Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Świadomy sen

Westable12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bawiłem się z tydzień z znakiem na ręce (że gdy tylko ją zobaczę to sprawdzam testem rzeczywistości) i mi to kij dało. Najlepiej wychodzi mi chyba WBTB czy coś takiego, czyli że jak się obudzę (i oczywiście przypomnę sobie żeby wmawiać sobie że zaraz będę mieć świadomy sen) to zaraz zasypiam. Czasem się udaje, czasem wywala. Do reszty narazie się nie biorę, bo wolę poćwiczyć sobie zapamiętywanie snów a dopiero potem brać się za te techniki, bo inaczej tylko zmarnuję czas.

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A tam, nie dorosliscie jeszcze do wlasnych polucji nocnych gdzie pieprzycie panienki we snie, a rano pelne gacie ^^

Daj spokój, to nie tylko o pieprzenie chodzi...

Bawiłem się z tydzień z znakiem na ręce (że gdy tylko ją zobaczę to sprawdzam testem rzeczywistości) i mi to kij dało. Najlepiej wychodzi mi chyba WBTB czy coś takiego, czyli że jak się obudzę (i oczywiście przypomnę sobie żeby wmawiać sobie że zaraz będę mieć świadomy sen) to zaraz zasypiam. Czasem się udaje, czasem wywala. Do reszty narazie się nie biorę, bo wolę poćwiczyć sobie zapamiętywanie snów a dopiero potem brać się za te techniki, bo inaczej tylko zmarnuję czas.

Dobrze robisz. Pewnie szybciej się nauczysz wywoływać świadomy sen niż większość.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Interesowałem się tym od roku może trochę więcej. Ogólnie to nie prowadziłem dziennika snów i może dlatego mi nie wychodzi. Teraz skupiam się na zapamiętywaniu ( słucham nagrań) i jakoś idzie teraz jeśli za długo nie śpię to pamiętam przynajmniej jeden sen.

W drugą noc po słuchaniu nagrań miałem taki dziwny sen już się chyba domyślałem, ze to nie prawdziwy świat i chyba mnie wywaliło.

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

Tak, trzeba też umieć zostać w tym śnie.

Trzeba ćwiczyć i ćwiczyć.

Ja ci polecam prowadzić ten dziennik. Można wtedy wyłapać znak senny, co dużo pomaga.

Opublikowano

Tak jest, wytrwałość przede wszystkim (szczególnie wtedy, kiedy w ogóle w życiu nie doświadczyło się żadnego świadomca).

Po jakimś czasie po prostu się wie kiedy się śpi. Oprócz wymuszenia świadomości we śnie polecam usypianie jej podczas jawy (ignorowanie bodźców), powoduje to wrażenie szybszego upływu czasu. Fajoska ta zabawa z umysłem <3

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

@UP

Ograniczone ruchy? Powinieneś mieć paraliż senny, który sprawia, że ruchy ze snu nie są przenoszone do rzeczywistości.

Ograniczone ruchy mam w tym śnie, przykład - bieganie, kiedy próbuję przechylam się do przodu, i to prawie na płasko, a samo przechylanie jest tak wolne że koszmar ;x Inna systuacja z bieganiem - nogi wolno lecą, i zazwyczaj w takich sytuacjach gdy wiem że jestem w tym jebanym śnie zaczynam czuć poduszkę, łóżko i "da bum tsss" jestem na łóżku... Ale takie sytuacje to wyjątki ^^ Miewam też normalne wersje ;]

Opublikowano

Również interesuje się tym, czasami mam tak ,że robie to automatycznie we śnie i się uświadamiam bez żadnych technik i wspomagaczy ale rzadko mi się tak zdarza ;)

2uiyzh2.png
Opublikowano

Ja mam czasami taki sam problem jak kolega EdzioSkarpeta,byłem napalony miałem świadomy sen i macałem fajne dupy :) ale czułem że ocieram się przez poduszkę.Mam jeszcze taki problem że gdy padnę w świadomy sen,pobawię się to po tym śni mi się horror :(

Evolution to skill97 z 30 multikontami.

Opublikowano

Ja mam inaczej. Wiem kiedy śpię a kiedy nie.Zazwyczaj pamiętam wszystkie sny. Na dodatek kontroluję to co robię i widzę siebie we śnie wiedząc, że to sen. Często miewam świadome sny chociaż nie stosuję żadnych technik.

1034096467ed366140e8bdc6e9588fb7-d9cvf33

Opublikowano

Ja stosuje TR świadomy sne co 3-4 dni ale większość odpuszczam ale trenuje dalej aby mieć go co dzień na początku miałem tak że miałem świadomy sen ale traciłem kontrole ale już teraz jest ok polecam

Opublikowano

Ograniczone ruchy mam w tym śnie, przykład - bieganie, kiedy próbuję przechylam się do przodu, i to prawie na płasko, a samo przechylanie jest tak wolne że koszmar ;x Inna systuacja z bieganiem - nogi wolno lecą, i zazwyczaj w takich sytuacjach gdy wiem że jestem w tym jebanym śnie zaczynam czuć poduszkę, łóżko i "da bum tsss" jestem na łóżku... Ale takie sytuacje to wyjątki ^^ Miewam też normalne wersje ;]

Kup sobie lepsze i większe łóżko. Przed zmianą łóżka też mi się coś takiego zdarzało, hmm jakby to opisać, że np. nie mogłem we śnie popatrzyć w dół i wgl ruszyć szyją, a np. gdy śniła mi się piłka nożna to tak wolno biegałem, że do żadnej bliskiej piłki nie mogłem dolecieć. A skoro czułeś poduszkę, to musiałeś być pomiędzy jawą a snem.

Opublikowano

Dzisiaj będę próbował MILD i WBTB, jeżeli mi się uda. Napiszę jak te mi wyjdą.

Co do samych TRów to warto je wyćwiczyć, bo właśnie jak rak222 napisał, można się przypadkiem uświadomić we śnie :)

Opublikowano

Mógłby ktoś tak krótko wyjaśnić o co w tym waszym matrixie chodzi ? :D Bo jestem zbyt leniwy żeby poszukać / przeczytać :)

Chodzi o to, że zasypiasz i śnisz tylko, że odczuwasz wszystko tak jak by to było naprawdę?

Opublikowano

@ TheNex2k

dokładnie. usypiasz ale nie tracisz świadomości. czyli że możesz żyć we śnie. a że stworzycielem tego świata jest twoja wyobraźnia to możesz w nim robić wszystko. od latania przez skoki że spadochronu bez spadochronu po oddychanie pod woda.

Opublikowano

Ja jestem chyba zbyt leniwy żeby WBTB robić. Dziś znów spróbuję tą technikę.

Niestety z MILD mi się nie udało. Dziś będę próbował WBTB i afirmację.

Opublikowano

Ja wam zapodam moją oryginalną, wymyśloną przeze mnie technikę:

Połóż się wygodnie i zamknij oczy. Odpręż się, rozluźnij ciało oraz umysł, ale staraj się nie utracić świadomości podczas tego doświadczenia, może ono trwać 10, 20min. Twój umysł będzie wiedział kiedy jesteś już naprawdę rozluźniony, wtedy zacznij myśleć o różnych rzeczach, o grach, filmach, kobietach... jednak robiąc to bardzo szybko, jedna myśl na kilka sekund (Tak abyś ogarnął o co w niej chodzi, skąd się wzięła lub coś podobnego) i myśl o następnej... Podczas tego doświadczenia bardzo szybko ruszaj gałkami ocznymi, oszukaj swój podświadomy umysł - że masz sen! Twoje myśli powinny baaardzo przyspieszyć (nawet kilka na sekundę). Powinieneś wejść w stan paraliżu sennego, robiąc to jeszcze przez krótki czas powinieneś dostać KOPA - Białe, jasne światło, głośny pisk, uczucie szybkiego bicia serca (Tak jak byś dostał z defibratora). Wtedy będziesz mógł "modelować sen", pamiętaj że masz kilka sekund! Oczywiście ten ostatni etap jest zbędny, ponieważ i tak będziesz mieć LD... Lecz mamy wybór. :)

Udało mi się wiele, wiele razy... Nie znalazłem podobnej techniki w necie. :) Odczucia mogą być oczywiście inne niż u mnie, ale nie zmienia to zasady działania.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

mi się kiedyś sniło że stałem na wieżowcu i skoczyłem o.O , obudziłem sięcały spocony , czy to był świadomy sen ?? hmm powiem tak probówałem nagrania adama bytofa czy jakoś tak ale nic już próbuje 3 razy dzisaj przed spaniem :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...