Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - W środku gry komputer się wyłącza

Adelut

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Trzeba!

Nie róbstwo! Skandal, won na strone i mi tu skanik dawać <3<3 ' alt='emotki_MPC_2015_heart.gif' alt='<3'> '>

Opublikowano

Pobierz program GPU Temp i podaj temperature przez włączeniem lola, w czasie gry i najlepiej chwile po restarcie kompa w czasie gry ( Tempratura GPU Core ). Miałem tak samo, a to dlatego, że grafika miała 100'c i po prostu siadał komputer xD

Opublikowano

Nie podałeś temperatur ani procesora ani grafiki. A moim zdaniem to są podstawy to stwierdzenia czemu tak się dzieje. Skoro działało dobrze to nie może być to za słaby zasilacz, jedynie uszkodzony (w co wątpie jednak). Stawiam na przegrzewanie się karty graficznej jednak musisz podać temperatury. Wystarczyło przedmuchanie (najlepiej sprężarką) ale jak nie masz to pompka do piłki nadała się znakomicie :P

@down

Nadal czekam na temperature karty graficznej.

Opublikowano

Mój komp jest na tyle słaby, że w przeciągu gry, moge maxymalnie winmapa mieć włączonego z muzyka. Minimalizowanie lola, nie jest "możliwe"...

Opublikowano

Na jakich grasz ustawieniach graficznych ja na swoim kompie starym miałem tak że na średnich miałem bug splat i nie mogłem grać tak po 20 minutach więc daj jak najniższe wymagania lola i wyłączaj proces lolclient.exe

1396292564-U784394.png
Opublikowano

chłodzenie 100% , masz lapka czy pc ?

przeczytałem i widze ze masz lapka...

postaw go na powiedzmy 2-3 klockach lego :) (po 4 stronach) zakład że będzie lepiej?

Opublikowano

Zakład, że nie?

Trzyma się na starej podkładce, która nic nie robi, więc przegrywasz zakład :P

Zaraz dam edita, ide grac :X

Opublikowano

Jeszcze raz przypominam, że proszę o podanie temperatury GPU i najlepiej CPU (inny program), bo trzeba wykluczyć wszystko po kolei a nie pisać pierdoły w stylu "Reinstall lola". Jeśli temperatury nie zostaną podane pomocy w tym temacie już nie zobaczysz.

Opublikowano

Skoro komputer ledwo co to uciąga to po prostu się przegrzewa/zasilacz za słaby/coś się jara. Z coraz to innymi patchami wymagania gry nieco się zmieniają więc nic dziwnego że kiedyś było ok a teraz nie. Dobrze by było gdybyś podał dokładny model i podzespoły laptopa. Tak czy inaczej sprawdź czy wyłącza się także w innych grach z podobnymi lub wyższymi wymaganiami od lola. Jeśli się wyłącza nic nie zrobisz.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Nie znam się za bardzo na komputerach/laptopach. Siedzę i czytam ten temat już dłuższą chwilę . Posłuchaj kolegi rafor4 . Ściągnij program który przeskanuje i poda Ci temperaturę karty graficznej , procesora i innych rzeczy . Sam miałem taki problem ale z PC . Zaczął mi się wyłączać z przegrzania procesora . Nic z tym nie zrobiłem . Potem zaczęła się przegrzewać karta graficzna . Dziś już od kilku dni nie mam karty graficznej . Spaliła się Puff. Masz tu programy i zrób coś z tym bo po jakimś czasie wydasz więcej na naprawę niż a nowego lapka/pc .

http://www.dobreprogramy.pl/SpeedFan,Program,Windows,13166.html

http://www.programosy.pl/program,hwmonitor.html

Skanów do tego nie potrzeba więc nie wybrzydzaj tylko pobierz i przeskanuj a potem napisz jakie temperatury osiąga : karta graficzna , procesor albo wstaw fotkę tutaj.

Opublikowano

Pobierz ten program 2 posty wyżej:

http://www.programosy.pl/program,hwmonitor.html

Zainstaluj, odpal i najlepiej zrób screena wszystkich temperatur / napięć i wstaw tutaj.

Opublikowano

Chłopie , ja miałem tak że jak grałem to :

Minecraft = 10min grania i komputer wyłącza sie .

Counter-Strike = 60min grania i komputer wyłącza sie .

LeagueOfLegends = 30min grania i komputer wyłącza sie .

Problem , miałem z Zasilaczem , oraz przepaloną kartą graficzna :) nic pozatym .

A wtedy byłem uzalezniony od minecrafta i grałem 10 min i resetowałem tak co chwile xdddd jaka była męczarnia .

Twoj komputer juz troche ma , ale nie powinno byc problemów .

Ja kupilem z 3GMram , 1GM grafa , i5 core 64-bit , firmy ACER . z Auchan i jestem super bardzo zadowolony , tylko wymieniłem karte i jest pro . Samowystarczalny :D Chodzi nowy medal of honor jest git :)

Opublikowano

Tyle, że mnie nie zabardzo stać na nowy sprzęt, mam brata, który całkiem niedawno dostał i z tego poszły całe pieniążki

Opublikowano

2x 3v3 działa na lajcie

@Edit!

Dziś grałem 5v5 [ ranked ] wyłączyło.

Potem 3v3 [ normal ] wyłączyło.

Moze podkładka + GameBooster?
Opublikowano

Wbij do gry, wejdź w menadżer zadań -> procesy -> zamknij proces 'explorer.exe' <- jest to od internet explorer i nieżle miesza w systemie czasami (mi to pomogło)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...