Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile zarabia się na YT

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy ile wyświetleń/ile lajków etc.

Zazwyczaj jest to stawka 50-60$ za każde 100k wyświetleń, a np. grubas rock ma tyle z 2 filmów. Codziennie po 2 filmy i jest bogaty. (średnio 40-50k wyśw. mają jego filmiki) 50$ * 27dni (czasem może nie nagrać) i jest spora sumka w $. Dokładnie to 1350 * 3.19(kurs dolara z dzisiaj) = 4306 zł.

Opublikowano

To zależy w jakim stopniu wybijesz się na tym YT. Jest to naprawdę fajna sprawa, ale musisz mieć pomysł i zachęcić innych aby Cię oglądali.

Weź pod uwagę takiego Niekrytego Krytyka, z 7-10 tys zł wyciągnie.

Opublikowano

Łoł :D Sam tego nie wiedziałem i się bardzo zdziwiłem myślałem że około 300zł :D

1353164337-U602429.jpg

Proszę o zrzucenie trochę % :]

Opublikowano

Ten kanał to słaby troll. Zorientowany jesteś widzę...

W czym zorientowany kanał znalazłem przez przypadek bo mój kolega u niego komenta walnął

Cześć...

Opublikowano

@Do autora

To zależy od twoich widzów i ilości filmów

Im więcej filmów + wyświetleń na nich + spora widownia = w h** kasy :)

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Zależy to jeszcze od jakiej firmy masz partnera :) Każda firma płaci inaczej.

Dajmy na to np. Rock nie żyje tylko z YT. Pisze recenzje dla gram.pl, już więcej kasy ma. Reklamy na Twitchu, już więcej kasy.

Miesięcznie do 7k wycisnie.

skpUo.png

Opublikowano

A wiecie może jaka firma sponsoruje np: skkf albo polskiegopingwina i czy za ten sponsoring są umieszczane reklamy tylko przed filmikiem czy jeszcze gdzieś

Cześć...

Opublikowano

A wiecie może jaka firma sponsoruje np: skkf albo polskiegopingwina i czy za ten sponsoring są umieszczane reklamy tylko przed filmikiem czy jeszcze gdzieś

Skąd mamy wiedzieć? To jest ich sprawa -_-

Zależy to jeszcze od jakiej firmy masz partnera :) Każda firma płaci inaczej.

Dajmy na to np. Rock nie żyje tylko z YT. Pisze recenzje dla gram.pl, już więcej kasy ma. Reklamy na Twitchu, już więcej kasy.

Miesięcznie do 7k wycisnie.

Rock rzucił pracę i zajął się zawodowo YT i Twichem. Z recek to akurat kokosów nie zarabia.

Opublikowano

Na yt można niby zarobić. Chociaż nie aż tyle, ile wy podajecie. 50$ za 100k wyświetleń? Bwaghahahahaha. 50zł to jeszcze możliwe. Na dodatek większość ludzi ma adblocki.

Jak chcecie naprawdę dużo zarobić to tylko twitch.tv - tysiąc widzów, jedna reklama - jakieś 3-4 zł wpada. Zależy jak puszczasz reklamy, ale idzie zarobić te 100zł za 3-4 godziny streama przy niecałym tysiącu widzów.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Na yt można niby zarobić. Chociaż nie aż tyle, ile wy podajecie. 50$ za 100k wyświetleń? Bwaghahahahaha. 50zł to jeszcze możliwe. Na dodatek większość ludzi ma adblocki.

Jak chcecie naprawdę dużo zarobić to tylko twitch.tv - tysiąc widzów, jedna reklama - jakieś 3-4 zł wpada. Zależy jak puszczasz reklamy, ale idzie zarobić te 100zł za 3-4 godziny streama przy niecałym tysiącu widzów.

ohh, ryli? Ja mam filmik co ma ok. 15k wyswietlen, reklamy sa tak od ok. 10 tys. i juz zarobilem na nim prawie 10Euro ;)

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

ohh, ryli? Ja mam filmik co ma ok. 15k wyswietlen, reklamy sa tak od ok. 10 tys. i juz zarobilem na nim prawie 10Euro ;)

10 euro za 5k wyświetlen?

Czyli Ty zarabiasz 200 Euro za 100k wyświetleń?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Zależy, średnia stawka to jednak 700 dolarów za 100 tysięcy wyświetleń.

Np. taki Pewdiepie zarabia 4000 dolarów dziennie, miesięcznie 120000 czyli ok. 360000 zł miesięcznie.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano
Na yt można niby zarobić. Chociaż nie aż tyle, ile wy podajecie. 50$ za 100k wyświetleń? Bwaghahahahaha. 50zł to jeszcze możliwe

Stawki są podane w $, czyli * 3.19(dzisiejszy kurs $)

Na dodatek większość ludzi ma adblocki.

Tylko w Polsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...