Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Świadomy sen

Westable12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

LD to stan w którym mamy nasz codzienny, normalny umysł we śnie. Możemy podejmować decyzje i wszystko kontrolować, lecz nasz racjonalno-krytyczny umysł nie jest do końca "włączony", jeżeli np. zobaczymy masę zombie - nie przestraszymy się, nie będzie to nic dziwnego... :)

Na pewno większość z was chce mieć LD tylko do seksu, to oczywiste... Nie znam osoby która nie robiła by tylko dla tego, lecz uprzedzam że te doświadczenie podczas snu może nas kategorycznie wyjebać, mało tego... W 80% przypadkach będziemy mieli fałszywe przebudzenie. :) Ale spokojnie, można wyćwiczyć to, że nasze LD będzie całkowicie stabilne. Tutaj już nie mówię o sobie, wzoruję się na mistrzach oneironautyki, którzy doświadczyli LD kilka set, bądź tysięcy razy, twierdzą że ich sen jest długi i stabilny. :) (pół godziny zabawy z... Kim chcesz! Wyobraź to sobie!!)

Westable - Co do tej techniki, staraj się podczas rozluźniania skupiać swoją uwagę na ciało, nie licz i nie rób nic głupszego, bo rozluźnisz tylko ciało, a umysł? :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@heken a ja, chociaż śniłem o jakichś pierdołach (i to nie był świadomy) to gdy wstałem serce waliło mi jak szalone :D

@Machniuk to białe światło, pisk i kilka sekund kojarzy mi się tylko z jednym - omdleniem..chyba sobie odpuszczę xD

@up zaskoczę Cię, bo ja nie chcę mieć dla seksu..chyba, że już nie będzie nic innego fajnego do zabawy ;d

Opublikowano

Spokojnie, to nie omdlenie tylko wyobraźnia, bardzo rzeczywista... :) To przejście ze stanu paraliżu sennego z świadomością do marzeń sennych. (Bezpośrednio);

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Nuda, nuda, nuda.

Wiecie ile razy to było poruszane? Miliard. Gdybyś był inteligentny, to byś znalazł taki temat w dziale i się dowartościował treścią.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Nuda, nuda, nuda.

Wiecie ile razy to było poruszane? Miliard. Gdybyś był inteligentny, to byś znalazł taki temat w dziale i się dowartościował treścią.

Idź, nie offtopicuj.

To da się wildem osiągnąć oobe?

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Miałem tego KOPA kiedyś, próbowałem techniki z liczeniem i otwieraniem oczu. Po chwili zamknąłem oczy i jeb. Głośny pisk. Myślałem, że kot zamiałczał ale to była moja wyobraźnia. Potem już nie miałem nic. :c

1350673995-U699261.png

exmod

Opublikowano

To przyjemne uczucie. (Ten sztuczny defibrylator). :)

Znacie jakieś skuteczne techniki (sprawdzone przez was, gówna z neta nie chce) podtrzymania snu? :) Tak, aby był bardzo długi, oraz stabilny. Ja mam kilka pomysłów, ale jest to na miarę bardzo dużego czasu.

Więcej pod PM.

Opublikowano

Mi się osobiście zdarza tak, że jak czytam, myśle o tych snach, to mi się same robią. Podobno od określonego wieku wolno tak robić, to prawda?

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Ćwiczyć trzeba, ale to łatwo da się nauczyć. :) Wystarczy że jeden raz doświadczysz a kolejne będą bardzo łatwe do osiągnięcia.

Więcej pod PM.

Opublikowano

Gdy śpię, śnię o seksie i o gołych kobietach, nie wiem czy to świadomy sen.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

A ja mam pytanie- czy to jest dla 13latka bezpieczne? Na poczatku myslalem ze to takie proste cos dla przyjemnosci, dla jaj.. a ja tu cos czytam o cwiczeniach, wchodzeniu w pralaiz senny, duszeniu sie w poduszcze przez nieosiagniecie paralizu, stanach, falszywym przebudzeniu.. i sie troche boje. A zreszta czy to nie przerost formy nad trescia? Nie lepiej o czyms co chcemy aby sie przysnilo duzo myslec przed snem i tyle?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@ref

Dziś będę próbował fajną metodę z monetą.

Polega na tym, że trzymamy między palcami jakąś monetę, a rękę trzymamy nad miską. Kiedy będziemy zasypiać, upuścimy monetę i dźwięk uderzenia monety o miskę pobudzi nasz mózg.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

A ja mam pytanie- czy to jest dla 13latka bezpieczne? Na poczatku myslalem ze to takie proste cos dla przyjemnosci, dla jaj.. a ja tu cos czytam o cwiczeniach, wchodzeniu w pralaiz senny, duszeniu sie w poduszcze przez nieosiagniecie paralizu, stanach, falszywym przebudzeniu.. i sie troche boje. A zreszta czy to nie przerost formy nad trescia? Nie lepiej o czyms co chcemy aby sie przysnilo duzo myslec przed snem i tyle?

Jes to w 100% bezpieczne. Oczywiście możesz myśleć o tym przed snem z nadzieją ,że będziesz miał LD ,ale to nie jest zbyt skuteczny sposób.

2uiyzh2.png
Opublikowano

Jak tak to mam pytanie- jakie sa cwiczenia aby nie bylo "falszywego przebudzenia" ??

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

No panowie ja osobiście mam problemy z zasypianiem(ogólne problemy z snem itd) i pewnego razu samo istnie:

przed zasnieciem masa myśli, na chwile otwierałem oczy(podświadomie, nie chcialem zadnego LD czytam OBEE itp itd) i nagle budzę się(tak jakby) i próbuje krzyczeć, w psychice krzycze na głos ale tak naprawdę cisza, unosze się z łóżka, widze wszystko, nagle opadam, i jestem sztywny, ciało jak martwe. I po jakiejś chwili obudzenie. Dlatego igranie z tymi sposobami możecie przypłacić takim czymś - podświadomość jest silniejsza i czasami lepiej odpuścić.

Dodatkowo, czytałem wypowiedzi doktorów, że trafiają się przypadki, że jest fałszywe obudzenie i uszucie obcego ciała(np. rak, nóg) na sobie i brak możliwości zrzucenia ich z siebie, lub urojenie typu widzenie zmarłych. Poczytajcie na porządnych forach ludzi dorosłych z wiedzą a nie dzieci z marzeniami o seksie !!!

Opublikowano

@up I własnie tego sie balem. Dzięki za ostrzezenie,cos czulem jak czytalem o "paralizu sennym", "falsywym przebudzeniu" itd. i juz chcialem probowac :O

Opublikowano

@up I własnie tego sie balem. Dzidki za ostrzezenie, juz chcialem probowac :O

@up I własnie tego sie balem. Dzidęki za ostrzezenie,cos czulem jak czytalem o "paralizu sennym", "falsywym przebudzeniu" itd. i juz chcialem probowac :O

I tak by ci sie nie udalo,to nie jest tak proste jak myslisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...