Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Świadomy sen

Westable12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świadomym snem interesowałem się kiedyś za łebka i muszę wam powiedzieć, że po kilku miesiącach treniningu udało mi się uzyskać efekty, tzn. potrafiłem kontrolować to co się w nim dzieje i znajduję, wiedziałem że to sen co sprawiało, że stawałem się zarazem panem własnego świata, jednak znudziło mi się to, dlaczego ? bo ta cała kontrola zaczynała mnie nudzić, a brakowało mi typowego strachu sennego, typowych koszmarów i lekków ;D

Ja używałem metody liczenia i niebieskiego światła, lub koła jak to inni nazywają, metoda liczenia polega na skupianiu się na liczbach, bo gdy zasypiamy nasz mózg nadal się na nich skupia co sprawia, że mamy w pewnym rodzaju świadomość, że coś jest nie tak, metoda niebieskiego światła, lub koła polega na wyobrażeniu sobie przed snem niebieskiego okręgu, z którego wydobywa się światło, metoda polega na wejściu do tego światła poprzez wyobraźnie, dzięki czemu nasz mózg również jak i poprzednio będzie nadal pracował co da nam w pewnym rodzaju świadomość ;P

Życzę powodzenia

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ee sranie w banie jest to bezpieczne paraliż senny nie jest obecnym w 99.90%

a fałszywe przebudzenie to takie coś myślisz ze normalnie wstałeś robisz czynności codzienne a tu nagle budzisz się ale w rzeczywistości :P Dla tego stosuje się TR = test rzeczywistości zatykasz nos i sprobój wziąść oddech jeśli go weźmiesz wiesz że to sen :] Mój fajny Przypadek :] :

świadomy sen

Przebudzenie TR jednak to dalej sen

Kontynuuje świadomy sen

znowu przebudzenie Tr i dalej to był sen

Znowu świadomy ale tym razem w uj wyrażny

Lecz teraz sposobem WILD każdy sen powinien być bardzo rzeczywisty = najtrudniejszy ale najlepszy sposób :]

Opublikowano

Hmm... skoro to miało być niebezpieczne to czemu miałoby takie coś istnieć? to nasza wyobraźnia ;]

Wytłumaczy mi ktoś WILD? bo nie ogarniam (lub inne rzeczy bo dużo tych skrótów)

Co do snów według mnie najlepsze jest skakanie z czegoś lub latanie bo to przyjemne

Tak wgl. Machiniuk te piski, białe światło to przyjemne? bo nie wiem czy warto ;p

wyobraźcie sobie taki sen, że na niby jest on realistyczny (z rana wyskakujecie z łóżka) a obok was potwór lol ja bym się zesrał

@MineVPR: Spoko ja mam zawsze horrory więc wiesz xD ... szczególnie z nożem i czuciem tego...

ntPNG_xhxqsrh.PNG

Opublikowano

Spróbuje dzisiaj metody liczenia i otwierania oczów.

Ale to było by dobre otwieram te oczy ( jestem już w snie ) a tu straszy potwór z nożem na mnie ;P chyba bym już nigdy nie chciał przezyć świadomego snu.

Aczkolwiek wiem ze to jest prawda, bo sam kilka razy w życiu coś takiego przeżyłem co prawda nie potrafiłem to długo kontrolować, tylko kilka sekund a potem się wybudzałem ALE SIĘ UDAŁO <3

#edit ps: to raczej nie był świadomy sen ale ostatnio udało mi się "Być w snie" i jakby być sławnym youtuberem, potem się przebudziłem i było to tak jakby na prawde : )

Moim zdaniem nie jest to groźne dla nas, jednak mogą być jakieś efekty uboczne ze np będziemy mieli problemy ze snem czy coś ..

PS ludzie piszę ze te sny są bezpiecznie i ze jak sie wstanie to czlowiek jest wystraszony.

Ale dajmy taką sytuacje ze ten człowiek który ma ten świadomy sen jest chory na serce to może mu się coś stać.

ale zdrowej osobie raczej nic się nie stanie "a raczej, na pewno " w 99,9%

Ja będę kontynuował świadomy sen !

bo to super sprawa.

Opublikowano

Spróbuje dzisiaj metody liczenia i otwierania oczów.

Ale to było by dobre otwieram te oczy ( jestem już w snie ) a tu straszy potwór z nożem na mnie ;P chyba bym już nigdy nie chciał przezyć świadomego snu.

Aczkolwiek wiem ze to jest prawda, bo sam kilka razy w życiu coś takiego przeżyłem co prawda nie potrafiłem to długo kontrolować, tylko kilka sekund a potem się wybudzałem ALE SIĘ UDAŁO <3

#edit ps: to raczej nie był świadomy sen ale ostatnio udało mi się "Być w snie" i jakby być sławnym youtuberem, potem się przebudziłem i było to tak jakby na prawde : )

No z tym potworem to masakra, ale i tak już w życiu pewnie się przeżywało dużo strasznych snów więc powinno być się do tego przyzwyczajonym luz ; )

ntPNG_xhxqsrh.PNG

Opublikowano

No z tym potworem to masakra, ale i tak już w życiu pewnie się przeżywało dużo strasznych snów więc powinno być się do tego przyzwyczajonym luz ; )

To prawda ale to byly zwykle sny, a świadomy sen i przeżycie horroru w nim to raczej inna bajka :)

Lubie horrory, ale chyba bym się zesrał jak bym przeżył prawdziwy koszmar na jawie ^^ ( chodzi o to jakby, to było pierwszy sen który udało by mi się wywołać tymi metodami)

Opublikowano

Co do Fałszywych przebudzeń, testy rzeczywistości na ogół nie działają. Ja miałem wiele, naprawdę wiele przypadków, udawało mi się robić TR ale bez skutecznie, nie mogłem wciągnąć powietrza albo byłem w stanie policzyć palce... Wydaje mi się że podczas fałszywych przebudzeń nasz mózg pracuje na jeszcze wyższych obrotach, odwzorowując bardziej rzeczywistość.

Macie coś na Anty?

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

@up

co poradzisz mi dzisiaj zrobić żeby osiągnąć " swiadomy sen "

nie jestem zmęczony ale zaraz ide spac a w nocy nie bd wstawał żeby liczyć i sprawdzić czy dziala ;p

zapodaj metode na teraz.

Opublikowano

Hm... Może skorzystaj z mojej? Masz opisane na poprzedniej stronie.

Ja osobiście wczoraj doświadczyłem tego, miałem nieco w innej postaci ale było wywołane właśnie moją techniką. :)

A jeżeli nie chcesz, możesz spróbować Indukcji LD, czyli "programowania" LD do najbliższego marzenia sennego, mocne afirmacje. Mogą być przydatne nagrania Adama Bytofa. :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

@up nie wiem co to znaczy LD itd. Mógłbyś na pw podać przydatne strony dla nowicjusza ?

dzisiaj spróbuje metody ze szybko o czymś myślę, a potem robie test na rzeczywistość .

Opublikowano

Ah, to ty jesteś początkowym oneironautą? Cóż, będzie jeszcze łatwiej... :)

Wejdź na stronę autohipnoza (w pisz google, nie chce podawać linku bo dostane %) - I poszukaj nagrań do pobrania, będziesz miał tam "Indukcja LD".

P.S. LD - Lucid Dream - Świadomy Sen.

Więcej pod PM.

Opublikowano

Hmm, machniuk, uzywam twojego sposobu od 2 dni i tylko raz przebilem sie przez paraliz, do tego zamiast LD mialem oobe. Pomoglbys mi ogarnac te technike?

Opublikowano

Wystarczy ćwiczyć... Z czasem to opanujesz. :) Tylko co najważniejsze, nie trać wiary, to najgorsze co może być, nie odpuszczaj!

Więcej pod PM.

Opublikowano

To ze musze cwiczyc i nie zniechecac sie to ja wiem. Chodzi mi raczej o jakies wskazowki. Ogolnie mam problem z jednoczesnym szybkim ruszaniem oczami i mysleniem, kiedy to robie moje cialo zamiast byc rozluznionym, spina sie i z calego relaksu lipa.

#EDIT

Ok, zaraz bd mial LD, trzymajcie kciuki ;)

Opublikowano

Chuja wiecie a pierdolicie i pierdolicie. LD jest bezpieczne (u zdrowych ludzi, u chorych nie wiem) a paraliż to nic takiego, jedynie nie możesz się ruszać i podświadomość płata figle.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

To ze musze cwiczyc i nie zniechecac sie to ja wiem. Chodzi mi raczej o jakies wskazowki. Ogolnie mam problem z jednoczesnym szybkim ruszaniem oczami i mysleniem, kiedy to robie moje cialo zamiast byc rozluznionym, spina sie i z calego relaksu lipa.

#EDIT

Ok, zaraz bd mial LD, trzymajcie kciuki ;)

Too big sztresz bro, za mocno tego LD chcesz.

Rodzice Ci nie mówili "co za dużo to niezdrowo"? Jeśli się spinasz to najpierw naucz się technik relaksacyjnych a dopiero później bierz się za LD.

Chuja wiecie a pierdolicie i pierdolicie. LD jest bezpieczne (u zdrowych ludzi, u chorych nie wiem) a paraliż to nic takiego, jedynie nie możesz się ruszać i podświadomość płata figle.

Proste, kto się boi to niech nie próbuje. Szczególnie odradzam katolikom gdyż jest to okultyzm. Szatan chce przejąc panowanie nad umysłem ofiary, która dostaje w nagrodę panowanie chwilowe nad snem!

Dlaczego LD nie ma skutków ubocznych? Gdyż występować może w jedynej fazie- REM kiedy to świadomość jest po części przebudzona coby podczas czuwania mieć kontrolę jako tako otoczenia i w przypadku zagrożenia nie opóźniać tylko natychmiast reagować. Prosty biologiczny mechanizm :E

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Czy ktoś mówi coś innego?

Więcej pod PM.

Opublikowano

@up wiele osób się o to kłóci, a naprawdę nie mieli LD

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Ja pierdole,wczoraj wpadam w świadomy sen budzę się(ale to był jeszcze sen...),wchodzę do salonu i jakiś człowiek z zjebaną twarzą zaatokowała mnie nożem ;(

Evolution to skill97 z 30 multikontami.

Opublikowano

Jest niby technika z otwieraniem i zamykaniem, oczu..

Zajebista technika, tak świadomie śniłem że po pewnym czasie było rano a ja nadal otwierałem i zamykałem....

Nie udało mi się nigdy tego osiągnąć, choć chciałbym ;(

Opublikowano

Jeżeli macie te postacie z horrorów w snach, wystarczy do nich podejść i zapytać się co ta postać od ciebie chce. Powie, że chce ci cos dać itp.

pewdiepie fan :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...