Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ][MODY][NOWE BRONIE, BIOMY, RUDY][EKONOMIA][QUESTY][AUTORSKI PANEL GRACZA][PROFESJONALNA EKIPA][SURV/FB/RPG][SURVIVAL GAMES]MachinesCraft!

MachinesCraft - Ankieta  

107 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na serwerze

• Oczywi?cie ?e tak
      94
    • Nie
      13
  2. 2. Podoba Ci si? zapowied??

• Tak
      91
    • Nie
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Start około godziny 13:00 !!!

logo.png

UWAGA! TO NIE JEST KOLEJNY NIEWYPAŁ! MASZYNA JEST JUŻ KUPIONA WIĘC SERWER NA PEWNO WYSTARTUJE.

Znudziły Ci się zwykłe serwery? Nie możesz znieść już nudnych survivali? A może zwykły minecraft Ci już nie wystarcza?

Jeżeli tak to świetnie trafiłeś. Przedstawiamy serwer MachinesCraft !

U nas nigdy NIE BĘDZIESZ SIĘ NUDZIŁ!

Nasz serwer łączy w sobie wiele typów takich jak survival, rpg czy freebuild. Posiadamy także dużo gier drużynowych np. SurvivalGames!

Nasz Panel Gracza (stworzony na potrzeby serwera) pozwoli Ci wgrać swojego skina, nawet jeżeli nie posiadasz premium.

Możesz tam także wgrać pelerynkę(wymaga vip'a) i zmienić hasło. W przyszłości pojawią się tam także inne opcje.

Nowe biomy, bronie, zbroje, maszyny czy gigantyczne fabryki! Tak, to wszystko spotkasz u nas.

Na początku musisz wybrać. Idziesz w świat lub wykonujesz questy.

Obydwie opcje pozwolą Ci zarobić na swoją działkę.

Na drodze do doskonałości spotkasz zapewne wiele przeszkód.

W przeciwieństwie do innych serwerów u Nas nic nie jest proste!

Na wszystko trzeba się dorobić. Od działki po mocarną zbroję czy .

WSTĘPNA FABUŁA SERWERA:

Na samym początku mówię że fabuła to tylko część serwera. Nikt nie ma obowiązku wykonywać questów. Są 2 drogi wyboru.

Maszyneria, elektryka i postępy techniczne są na szczycie zaawansowania, niestety - podczas budowy elektrowni atomowej dochodzi do katastrofy - wybucha jeden z reaktorów, a za nim kolejne, jak się okazuje - niedostatek energii z powodu wybuchu elektrowni Kalibro oraz skażenie jakie ze sobą niesie nie są największym problemem - “atomowa chmura” jak się okazało ma gorsze właściwości - przyciąga do świata Simplex ogromny meteoryt (nazwany później na cześć elektrowni ‘Meteorytem Kalibro’).

W tym momencie gracze ‘odzyskują świadomość’. A tak serio - jest dla nich zadanie - muszą zbudować ogromny statek, który pozwoli im opuścić świat Simplex aby kontynuować (czyt. zaczynać od początku) życie na innej planecie.

Gdy gracze zbudują owy ‘latający obiekt’, mapa zostaje zmieniona (nie tak od razu - od czasu gdy zbudują owy statek, będzie trzeba ustalić ‘datę odlotu’.

Podczas lądowania na ‘nowy świat’ dochodzi do tragedii - ‘Arka Noego II’ rozbija się, dzięki temu, iż jest to blisko oceanu udaje się szybko ugasić płonącą arkę przez tubylców. Jak się okazuje istnieje tutaj już cywilizacja, która jest pogrążona w ciągłych bitwach (wygląda to jak coś na zasadzie gdy były plemiona - niewielkie a wojownicze). Jak się okazało akurat Arka wylądowała w miejscu gdzie prace nad miastem dopiero zostały rozpoczęte.

‘Przybysze’ w ramach wdzięczności mają zamiar pomóc zbudować nowe miasto
.
..

Więcej informacji wkrótce.
Dodam także że co jakiś czas (np. po jakimś dużym evencie) będą dochodzić nowe ciekawe questy (czyli epizody składające się z paru części).

EKIPA:

BartekPob - Administrator, Technik

Brzyś - Administrator, Główny Technik, Programista

MrBest - Administrator

Sephareth - Moderator

LISTA MODÓW:

LISTA MODÓW PRZED STARTEM MOŻE ULEC ZMIANIE...

- IndustrialCraft 2

- BuildCraft 2

- RedPower 2

- Forestry

- ComputerCraft

- RailCraft

- ExtraBiomes XXL

- IronChest

- Keavator SuperSlopes

DODATKI:

- AdvencedMachines

- ExtraBees

- NuclearControl

- Modular Force Field System

- CharingBench

- Transformers

- CompactSolars

- Additional Buildcraft Objects

- Additional Pipes

SCREENSHOT's:

Cooming soon...

KONTAKT:

BartekPob - GG:768354, Mail: [email protected]

Brzyś - GG: 5857863, Mail: [email protected]

KONKURS:

Uwaga! Tylko teraz! Jedyna taka okazja :)

Zostaw w tym temacie post o treści "Biorę udział w losowaniu (nick w grze)",

a będziesz miał szansę na wygranie konta Super-ViP na naszym serwerze, na okres jednego msc. !

DO MODERATORÓW! JEST TO OFICJALNY TEMAT. PROSZĘ GO NIE ZAMYKAĆ...

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Będzie z tym zapewne jak z projektami "Zgzytek + Oskar", ile mieliście tych serwerów ? 3 ? Żaden z nich nie ustał dłużej niż kilka dni.

Nie napisałbym tego, gdyby nie twoja wypowiedź w prezentacji DarknessCraft ;).

Opublikowano

Ej ty kurwa masz coś do mnie ? Co wpierdalasz mnie w jego prezentacje ? Przy pracy z Oskarem ANI RAZU NIE BYŁ W EKIPIE. OSTATNI SERWER Z OSKAREM TO EDENCRAFT GDZIE BYŁ JEDYNIE OMLETOWY ,OSKAR ,JA ,ORAZ MISIO. JEŻELI NIE MASZ POJĘCIA TO NIE PISZ OK :) ?

Ps Zachowujecie się kurwa gorzej niż dzieci ,bo ja mu to on mi ... Biczys please :)

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

O boże...

Przepraszam że uraziłem twoją dumę Lunner. Masz teraz zamiar się tak cały czas odgrywać?

Po za tym to jeżeli możecie, to nie kłóćcie się w tym temacie :)

A co do mojego serwera to pisałem już coś na samym początku. Maszyna jest już kupiona więc start będzie niebawem.

Opublikowano

Biorę udział w losowaniu

Calezz

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/

\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Opublikowano

Biorę udział w losowaniu (ZorQ)

Poszukuje pluginu Gr2 do 3Ds max 2012.

haac.jpg

Jestem jaki jestem i tego NIE zmienię!

Moje Tut'y

Video tut jak dodać mapę na swój serwer:

http://www.mpcforum.pl/topic/416201-videotut-jak-dodac-mape-na-wlasny-serwer/page__gopid__2960589#entry2960589

Texture Mod:

http://www.mpcforum.pl/topic/406659-download-texture-mod/page__p__2892270__fromsearch__1#entry2892270

Znaczek GM:

http://www.mpcforum.pl/topic/367597-dl-znaczek-gm/page__p__2603024__fromsearch__1#entry2603024

Nowe Zbroje By Baso:

http://www.mpcforum.pl/topic/478940-dltutzbroje-by-baso/

Opublikowano

Co wy kminicie z tym serwerem już 3 albo 4 raz zmiana mapki...

A tak poza tym Biorę udział w losowaniu - sadi37 :)

A jak miałem vipa wcześniej na serwerze i serwer był off to te dni będą doliczone czy będzie jakaś rekompenstata za to ?

Opublikowano

Oczywiście. Rangi vip zostaną przedłożone.

Ale nie dla Ciebie. Pewnie zapytasz "Dlaczego?!".

Już Ci mówię. Nie wiesz czy pamiętasz ale mieliśmy problemy z maszyną co powodowało lagi. Ty oczywiście nie potrafiłeś tego zrozumień więc musiałeś wyzywać administrację i spamować na forum.

Więc dlatego dostajesz bana na wejściu.

Opublikowano

@Up

To jest własnie styl działania tego servera, kupisz vipa itd za 2 dni reset mapy juz nie bedziecie chcieli grać napiszecie o zwrot kasy a dostaniecie takie coś.

Nie wiem czy zauważyłeś ale przekazałeś pieniądze w formie dotacji z własnej, nie przymuszonej woli
Opublikowano

@Up

To jest własnie styl działania tego servera, kupisz vipa itd za 2 dni reset mapy juz nie bedziecie chcieli grać napiszecie o zwrot kasy a dostaniecie takie coś.

[/size][/font]

Po pierwsze. Restarty mapy nie były robione co 2 dni.

Po drugie. Były one spowodowane słabą stabilnością modów które ciągle się psuły.

______

Teraz postanowiliśmy wszystko dokładnie sprawdzić i dopracować aby w przyszłości nie było takich wpadek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...