zaproponować itp. ? Zawsze lepiej jak jest ktoś do pomocy, bo jak się wszyscy rzucą, gdy wejdziesz na serwer to nie ogarniesz (zakładam tutaj , że udałoby Ci się w miarę rozwinąć serwer, bo przy 5 graczach to Ci raczej nie grozi). A poza tym, jeśli współpracował byś z kimś to moglibyście połączyć Wasze pomysły. Tworząc z innymi osobami na pewno uda się stworzyć coś lepszego niż w pojedynkę.

Pozdrawiam

Bruzdi

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

@up Macie racje. Wezme jednego kolege aby moderowal i spokoj :) i zaloze forum. Serwer 20 slotow z 1 admem i 1 moderatorem + wszystko automatycznie bedzie OK?

Opublikowano

To na pewno lepiej a niżeli miałbyś być sam na serwerze. No i dobrze by było, żeby to była osoba, którą znasz i której ufasz. No i mam nadzieję, że Twój kolega jest w miarę ogarniętą osobą. :P Jeżeli byś zobaczył, że jednak Wasza dwójka nie ogarnie natłoku graczy to nic nie stoi na przeszkodzie później kogoś zrekrutować. Myślę, że 2 osoby to jest takie całkowite minimum do stworzenia serwera. Życzę powodzenia w tworzeniu serwera.

Pozdrawiam

Bruzdi

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Jak potrafisz skonfigurować wtyczki , w tym nocheat+ to nie potrzeba nikogo.

Zrób tylko jeszcze FAQ. Ja miałem serwer 40 slotowy na kaskę, nie było adminów przez dwa miechy, a

cash i tak leciał :)

Opublikowano

Wypali, sam robie serwery = ogarniam sam.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...