Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@xFattyx

Możesz sprawdzić:

-soul eater

-bleach

-fairy tail (IMO lekkie i przyjemne odmóżdżające anime)

-one piece

Jak wolisz coś krótszego to zobacz ao no exorcist.

Edytowane przez Shrapner44
Opublikowano

Nie mam Mal'a od razu pisze. Poszukuje coś z akcją i romansem.

Najbardziej spodobał mi się Guilty Crow.

Oglądałem Code geass, Psycho Pass, Ao No exorcist, Fate Zero, SAO, Mirai Nikki, Another.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano (edytowane)

Oglądałem Code geass, Psycho Pass, Ao No exorcist, Fate Zero, SAO, Mirai Nikki, Another.

Romansu tyle co kot napłakał:

- Phantom: Requem for the Phantom

- Darker than Black (2 sezony + fajna OVA)

- Densetsu no Yuusha no Densetsu

- Chrome Shelled Regios

- Ga-Rei: Zero

- Kill la Kill

Można jeszcze Bleach doliczyć z tym, że to jest tasiemiec i romansu tam nie znajdziesz.

PS: Większość z tych anime co wypisałem w gatunkach nie ma "akcji", ale mimo to są w dużym stopniu walki więc nudy nie wchodzą w grę.

Edytowane przez TheMadMan9512

417711489342956987022.png

Opublikowano (edytowane)

Spróbuj obejrzeć:

-shakugan no shana (wszystkie sezony)

-chuunibyou demo koi ga shitai (cała seria)

Chuunibyou polecam w kolejności następującej Chuunibyou (1st season), Chuunibyou Lite, Chunibyou Depth of Field, Chuunibyou Ren(2nd season), Chuunibyou Ren Lite.

Opublikowano (edytowane)

@sebasku2

Zobacz te tytuły, może któryś Ci się spodoba:

-Suisei no Gargantia (mecha, sci-fi)

-Code Geass (mecha, sci-fi)

-Bokura wa minna Kawaisou (lekki romans, komedia)

-Sukitte Ii na yo (romans)

-Kimi no Iru Machi (romans, troszeczkę dramatu)

-Toradora! (komedia, romans)

-Heroic Age (mecha, sci-fi)

Opublikowano

Szukam anime podobnego do Akame ga kill, fabuła i gatunek. To co up napisał, 2/3 oglądałem a reszta się nie podoba. No chyba że naprawde coś dobrego podacie

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Zna ktoś może coś podobnego do Antoher,Tasogare Otome X Amnesia ??? Lub jakieś inne anime typu: Tajemnice,Akcja,Fantasy ?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Zna ktoś może coś podobnego do Antoher,Tasogare Otome X Amnesia ??? Lub jakieś inne anime typu: Tajemnice,Akcja,Fantasy ?

Jak chodzi o takie hmm... dziwne(klimaty Another)to polecam:

Mirai Nikki

Elfen Lied

Ghost Hunt

Shiki

Higurashi no naku koro ni

Opublikowano

Szukam Anime podobnego do Bleacha i Naruto. Próbowałem Attack on Titan ale zbytnio mi się to nie spodobało.

Domyślam się że tylko to oglądałeś xDD z podobnych tasiemców to masz Fairy Tail, One Piece

Aczkolwiek polecam przerzucić się, albo chociaż zobaczyć krótsze serie jak Death Note, Steins Gate, Mirai Nikki które znacznie przewyższają poziomem tasiemce.

NJxbd4x.png

Opublikowano

@Jimmson

Jeśli dobrze kojarzę to jest Shinji, bohater serii Neon Genesis Evangelion/Evagelion.

Tutaj mam też inną scenę, gdzie jest Misato i Shinji.

Po lewej Misato, po prawej Shinji.
Big_Irony_Bomb_23-3.png

Opublikowano

Szukam luźnego anime niezbyt długiego no uznajmy 50 odc. max. Właśnie skończyłem oglądać Toradore i było całkiem spoko. Byleby nie jakiś smutny dramat, najlepiej komedia z dobrą kreską. Chce odreagować po całym dniu jak to robiłem w przypadku Toradory :v Za każdą propozycje daje like

Clannad, Air, Angel Beats i Kanon oglądałem :D

?????

Opublikowano

@Clear500

-Bokurawa Minna Kawaisou (komedia, lekki romans) - IMO komedia bardzo dobra, wątek miłosny nie jest jakiś rozbudowany, ale miły i przyjemny.

-Seto no Hanayome (komedia, romans) 

Od biedy możesz spróbować Nisekoi (komedia, bardzo lekki wątek miłosny). IMO Nisekoi to kopia Seto no Hanayome.

Opublikowano

Szukam luźnego anime niezbyt długiego no uznajmy 50 odc. max. Właśnie skończyłem oglądać Toradore i było całkiem spoko. Byleby nie jakiś smutny dramat, najlepiej komedia z dobrą kreską. Chce odreagować po całym dniu jak to robiłem w przypadku Toradory :v Za każdą propozycje daje like

Clannad, Air, Angel Beats i Kanon oglądałem :D

Beelzebub - luźne dosyć, przyjemnie się ogląda

NJxbd4x.png

Opublikowano

Szukam jakiegoś przyjemnego anime, na które można sobie popatrzeć w czasie nudy. Dotychczas obejrzałem/oglądam Naruto, Bleach, SAO, NGNL, Accel World (jako ostatnie, które zobaczyłem). Chciałbym czegoś w tym klimacie. Miło by było gdyby wkręcił się jakiś ciekawy romans przy ładnej kresce, bo po accelu jestem niemiłosiernie wkurwiony w jaki sposób został przedstawiony główny bohater w realnym świecie.

Opublikowano

Szukam jakiegoś przyjemnego anime, na które można sobie popatrzeć w czasie nudy. Dotychczas obejrzałem/oglądam Naruto, Bleach, SAO, NGNL, Accel World (jako ostatnie, które zobaczyłem). Chciałbym czegoś w tym klimacie. Miło by było gdyby wkręcił się jakiś ciekawy romans przy ładnej kresce, bo po accelu jestem niemiłosiernie wkurwiony w jaki sposób został przedstawiony główny bohater w realnym świecie.

Po pierwsze to Death Note polecam, nikt nigdy się nie zawiódł #potwierdzoneinfo

Co do podobnych growych klimatów to nie ma ale jest masa innych o wiele lepszych anime Higashi no eden, Hellsing Ultimate, Bokura ga Ita, Steins Gate, Clannad, One Outs

NJxbd4x.png

Opublikowano

Po pierwsze to Death Note polecam, nikt nigdy się nie zawiódł #potwierdzoneinfo

Co do podobnych growych klimatów to nie ma ale jest masa innych o wiele lepszych anime Higashi no eden, Hellsing Ultimate, Bokura ga Ita, Steins Gate, Clannad, One Outs

Clannad..      [...]      .. xD

@554461402688252517908.png doxxx

Romans:

Ookami to Koushinryou znany także jako Spice and Wolf (podróże po świecie w czasach średniowiecza)

Tasogare Otome x Amnesia (takie trochę komediowe anime z nutką dramaciku)

Inne:

Darker than Black (akcja | gł. bohater silny i ciekawy pod względem charakteru)

Code Geass (mechy + inteligentny gł. bohater = walka o władzę nad światem)

417711489342956987022.png

Opublikowano (edytowane)

Wiem już na pewno, że nie znajdę drugiego takie anime jak np. Bleach, ale po obejrzeniu Death Note spodobał mi się taki motyw, że główny bohater jest uczniem w Japonii i prowadzi podwójne życie, Ichigo był shinigami, a Raito był Kirą. Polecicie jakieś dobre anime w którym główny bohater jest uczniem w Japonii?

Co do polecania przez up Death Note, zgadzam się w 100 procentach. Po obejrzeniu Naruto i Bleacha, tzn. Naruto dalej wychodzi, nie myślałem, że tak mi się spodoba inne anime, które nie jest oparte na ciągłej walce i na dodatek uznam je za lepsze od tych dwóch. Każdy zaczynając przygodę z anime powinien obejrzeć tą serie.

Edytowane przez Z4raki
Opublikowano

Wiem już na pewno, że nie znajdę drugiego takie anime jak np. Bleach, ale po obejrzeniu Death Note spodobał mi się taki motyw, że główny bohater jest uczniem w Japonii i prowadzi podwójne życie, Ichigo był shinigami, a Raito był Kirą. Polecicie jakieś dobre anime w którym główny bohater jest uczniem w Japonii?

Code Geass

graphic.pnggraphic.png