Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Skok Felixa..

haRnasiekRTS

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

1. Taki widok musiał być, że o kurwdę :D

2. Koleś ma jaja, poprostu wstał, powiedział, że leci, i wyskoczył, bez żadnej chwili wachania, nawet się nie zastanawiał ;O

3. Zajebiste przeżycie

4. Oglądałem ostatnie 10 minut wznoszenia i później już całe

Fajnie, że pobił rekord :)

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tylko kamera była lipna i było tylko jakąś kropke widać.

Miałem nadzieję ,że będzie obraz z kamery na skafandrze

i szkoda ze nie pobil rekordyu dlugosci skoku :C

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

graty dla tego człowieka. Nikt z was ciołki by nawet do kapsuły nie wszedł ze strachu, a jak już byście byly na wys. 39 km to prędziej wasz klocek doleci do ziemi niż wy w ogóle wyskoczycie :)

I nie piszcie że teraz często będą takie skoki, bo to gówno prawda ^^

graphic.png

Opublikowano

Powiem wam że przez chwilę się bałem, gdy wpadł w obroty, lecz całe szczęście że opanował sytuacje. Bardzo mi się podobały ostatnie chwile przed wyskokiem, "Niech aniołowie się Tobą zaopiekują..." zasalutowanie Felixa, i skok. Mam nadzieje że dożyje podobnych chwil, bo następny skok na pewno nie nastąpi prędko.

Game Over

Opublikowano

troche denerwujace bylo to czekanie i ociaganie sie i dawania na kolejny termin

i epickie statusy na mpc ;D

fajnie skoczyl , ten widok jak siedzi na kapsule bezcenny

­

Opublikowano

Ale wy macie problemy on 5 lat się przygotowywał na 1 skok więc wszystko było dobrze ustalone nie dało by rady żeby w ziemie uderzył jego spadochron był sprawdzany dużo razy, a co do kamerki jak wyobrażacie sobie obraz kamerki która leci z prędkością dzwięku ? właśnie lagi by były -.-

Opublikowano

Bardzo mi się podobały ostatnie chwile przed wyskokiem, "Niech aniołowie się Tobą zaopiekują..." zasalutowanie Felixa, i skok.

Mi też się bardzo podobał ten moment.I jeszcze słowa "Jaka ta Ziemia mała"

Szkoda tylko,że ten live wczoraj rozwalił YT ;]

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

A co z balonem ?Zaśmieci atmosferę >.<

A pobił prędkość dźwięku ? :D

@down

'Wypierdalaj' popieram.

Evolution to skill97 z 30 multikontami.

Opublikowano

nie bój się, z predkoscia dzwieku wszystko w porzadku

Wyczuwam kurwa spisek. Magik leciał z 9 piętra i umarł, Felix leciał 38 kilosów nad ziemią i kurwa żyje. ŁATAFAK

wypierdalaj

Opublikowano

Zaraz zlecą się dzieci co "szkoda że nie jebnął" "kurde myślałem że się zabije", chociaż sami bali by się wyskoczyć z okna na parterze.

Dobrze że misja się udała, gościu na prawdę ma odwagę, to historyczna chwila. Mam nadzieję że jeszcze nie raz takie coś przeżyje.

E? Jaka historyczna chwila? Co w tym historycznego? Nie widzę w tym skoku nic nadzwyczajnego, sprawa nagłośniona przez media, bo nic innego się nie działo.

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

E? Jaka historyczna chwila? Co w tym historycznego? Nie widzę w tym skoku nic nadzwyczajnego, sprawa nagłośniona przez media, bo nic innego się nie działo.

Pierwszy człowiek na świecie skoczył z 39 km, jako pierwszy przekroczył prędkość dźwięku w swobodnym locie. Dzięki takim misjom ludzkość idzie na przód. Uczymy się tworzyć coraz to lepsze skafandry, pojazdy, badamy człowieka w wielkich dla niego momentach. Na prawdę uważasz że to jest nic nadzwyczajnego? Jesteś Bogiem było nagłośnione przez media, ten skok to coś więcej, on przejdzie do historii...

Game Over

Opublikowano

Pierwszy człowiek na świecie skoczył z 39 km, jako pierwszy przekroczył prędkość dźwięku w swobodnym locie. Dzięki takim misjom ludzkość idzie na przód. Uczymy się tworzyć coraz to lepsze skafandry, pojazdy, badamy człowieka w wielkich dla niego momentach. Na prawdę uważasz że to jest nic nadzwyczajnego? Jesteś Bogiem było nagłośnione przez media, ten skok to coś więcej, on przejdzie do historii...

Lepszy był jego poprzednik. Przed nim nikt w takie skoki się nie bawił, ponadto to było chyba z 50 lat temu, jak jescze nie mieli takiej zaawansowanej technologi. Poza tym, to czym to się różni od zwykłego skoku? Są w identycznym stopniu niebezpieczne.

A tak właściwie, to czy Felixowi nie rozszczelnił się przypadkiem skafander? To by tylko pokazywało, że dupa a nie coraz lepsze skafandry.

Prędkość dźwięku - co mu to dało? Tylko satysfakcję i nic więcej.

Opublikowano

A mi się tam podobało.Moim zdaniem pobił 4 rekordy jednym wyczynem:

1.Pokonał Barierę dźwiękową

2.Jako jedyny człowiek skoczył z prawie 40km

3.Jako pierwszemu człowiekowi coś takiego wg udało się

4.Jako jedyny człowiek skakał w skafandrze.

Może nie są tak "precyzyjne" te rekordy ale zawsze jest coś.Ale moim zdaniem to troszeczkę też minus gdyż prawie 5 dni się przygotowali do tego owego skoku a on w 5-10 minut spadł ^_^

Opublikowano

Lepszy był jego poprzednik. Przed nim nikt w takie skoki się nie bawił, poza tym to było chyba z 50 lat temu, jak jescze nie mieli takiej zaawansowanej technologi. Poza tym, to czym to się różni od zwykłego skoku? Są w identycznym stopniu niebezpieczne. A tak właściwie, to Felixowi nie rozszczelnił się skafander? To by tylko pokazywało, że dupa a nie coraz lepsze skafandry.

Od zwykłego skoku różni się tym, że przy zwykłym skoku nie osiągniesz prędkości światła, nie wpadasz w niekontrolowane obroty i nie potrzebny ci specjalny skafander.

A mi się tam podobało.Moim zdaniem pobił 4 rekordy jednym wyczynem:

1.Pokonał Barierę dźwiękową

2.Jako jedyny człowiek skoczył z prawie 40km

3.Jako pierwszemu człowiekowi coś takiego wg udało się

4.Jako jedyny człowiek skakał w skafandrze.

Może nie są tak "precyzyjne" te rekordy ale zawsze jest coś.Ale moim zdaniem to troszeczkę też minus gdyż prawie 5 dni się przygotowali do tego owego skoku a on w 5-10 minut spadł ^_^

Do skoku przygotowywali się 7 lat :D

Co do 4 punktu, gościu 50 lat temu też skakał w skafandrze :)

Game Over

Opublikowano
To była misja wojskowa o ogromnym znaczeniu. Bardzo profesjonalna akcja, dzięki której przekonaliśmy się, że możliwa jest ewakuacja ludzi z dużych wysokości. To się bardzo przyda w turystyce kosmicznej, ale i dalszym podbijaniu Kosmosu

Czyli jednak skakał w jakimś większym celu ;]

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Od zwykłego skoku różni się tym, że przy zwykłym skoku nie osiągniesz prędkości światła, nie wpadasz w niekontrolowane obroty i nie potrzebny ci specjalny skafander.

Do skoku przygotowywali się 7 lat :D

Co do 4 punktu, gościu 50 lat temu też skakał w skafandrze :)

A mówiłem, że skakał z gołą dupą?

Skafander jest tylko po to, żeby go ochraniać przed niskim ciśnieniem.

W zwykłym skoku też wpada się w niekontrolowane obroty, a nawet bardziej niż u tego Felixa. Felix miał ekipę pewnie kilkunastu-kilkudziesięciu ludzi w stałym kontakcie, zwykły skoczek jest zdany sam na siebie.

Opublikowano

Ja sobie wgl. nie wyobrażam tych ostatnich sekund przed skokiem stojąc na jakiejś poręczy 39km nad ziemią i bez wiedzy czy przeżyje ...

Gosciu pokazał, że człowiek jest w stanie osiągnąć rzeczy niemożliwych tylko musi się znaleść ktoś o takiej odwadze .;-)

dxbp12.png

|Random 2k12|

Opublikowano

Ja sobie wgl. nie wyobrażam tych ostatnich sekund przed skokiem stojąc na jakiejś poręczy 39km nad ziemią i bez wiedzy czy przeżyje ...

Gosciu pokazał, że człowiek jest w stanie osiągnąć rzeczy niemożliwych tylko musi się znaleść ktoś o takiej odwadze .;-)

Nach, wystarczą predyspocyzje fizyczne, kasa i cały sztab który Cię przygotuje do skoku. Odwagi jest tyle potrzebne, co do zwykłego skoku, a nawet mniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...