Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Elise - Królowa Pająków

majki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ap pod elise moim zdaniem jest mocno bez sensu. E --> W (styl ludzki) --> R(zmiana stylu) --> Q --> W (styl pajęczy) jest to bardzo dobre combo. Robienie elisy pod AP moim zdaniem jest to marnotractwo postaci :P Ulti elisy dodaje szybkość ruchu i dodatkowe dmg od normalnego ataku to czemu elise miałbyś pod ap (0 znaczące ulti) tak samo W w stylu pająka dodaje aż 100% szybkości ataku q jest bardzo dobre ponieważ doskakujemy do przeciwnika. Elise jest dobra do gankowania (E w stylu pająka) wyskakuje z krzaków nikt nawet nie widzi. Ważne jest aby zręcznie przechodzić pomiędzy style pająka a człowieka. Jest to postać bardzo podobna do jayce (przynajmniej moim zdaniem). Najlepiej gra mi się AD off tank i sądzę, że jest to najlepszy build pod tą postać.

Opublikowano

@Maczak jakieś nie ogary;) champ dziś wyszedł.

@rafor4 lukne ten build i dam znać , dzięki za podpowiedź ;P.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

hahahahaha czytalem wasze posty i malo co sie nie poplakalem. Elise ma wysmienite kombo i roam.

PS. I post o syndrze hahahaha

edit@ co do kombo to wale tak eqw i mid ma 50%hp zieniam sie w pajaka daje eqw i po typku tyle moge powiedziec na jej temat

Opublikowano

@up

Gralem dzis caly dzien i kombinowalem buildy na rózne sposoby i potwierdzam, że build ad offtank wcale nie jest taki głupi na ta postać. Chociaż pod ap ma ladny burst na combo. Najlepiej gralo mi sie w zastawieniu dfg, abbysal scepter, rylay

Opublikowano

gralem dzisiaj z nia kilka gioer , papier i jeszcze raz papier , wielkiego dmg to nie ma , a full combo ciezko walnac

nie polecam , nie bral bym , nie jest op jak wczesniejsze postacie

­

Opublikowano

Ma takie win ratio bo nikt tego nie ogarnia? Syndra 41% Urgot 35% , stwierdzam że Urgot to syf , jest żałosny i nie do grania - stwierdzenie z dupy wzięte na podstawie jakiejś głupiej strony....

Urgot to jeden z lepszych picków ale twoim tokiem myślenia jest syfem bo ma małe win ratio na zjebanym lolkingu .

Akurat teraz Syndra ma 35 % win ratio, a Urgot po tych wszystkich nerfach już wcale nie jest takim dobrym pickiem,

@Temat: Według moich spostrzeżeń, jedyną mocną stroną pająka jest mobilność.

Opublikowano

Ja nią gram jak Niddale.

Pod Offtanka na TOP'ie, nawet lepiej się sprawdza i kontruję dosyć dużą część picków... Może nie tyle co kontruje, ale po prostu ich zjada.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Akurat teraz Syndra ma 35 % win ratio, a Urgot po tych wszystkich nerfach już wcale nie jest takim dobrym pickiem,

@Temat: Według moich spostrzeżeń, jedyną mocną stroną pająka jest mobilność.

Bo to jest ku*wa roamer? ja pierdziele...

Ktoś tam napisał że urgot jest do dupy? też tak gadałem ... lecz jak trafiłem na op gracza to zmieniłem zdanie.

a co do buildu pod pajęczaka ; d to jeszcze nie mam , ap/hp lecz chyba zacznę też coś do szybkości ataku kupować.

Pisałem że urgot jest dobry... czytaj ze zrozumieniem

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

@up ok mniejsza źle wyczytałem post innego użytkownika chyba albo twój sam już nie wiem mój błąd.

Elise - grałem dziś pod full hp i poszedłem też trochę w defa :P nieźle , Q - % uderza , w malutko ale olać , zanim mnie ubili to nieźle podobijałem :D e za wieże i jazda - wieża prawie nic nie brała ;) i z Q i tak ładnie wchodziło + moje pająki też coś robiły i było nieźle.

chyba jednak jak na razie zrezygnuje z elisy pod AP i będę robić po hp/deff

edit: dodam jeszcze coś bo przez 2 już przegraliśmy grę .. jeżeli zakupisz elise to ćwicz na botach ! a nie wbijaj się do gier-.- bo feeduje większość ... przesada;d jak można nią tak lamić , ja wiem że ten champ jest trochę trudniejszy do ogarnięcia i może szybko paść ;P ale jak się ogarnie to prawie nie ma możliwości że wróg na rade uciec ! a rzucanie się solo na 2 to już wgl głupota:) i od razu pająkiem .. najlepiej pierw zrobić combo ze stunem potem pająk i rzadko kto wyjdzie z takiego czegoś;P - no ale jak widzę gracza który nagle zmienia się w pająka :D i wskakuje w 3 tak po prostu to mam niezłą bekę :D to nie jest alistar , malphite itd... a co do solo 1vs1 łatwo zjeść przeciwnika nawet taki yorick nie dał mi rady , chociaż nie ukrywam że nie było łatwo z tymi jego skillami ;).

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Opublikowano

Boty są bardzo słabe. Elisą na pvm zaawansowanych mam 10/0 a na normalnym pvp 0/10 :D Boty to nie jest trening może co najwyżej polecam gry niestandardowe :P

Jednak ad offtank jest gorszy od ap offtank testowałem.

@down

Te 0/10 to tylko taki przykład, aż tak nie jestem w stanie nafeedować ;d Ostatnia gra elisa ap + trochę hp i o wiele lepiej się gra. Miałem na początku 5/1 potem dobiłem do 6/5 z powodu, że yorick specjalnie zostawiał mnie żeby mnie zabijali, nie pisał ss itp.

Opublikowano

Ja gram raz tak raz tak zależy gdzie idę itd :) nie kiedy jadę ap i trochę hp jak kasa jest.

5vs5 - mid idzie zajebiście nie piszcie mi że elisa to słaby champ bo trafiacie na nie ogarów :P.

3vs3 - tu jest 1 problem ... większość rzuca się od razu żeby się pozbyć elisy ;x więc trzeba nią uważać na 3 wole evelynn , mundo i nie kiedy jax.

Widzę nie kiedy jak ktoś gra elisa i ma staty 0/8 itd ;) dziś widziałem nawet 0/10 na szczęście nie moja gra oglądałem od kogoś i nie potrafię tego pojąć , rozumiem że to nowy champ ale aż tak feedować.

Nią wystarczy wyczuć moment i zlikwidować przeciwnika tak po prostu .. jedyny minus to ganki na nią :).

Opublikowano

już chyba piątą elise miałem, która siedziała cały czas przy wieży, nawet jak przeciwnik miał 40 hp.... Błagam nie psujcie innym gry :/

BTW ale jak już trafilismy na ogarniętą elise to całkiem całkiem :P

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Arcymistrz
Opublikowano

Nigdy wam nic nie dopasuje. Cieszcie się, że wkońcu RIOT zrobił postać zrównoważoną ! Nie jakieś op, które po nerfie dalej jest op (Rengar), tylko coś, co jest uniwersalne. Można się cieszyć. Widać, że dużo ludzi na to narzeka, więc dostanie buffa. No problem.

Opublikowano

Dobre ganki, w sumie całkiem dobra inicjacja. Trzeba budować ją tankowato z jakimś cdr - Frozen Heart jest świetny. Mocne early i mid ale jej late jest raczej słaby - słabe skalowanie z AP. Tankiem też raczej nie będzie, bo ma dość mało HP. Warto kupić coś na penetrację typu buty maga lub Abbysal i jakiś AS - Wits End lub Malady (malady daje też zmniejszenie mres przeciwnika, więc jest ok). Trzeba wyciskać jej dmg dzięki penetracji magicznej - skalowanie z AP ma słabe. Warto dodać też coś co pozwoli nam siedzieć na celu - typu Rylai.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Grałem kilka rankedów z elise, co prawda sam nią nie grałem ale z moich "obserwacji" wynika że jest to podobna postać do shaco która pada od wirka dariusa, jedynie gdzie nie pada i jest bezpieczna to jungla.

lownfast

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Grałem kilka rankedów z elise, co prawda sam nią nie grałem ale z moich "obserwacji" wynika że jest to podobna postać do shaco która pada od wirka dariusa, jedynie gdzie nie pada i jest bezpieczna to jungla.

Powiem tak, naiwni ci co watpia w jej sile, jest to moj ulubiony bohater i musze przyznac ze byle darius nie ma z nia startu... Umiejetnie wykorzystane umiejetnosci pozwalaja na wykonczenie nawet 2 bohaterow naraz. To najlepszy hero w tej grze :)

Opublikowano

Nie jest grywalna jak dawniej, gdzie banowali co rankeda albo pickowali co rankeda, czasami ktos zagra ale dalej jest mocna

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...