Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Elise - Królowa Pająków

majki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podyskutujmy o nowym championie dostępnym już na oficjalnych serwerach.

Co o niej sądzicie ? Ja osobiście nią jeszcze nie grałem, lecz bardzo poważnie zastanwaiam się nad jej kupnem. Wygląda mi na bardzo rozbudowana postać, która nie będzie łatwa do ogarnięcia, lecz jeśli komuś się to uda będzie zmiatał wszystko z powierzchni (oczywiscie dopoki ludzie nie dowiedza sie jak kontrowac ;P).

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Słaby? Ha Ha Ha.

Pierwszy dzień postaci, żadnego ogarniętego buildu, nic kompletnie a wy już piszecie opinie o postaci.

Grałem nią dziś ranka... early 0/2, w late skończyłem 16/3.. Wystarczy, załapać golda... I już jesteś w stanie poccarować grę. Mobilna,

zajebisty roamer, potężny DMG...

Przypomina mi ona, bossa z TT.

Przejdźmy do opini.

Sprawia wrażenie silnej postaci, - jest tak w dobrych rękach. To oczywiste, jak Niddale...

Dosyć słabe early game, ale w mid-late z ogarniętym buildem, naprawdę daje rade.

Polecam serdecznie.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Zastanawiam się czy sobie ją kupić ze skinem ale się trochę obawiam :) Poczekam może 1 jeden dzień na więcej opinii

To już nie lepiej poczekać aż będzie darmowa w następnym tygodniu?

no siema

Opublikowano

Ogólnie zawiodłem się się, trzeba postacie AD są takie silne, a AP to badziewia? Grałem nią na PBE dobre 10 razy, różne buildy, dmg to nie ma takiego dużego, nie jest to postać łatwa, ale też dobra nie jest, tak jak po Syndrze - rozczarowanie, możecie pisać, że nie ogarniasz etc, etc. Oczywiście, możecie, nie gram od dziś postaciami AP, może i nie wycisnąłem z niej 100% na 200 pingu, ale niestety, byłem taki napalony na tą postać, a ten zapał znikał z każdą następną zagraną grą, jedyne co ma fajne - to doskok + stun, może być bardzo przydatne jak ją do jungli się wyśle ;)

Opublikowano

Tak jak sądziłem, nikt jej nie ogarnia i lami, free kills. :3

@down

i dont care

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Na moje dość fajnie wygląda. Szczególnie po przemianie w pająka pod Ulti. Ale łatwo ją skontrujesz i co ? Tylko ten pająk ciekawy, bo tak jako zwykła postać to straszna średniawka. Ehh... żeby nie było tak jak z Syndrą. Kiedyś to te postacie były proste a do dziś się nimi zajebiście gra. :)

E9mwj60.png
Opublikowano

Nikt nie zna jeszcze perfekcyjnego buildu , rozkładu skilli i takich innych podstawowych rzeczy a wy piszecie że to badziew ...

Co do Syndry to obecnie sam nią gram i jest dobra , lekko słaby early ale dobre mid i wczesne late... każda postać jest dobra w ogarniętych rękach

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Co do Syndry to obecnie sam nią gram i jest dobra , lekko słaby early ale dobre mid i wczesne late... każda postać jest dobra w ogarniętych rękach

Uj z tym, że Syndra ma najniższe win ratio ze wszystkich champów w Solo Q, skoro ty mówisz ,że jest dobra, to na pewno jest zajebista, haha.

@Temat: Na razie pajączkiem grają same nie ogary, w ciągu kilku dni się okaże czy jest grywalna.

Opublikowano

Ja sobie ja dzis sprawilem, gram nia jungle i powiem, że ganki ma rewelacyjne. Zastanawiam sie tylko nad dobrym buildem na nia, duzo ap jej nie potrzeba w sumie do zabijania.

@up zapodaj mi jakas tabele o tym win ratio, tak z ciekawosci chce popatrzec

Opublikowano

A więc nie mogę patrzeć jak się kłocicie :0 zacznijmy od tego że ten champion jest 1 dzień a wy mówicie że słaby tak samo było z Talonem nikt nim nie gra bo jest podobno do dupy a taki Shushei (kto nie zna niech se wpisze w google) Gra tą postacią pare lat i ogarnął ją do perfekcji i co ? jak na turnieju go miał parę lat temu to enemy team płakał że ich zmiata z powierzchni ziemi każdy champion w lolu jest dobry tylko trzeba go ogarnąć a nie po 1 dniu mówić że słabe lub dobry ogólnie nasza pani Pająk moim zdaniem jest naprawdę mocna pod względem moblinośći ma 8 skilli co daje z niej mega dmg wyobraźcie sobie szarżującą Elise na jakiegoś champa 1v1 np na midzie jak walnie combo to nie ma co zbierać z enemy ważne jest to żeby nie budować sie np full AP bo ,,będę miał Mega dmg'' tylko tak aby kontrować przeciwnika :D. to tyle z mojej strony :)

xmMfHrm.png
Opublikowano

Uj z tym, że Syndra ma najniższe win ratio ze wszystkich champów w Solo Q, skoro ty mówisz ,że jest dobra, to na pewno jest zajebista, haha.

@Temat: Na razie pajączkiem grają same nie ogary, w ciągu kilku dni się okaże czy jest grywalna.

Ma takie win ratio bo nikt tego nie ogarnia? Syndra 41% Urgot 35% , stwierdzam że Urgot to syf , jest żałosny i nie do grania - stwierdzenie z dupy wzięte na podstawie jakiejś głupiej strony....

Urgot to jeden z lepszych picków ale twoim tokiem myślenia jest syfem bo ma małe win ratio na zjebanym lolkingu .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Dużo elisek spotkałem dzisiaj. Różnie ludzie nią grają byli ci nieogarnięci na ktorych moznabylo sie nafeedowac, ale rowniez byli zajebiscie ogarnieci(musieli grac wczesniej duzo na PBE tym champem) ktorych wszyscy starali sie omijac szerokim lukiem. Ja wciaz nie wiem co sadzic o tym championie i czy zainwestowac w nią te 6.3k IP.

Opublikowano

Op w chuj... w mojej druzynie kartuz u nich elise na midze.. w 15 minucie gry elise 4/0.. potem jak zaczela mi gankowc bota to ledwo zdolalem sie ulotnic.. bardzo dobry dmg.. stun.. ten pajaczeczk co biega ma dmg.. nie z tej ziemi ad carry zjada w 15 sec.. wali co ma przemiana w pajaczka i pozamiatane.. do tego jest dosc tankowata.. op op op.. trafialiscie na nieogarow bo postac wyjebana w kosmos.. ciezko uciec//

Opublikowano

Kupiłem od razu powiem tak , wygrałem z 6 gier pod rząd 3vs3.

5 też wygrałem kilka , przegranych z 2 ale to mniej ważne.

Fajna bo ma ładne skille , stuna , nawet ładny dmg lecz jak taki jayce się uprze - miałem taką sytuacje przed chwilą to ciężko ; ) ubije was dosyć szybko i inni też , w obronie lipna szybko pada trzeba uważać nią ... ale co do 1 vs 1 to jeszcze walki nie przegrałem ; d ale drużynowa jak jest ktoś pokroju jayce to ciężko a tak można nią dużo zrobić jak cie nie zabiją.

Nie piszcie słaba... bo buildu dobrego jeszcze niema itd.... ;) , jakby jej dali tak defa i hp więcej to by była boska a tak jest dobra nie wiem jak to napisać :D , trzeba po prostu uważać.

na 3vs3 ją polecam jak macie tanka w teamie i ktoś kto ma najlepiej stuna obszarowego np. jax , jak ogarniecie to pozamiatane ; d a na 5vs5 - bardzo dobry champ.

edit: właśnie zapomniałem dodać combo !! jeżeli taki ap za blisko podejdzie to 1 słowem raczej już z tego nie wyjdzie :).

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Ktoś tam napisał że urgot jest do dupy? też tak gadałem ... lecz jak trafiłem na op gracza to zmieniłem zdanie.

a co do buildu pod pajęczaka ; d to jeszcze nie mam , ap/hp lecz chyba zacznę też coś do szybkości ataku kupować.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...