Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Mini-Kalkulator by KAMIKADZEKKS | Mój pierwszy program w C++ (poprawiony!)

KAMIKADZEKKS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jaki może być problem z napisaniem takiego programu. Po 30 minutach nauki można napisać takie coś.

Po co miałbym się uczyć od kogoś, kto dopiero zaczął, jak w podpiętych jest porządniejszy kalkulator?

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

Dyskutować, ale na poziomie i hejtować z powodem.

i z tym się zgadzam ale sam powiedz czy ta wypowiedź Sopelek997 była słuszna i potrzebna ?

Opublikowano

i z tym się zgadzam ale sam powiedz czy ta wypowiedź Sopelek997 była słuszna i potrzebna ?

zacznijmy od tego, że ten temat jest niepotrzebny

Nie powiedziałem, że jestem zajebisty więc to możesz sobie darować, powiedziałem, że dopiero się uczę

wrzucając to tu uznałeś, że jest to na tyle dobre, aby to udostępnić. Niestety nie jest

jeżeli Tobie się to nie podoba to nie wypowiadaj się

kolejny inteligent

cout<<"\n\nBrawo! Uruchom mnie ponownie, aby znowu obliczyc nastepne twoje dzialania!\n\n";

po pierwszym razie chuj by mnie trafił, że dostałem dziecinną wiadomość i autor był tak wspaniałomyślny, że pozwolił mi uruchomić program jeszcze raz

ale już skończ ten spam...

niech moderator skończy i według twojej sugestii zamknie ten temat

Opublikowano

@UP

i o to mi chodzi czemu jest nie zgodny nie łamie regulaminu jak umiesz zrobić lepiej zrób załóż temat dodaj i tyle a jak na razie twoje posty są niepotrzebne

Opublikowano
i o to mi chodzi czemu jest nie zgodny nie łamie regulaminu

po prostu nie ma o czym tu dyskutować, program działa, bo jest taki prosty, że nie ma możliwości, że coś nie będzie działać. Nikomu się także nie przyda.

jak umiesz zrobić lepiej zrób załóż temat dodaj i tyle a jak na razie twoje posty są niepotrzebne

muszę chyba użyć bardziej oczojebnych kolorów w sygnaturze

@PS

twój kalkulator można też zrobić tak

#include <iostream>
int main()
{
    long double x, y;
    int znak;
    std::cout<<"\nWprowadz dwie liczby oddzielone spacja: ";
    std::cin>>x >> y;
    std::cout<<"1 Dodawanie\n2 Odejmowanie\n3 Mnozenie\n4 Dzielenie\n\nChcialbym abys wykonal: ";
    std::cin >> znak;
    std::cout<<"\n///////////////////////////////////////////////\n";
    std::cout << ((x+y)*(znak==1)) + ((x-y)*(znak==2)) + ((x*y)*(znak==3)) + ((x/y)*(znak==4))<< "\rAle z ciebie zjeb" + 18*!(znak<1||znak>4);
}

prawda, że ładniej?

Opublikowano

Nie obrażaj się, ale ci to powiem: twój program jest tak prymitywny, że praktycznie nie ma się z niego co uczyć. Taki program robi się w którejśtam lekcji kursu do programowania, dajmy na to tą stronę: http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C++/Poziom-1/Warunek-wielokrotnego-wyboru-switch-case/17 pod nagłówkiem "Praca domowa".

Cieszymy się z tego powodu, że uczysz się c++ :), ale nie musisz chwalić się pierwszym lepszym programem, który zrobiłeś ;].

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedz mi, czym ten kalkulator się różni od normalnego w windowsie?

Tym, że posiada chujowy konsolowy interfejs, obsługuje tylko podstawowe działania i często się crashuje.

mjut.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...