Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Mini-Kalkulator by KAMIKADZEKKS | Mój pierwszy program w C++ (poprawiony!)

KAMIKADZEKKS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Oto mój Mini-Kalkulator.

Uwaga jest to mój pierwszy program, który napisałem w C++

Zakaz kopiowania! Program jest wykonany 100% przeze mnie

Co potrafi program : Dodawać, odejmować, dzielić, mnożyć na liczbach dodatnich + liczbach dodatnich z przecinkiem. (na ujemnych coś mu nie tyka)

DOWNLOAD :

http://www.speedyshare.com/eWsYT/Kalkulator.zip

SKAN NOD32 (oryginał) :

http://www.speedyshare.com/pVqZc/skan1NOD32.png

SKAN (na prośbę moderatora) :

http://www.speedyshare.com/UrMjd/skan2Virustotal.png

CHANGELOG

v1.0

- Stworzenie programu : Mini-Kalkulator.

v1.1

- Wprowadzono system dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia

wszystkich liczb dodatnich oraz po przecinku.

- Zmieniono wygląd "starego" Mini-Kalkulatora.

- Wprowadzono wybierania opcji - jaką operacje Kalkulator ma zastosować w twoim działaniu

na wprowadzonych przez Ciebie dwóch liczbach.

- Zaktualizowano paczkę.

- Usunięto Instalator, zmieniono plik .exe (klikniesz x2 razy myszką i program się otwiera)

-----------------------

Oceniać :D Likować :D Komentować :D

Opublikowano

No i znowu tego nei naprawiles, Zrob zeby po dzialaniu program sie nie wylaczal! i w koncu kodu dodaj Restart

Opublikowano

No i znowu tego nei naprawiles, Zrob zeby po dzialaniu program sie nie wylaczal! i w koncu kodu dodaj Restart

Dodam na pewno, ja dopiero zaczynam. Mam nadzieje, że już się wirus nie pojawia. Zeskanowałem kompa, wykazało mi podobnego ale usunąłem...

Prawdopodobnie jutro dodam nowe wydanie Mini - Kalkulatora :D

Opublikowano

ypFY0.png

Powodzenia. Crypter i instalator potrzebny do jakiegoś byle kalkulatora? Co więcej plik ma nadal o wiele większy rozmiar niż jakaś normalna aplikacja konsolowa z podstawowymi includami.

Vote ban.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Powodzenia. Crypter i instalator potrzebny do jakiegoś byle kalkulatora? Co więcej plik ma nadal o wiele większy rozmiar niż jakaś normalna aplikacja konsolowa z podstawowymi includami.

Vote ban.

Wysłałem to kuzynowi i innym i nikomu nie pokazuje!

Nie wiem czemu Ci wykazuje, jak nie mam nigdzie tego błędu!

Dałem skana, nie ma żadnego wira...

U mnie plik ma ok. 900 KB, instalator troszkę zajmuje. Liczę 1MB na całą moją paczkę - zaraz sam zobaczę

////Edit

Kalkulator ma 914 KB

Instalator 460 KB

Razem mam 1MB z czymś...

Opublikowano

To, że antywirusy nie mają sygnatury średniowiecznych crypterów nie oznacza, że aplikacja nie jest zainfekowana. Jeśli w tym programie nic takiego nie ma to powiedz mi z jakiej racji zajmuje on 914kB jako standalone-exe jeśli taki kalkulator nie powinien zajmować więcej niż 30kB.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

To, że antywirusy nie mają sygnatury średniowiecznych crypterów nie oznacza, że aplikacja nie jest zainfekowana. Jeśli w tym programie nic takiego nie ma to powiedz mi z jakiej racji zajmuje on 914kB jako standalone-exe jeśli taki kalkulator nie powinien zajmować więcej niż 30kB.

Posiada 47 lini i te biblioteki :

#include <iostream>
#include <stdlib.h>

No nie wiem czemu tyle zajmuje, to moja pierwsza praca! a każdy na mnie najeżdża :(

Opublikowano

Dodaj skan na

https://www.virustotal.com/

1h

Dodałem nową wersje plików, już bez instalatora. Dodałem także skanowanie z mojego kompa i tak jak Pan Moderator powiedział z tej stronki o to wyniki :

DOWNLOAD v1.1 :

http://www.speedyshare.com/eWsYT/Kalkulator.zip

SKAN NOD32 (oryginał) :

http://www.speedyshare.com/pVqZc/skan1NOD32.png

SKAN (na prośbę moderatora) :

http://www.speedyshare.com/UrMjd/skan2Virustotal.png

JEŻELI SIĘ WSZYSTKO ZGADZA PROSIŁBYM O USUNIĘCIE WSZYSTKICH POSTÓW (a zostawienie postu 1) niech na nowo się wypowiadają, bo poszedł tutaj niezły spam.

To prośba od autora :)

Opublikowano

No tak, ale po co to komu? Takie coś można napisać w 5 minut.

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano
Ale może ktoś nie umie? Nie ma pojęcia? Dlatego dałem :) I to też moja pierwsza praca....

Jak ktoś nie umie to nie będzie miał. Albo jest też inna opcja, np włączy kalkulator systemowy.

Naprawdę, tok myślenia wielu forumowiczów jest conajmniej dziwny.

Opublikowano

Jak ktoś nie umie to nie będzie miał. Albo jest też inna opcja, np włączy kalkulator systemowy.

Prawdopodobnie wrzuce kod źródłowy, może ktoś się uczy, zawsze będzie miał jakąś pomoc. Na tym forum niektóre osoby podchodzą dziwnie do paru rzeczy, jednak to zostawiam dla siebie...

Opublikowano

Ja nie rozumiem twojego toku myślenia coś jest nie zgodne z regulaminem NIE !! czy cie to w czymś obraziło ? NIE !!!! to o co ci chodzi że koleś sobie wrzucił kalkulator który zrobił jak pisał jest dopiero amatorem chciał pokazać do zrobił a ty od razu hejtujesz jak ci się nie podoba kalkulator nic nie pisz a jak musisz to napisz ze nie podoba mi się a nie bzdury wypisujesz myślisz że jak takie coś napiszesz to fajny jesteś ? a po 2 jak ktoś nie będzie chciał nie pobierze proste on nie chciał dla nikogo źle wrzucając ten kalkulator

Opublikowano

Ja nie rozumiem twojego toku myślenia coś jest nie zgodne z regulaminem NIE !! czy cie to w czymś obraziło ? NIE !!!! to o co ci chodzi że koleś sobie wrzucił kalkulator który zrobił jak pisał jest dopiero amatorem chciał pokazać do zrobił a ty od razu hejtujesz jak ci się nie podoba kalkulator nic nie pisz a jak musisz to napisz ze nie podoba mi się a nie bzdury wypisujesz myślisz że jak takie coś napiszesz to fajny jesteś ? a po 2 jak ktoś nie będzie chciał nie pobierze proste on nie chciał dla nikogo źle wrzucając ten kalkulator

Niestety to jest grupa MPC Coders, nie wiedzą nie raz kto to początkujący... tylko siebie uważają za lepszego ale już pomijam to

to wrzuć ten swój kod, zobaczymy czy jest wart chociażby istnienia

Kod wrzucę w najbliższym czasie...

Weteran
Opublikowano

Prawdopodobnie skompilował program w trybie debug, ale w release exek i tak pewnie by nie ważył mniej niż 400kb. Gcc już tak kompiluję.

Opublikowano
koleś sobie wrzucił kalkulator który zrobił jak pisał jest dopiero amatorem chciał pokazać do zrobił a ty od razu hejtujesz jak ci się nie podoba kalkulator nic nie pisz a jak musisz to napisz ze nie podoba mi się a nie bzdury wypisujesz myślisz że jak takie coś napiszesz to fajny jesteś ?

właśnie taki tok myślenia miałem między innymi na myśli. Nie tłumaczę o co mi chodzi, bo przynajmniej trochę inteligentni wiedzą o co chodzi, a reszcie nie ma sensu tłumaczyć, bo są za głupi.

Niestety to jest grupa MPC Coders, nie wiedzą nie raz kto to początkujący...

początkujący uczący się i pokorny, a początkujący myślący, że jego pierwszy program jest zajebisty i próbujący każdemu to uświadomi to dwie różne rzeczy

@PS. wracając do mojego posta 2 wyżej.

Ale może ktoś nie umie? Nie ma pojęcia? Dlatego dałem

to albo się nauczy, albo zapłaci

Opublikowano

Sorki ale :

#include <iostream>
#include <conio.h>

int main()
{
  int op, zm1, zm2;
  cout << "Podaj liczbe nr1: ";
  cin >> zm1;
  cout << "Podaj liczbe nr2: ";
  cin >> zm2;
  cout << "podaj wybor\n 1.Dodawanie\n2.Odejmowanie\n3.Mnożenie\n 4.Dzielenie\n";
  cin >> op;
  switch(op)
  {
     case 1 : cout << zm1 + zm2;
     case 2: cout << zm1 - zm2
     case 3: cout << zm1 * zm2
     case 4: cout << zm1 / zm2
  }
getch();
}

Zdaje mi sie czy tak wygląda Source ?? (Nie patrzałem na Program nie ma potrzeby).

hcq0.png

Opublikowano

Pewnie skompilował program w trybie debug, ale w release exek i tak pewnie by nie ważył mniej niż 400kb. Gcc już tak kompiluję.

Dokładnie !

właśnie taki tok myślenia miałem między innymi na myśli. Nie tłumaczę o co mi chodzi, bo przynajmniej trochę inteligentni wiedzą o co chodzi, a reszcie nie ma sensu tłumaczyć, bo są za głupi.

początkujący uczący się i pokorny, a początkujący myślący, że jego pierwszy program jest zajebisty i próbujący każdemu to uświadomi to dwie różne rzeczy

Nie powiedziałem, że jestem zajebisty więc to możesz sobie darować, powiedziałem, że dopiero się uczę :) Zrobiłem dla użytkowników, jeżeli Tobie się to nie podoba to nie wypowiadaj się, może niektórzy z tego skorzystają, zrobiłem? ZROBIŁEM dałem? DAŁEM to powinieneś uszanować, możesz dawać opinie MOŻESZ, ale już skończ ten spam... (to ja też skończe)

Sorki ale :

#include <iostream>
#include <conio.h>

int main()
{
int op, zm1, zm2;
cout << "Podaj liczbe nr1: ";
cin >> zm1;
cout << "Podaj liczbe nr2: ";
cin >> zm2;
cout << "podaj wybor\n 1.Dodawanie\n2.Odejmowanie\n3.Mnożenie\n 4.Dzielenie\n";
cin >> op;
switch(op)
{
case 1 : cout << zm1 + zm2;
case 2: cout << zm1 - zm2
case 3: cout << zm1 * zm2
case 4: cout << zm1 / zm2
}
getch();
}

Zdaje mi sie czy tak wygląda Source ?? (Nie patrzałem na Program nie ma potrzeby).

Mam inaczej.

Stwierdziłem, że to dalej sensu nie ma.

Kod C++ :

#include <iostream>
#include <stdlib.h>

using namespace std;

int main()
{
   float x, y;
   int znak;
   {
    cout<<"Witaj. Wlasnie jestes w Mini-Kalulatorze by KAMIKADZEKKS";
    cout<<"\nMoj kalkulator zrobi Ci obliczenie,\nmusisz tylko podac dwie cyfry, \na pozniej wybrac w jaki sposob ma byc to policzone\n\n To zaczynajmy!"<<endl;
    cout<<"\nWprowadz pierwsza liczbe: ";
    cin>>x;
    cout<<"Wprowadz druga liczbe: ";
    cin>>y;
    cout<<"\nTwoja pierwsza liczba to: " <<x<< ", a druga liczba to: " <<y<< "."<<endl;
    cout<<"\n///////////////////////////////////////////////"<<endl;
    cout<<"1 Dodawanie\n2 Odejmowanie\n3 Mnozenie\n4 Dzielenie\n\nChcialbym abys wykonal: ";
    cin >> znak;
    cout<<"\n///////////////////////////////////////////////"<<endl;
   }
   switch( znak )
   {
    case 1:
	    cout << "\n Oto twoj wynik z dodawania: " << x + y <<endl;
	    cout << "\n///////////////////////////////////////////////";
		    break;
    case 2:
	    cout << "\n Oto twoj wynik z odejmowania: " << x - y <<endl;
		    break;
    case 3:
	    cout << "\n Oto twoj wynik z mnozenia: " << x * y <<endl;
		    break;
    case 4:
	    cout << "\n Oto twoj wynik z dzielenia: " << x / y <<endl;
		    break;
    default:
	    cout << "\n Blad! Podales zle informacje!" <<endl;
		    break;
   }
   {
    cout<<"\n\nBrawo! Uruchom mnie ponownie, aby znowu obliczyc nastepne twoje dzialania!\n\n";
   }
   system ("PAUSE");
   return 0;
}

Lepszy wymiar : http://wklej.org/id/849248/

Widać, że trzeba podać kod, bo inaczej spam jest tutaj nieunikniony... bez komentarza

Temat można zamknąć. Jak już tak bardzo chcecie.

Opublikowano

.........,,,,,,,,,,,, - masz tu pare kropek i przecinków, kopiuj sobie.

mjut.png
Opublikowano

.........,,,,,,,,,,,, - masz tu pare kropek i przecinków, kopiuj sobie.

widzę że nie ma sensu pisać a to forum spada na psy dodasz temat od razu jakiś problem widzą według mnie forum jest po to żeby podyskutować pomagać a nie cały czas nabijać posty i hejtować ludzi bez powodu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...