Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - W środku gry komputer się wyłącza

Adelut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam problem w środku gry, jest jeden "lag", a potem 2-3 sec później komputer się wyłącza.

Tylko w LoLu...

Czym może być to spowodowane?

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pasjonat
Opublikowano

Możesz mieć za słąby komputer, poprostu w pewnym momencie jest przeciązenie i komputer sie Wyłącza. Może to też byc wina chłodzenia.

Może dlatego to występuje tylko w lolu, poniewasz nie grasz w wymagajace gry.

Rady:

Wyczysc kompa z kurzu / jak masz lapka kup podstawke laptop ma słabe chłodzenie.

Zmniejsz jakość grafiki, Wyłacz cienie.

Wyłacz niepotrzebne procesy tak jak np przegladarka internetowa itp.

jinx_by_solar11pro-d7nghy7.png

Chetnie pogram 4fun w jakims bronze/dolny silver. Kto chce free elo pisac ;D

Opublikowano

Ta, średnio prawda

Grałem 2,3 mies - dobrze

Od wczoraj - źle...

Procesy wył...

Temperatura - Laptop jest zimny wręcz lodowaty, jak mam laga zawsze patrze - zimny ...

Opublikowano

Ty czekaj... Odkryłem coś

Zazwyczaj grałem na oszczędzanie energii, właśnie WCZORAJ zmieniłem na wysoką wydajność...

Może to być problem?

Opublikowano

Jak masz lapka z biedronki to ja tez tak miałem, działo się to przed włączeniem większego chłodzenia prawdopodobnie procesora.Ogólnie to wszystko mi ścinało za chwile słysze bzzzzzz wiatrak na największych napierdala, skończyło się graniem na gorszym kompie a póżniej na dobrym.

Opublikowano

Nie znam sie, ale ja jako pierwsza rzecz zrobiłbym reinstall, jeśli tu na forum nic nikt nie doradzi, to pisz do supportu

Opublikowano

Skoro boisz się rozkręcac laptopa to poprostu przedmuchaj go w tym miejscu gdzie ma kratki (takie do chłodzenia) byc może to pomoże, bo laptop jest w środku zakurzony. Mam nadzieję, że to troche pomoże.

Opublikowano

a ja ci proponuje żebyś sobie kupił nowy laptop albo ruszył tyłek do jakiegoś serwisu, a jak cie nie stać to przestań kurwa grać w lola bo komuś już spierdoliłeś 3 gry.jeżeli masz badziewnego kompa to sobie po prostu w pasjansa zagraj.

ciasteczkOOwy.png

Opublikowano

Nie pokazuj mi tu swojego poziomu inteligencji, dziecią z przedszkola mówimy nie...Wgl jakim cudem ty pisać potrafisz?

Dzisiaj grałem:

- ARAM - lagi

- Summoners Rift - Gites

- Dominion - lag, potem komp off;/

Opublikowano

- Przeczyść komputer CCleanerem

- Zrób formata

- Uruchom program za pomocą programu Gamebooster

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

Gamebooster - za długo się włącza... no nie wiem spróbuje...

CCleaner - używany

Format - To jest ostatni sposób jaki chce wykonać, pierw może podkładka pomoże ;]

Opublikowano

Gamebooster powinien Ci pomóc jeżeli to wina przegrzania (ja miałem podobnie w bf3 ale mi się tam po prostu z przegrzania grafa cięła)

albo jeżeli to nie pomoże to ew . ta podkładka i ostatecznie format.

Ew. jak nie chcesz formatowac może dac do jakiegoś serwisu żeby Ci od środka przeczyszczyli.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Jak masz problem z przegrzaniem to pobierz prosty program "EVGA Precision X", włączasz i przestawiasz wiatraczki na max'a. Mi pomogło, jak mi wyskakiwały artefakty, może coś da

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...