Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bóg I Przyszłośc

sebos2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otóż odbiegając już trochę od tematu (podobnie jak reszta) my tak naprawdę nie mamy wolności do wyrażania swojej religii..

w mojej szkole jest około 700 osób z których 2 nie chodzą na religie, lecz gdy się pytałem większości kolegów, to powiedzieli, że nie wierzą w Boga, lecz rodzice nie pozwolą im zrezygnować z religii itp.

podejrzewam że sytuacja na forum jest podobna (chodzi o osoby poniżej 18 roku życia), z tylu użytkowników pewnie na palcach u ręki się wyliczy kto jest wypisany z religii (nie chodzi o tych co są ateistami, bo jeśli chodzi o to, to widać po tych postach że trochę ludzi jest) ....

W pełni popieram Młodego, lecz muszę się też zgodzić z Zychem....

nie znajdziecie już księdza co by wam pomógł w sprawach finansowych.... wyśle was do jakiegoś kółka różańcowego czy tam karitasu ....

Być zajebistym...

Opublikowano
"Bog jest przybyszem przyszlości:

Prespałem sie godzinke i oswiecilo mnie a dokladniej, to ogladalem kiedys film na descovery o podrózach w czasie . Bylo w nim cos takiego:

Godzine przed rozpoczeciem premiery w teatrze, wybiegl czlowiek, w stroju starozytnego indianina. oszolomiony wpadl wprost pod samochod. Wszyscy mysleli ze to jeden z aktorow, ale okazalo sie ze jego stroj byl rzeczywisty a nawet bezcenny(obecnie przebywa w muz. narodowym)W jakis sposob odnaleziono jego corke. Okazalo sie ze ma ok 80 lat. Jak byla mloda , ojciec zaginal, zostawiajaz matke i corke.

Drugi przypadek byl taki:

W jednym z grobow w okolicach Izraele, znaleziono trupa , ktory w podziemiach przelezalok 2000tys lat. Ale posiadal zegarek na reke.

I doszlem do pewnej mysli:

Jezus może być czlowiekiem przyszlosci. Moze kiedys zostana przez kogos wynalezione podroze w czasie. Moze my ejstesmy w cofnietym przez kogos swiecie. Moze ktos juz 500 lat temu zmienil przeszlosc aby uniknac wojen. Moze 500 lat temu nie wierzono w Boga, i bylo tysiace wojen, bo ludzie nie mieli sie czego bac. Ech, ale tego nikt nie wie. To jedna z 1000 hipotez

1000 hipotez?To troche za mało.

Ja osobiście uważam(mam hipoteze) że Jezus to "wybraniec" z przyszłości który stworzył wehikuł czasu i się przeniósł w czasie żeby zobaczyc czy Jezus naprawde istnieje.

Zobaczył ze Jezusem jest on sam,po jakimś czasie przeniósł się znowu w czasie żeby odgrywac Rolę Jezusa.Bo zrozumiał że jak by tego nie zrobił -świat nie był by taki jaki jest i on sam mógłby się nigdy nie narodzic.

@3xUp i 2x Up

Wkońcu Ksiądz też musi z czegoś życ ;].

Ale wkońcu dużo osób udaje że wierzy bo:

"Co by pomyśleli sąsiedzi" itd.

Rodzice nie dopuszczają do siebie takiej informacji że ich dziecko nie wierzy ,a sami do Kościułka nie chodzą.

Pozdrawiam Sebos

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano
"Nieklasyczne definicje religii można podzielić na konfesyjne i niekonfesyjne. Pierwsze charakteryzują się niemożnością wypowiedzenia ich bez uprzedniego powołania się na przekonania religijne. Drugie nie zakładają wyznawania żadnej religii"

Zastanawia mnie u was jedna sprawa. Otoz religia jest gleboko powiazana z filozofia, czy kto kolwiek z was mial kiedys z tym doczynienia? Poznal podstawy, pojecia itp? Wydaje mi sie, ze nie. Osobiscie jestem osoba wierzaca lecz niepraktykujaca. Nawiazujac do tematu jak czytam wasze posty kiedy to piszecie, ze poszczegolne obrzedy maja charakter tylko i wylacznie czystego biznesu co jest kategoryczna bzdura. Wiekszosc z was wie, ze takie swieta jak Boze Narodzenie, czy chocby same ceremonie religijne maja glebokie podloze historyczne i czy naprawde mysliscie, ze setki lat temu po koledzie ludzie zostawiali 2 patole w kopercie dla ksiedza?! Czy tez dzieciaki biegaly z komorkami po komunii swietej?! Absurd. Jak sami wiecie media maja na nas bardzo, ale to bardzo duzy wplyw. Dawniej religia opierala sie na glebokiej wierze duchowej, nie na zysku. Oceniacie sytuacje obecna, a nie fakt, ze religia byla mocno oparta na duchowych wierzeniach.. litosci ! Doskonale tez wiem, ze wiekszosc ludzi opiera sie na motywie:

-moj kolega mowi, ze wiara to sekta bo biora pieniadze!

-no tak przeciez to sekta bo za wiare nie powinno sie placic, nie jest materialna!

Tak wlasnie u wiekszosci ksztaltuje sie swiatopoglad na pewne sprawy co jest dla mnie idiotyzmem. Sam osobiscie nie popieram dzialan oraz poczynan jakie robia terazniejsi ludzie "duchowni" i tez jestem temu przeciwny, ale ludzie dlaczego pod terazniejszym wzgledem oceniamy cos co trwa wieki? Zastanowcie sie nad tym, spojrzcie w przeszlosc, poczytajcie i przestudiujcie pewne fakty, poniewaz wyciaganie pochopnych wnioskow to najprostsza rzecz - opierajac sie na czyims zdaniu. Sami wiemy, ze nie dzieje sie za dobrze ale ciezko skreslac cos o czym nie ma sie calkowitego pojecia ludzie...

boze narodzenie, tak jak wiekszosc swiat katolickich ma podloze poganskie.

ukradli to od rzymian poniewaz 25 grudnia czy kiedys tam kiedy jest te boze narodzenie urodzil sie jakis tam rzymski bog slonca.To oni sobie to pozyczyli. tak wogole to w bibli nigdzie nie pisze ze bylo to w grudniu(no moze w tych nowych przekladach ponaginancyh przez ksiezy).Gdzies kiedys czytalem ze wtedy pasterze jeszcze w gorach razem z trzoda zostawali wiec z tego wynika ze byl to najprawdopodobniej dzisiejszy pazdziernik.

p.s w bibli pisze o

Wielkiej Nierządnicy Babilon Wielki i pisze że zostanie juz zaniedlugo usunieta

domyslacie sie jaka to moze byc religia? ;]

ksieza wszystko naginaja zeby kase od innych wyciagnac.

Wy nawet nie wiecie ile oni kasy w Watykanie trzymaja.

Biblia to ksiega symboli i jesli ktos ja przeczytal i dobrze ja rozumie, wie co stanie sie w niedalekiej przyszlosci.

p.s2

jedna z przepowiedni z bibli jest tez np koniec czasow pogan.

w 1914 roku jezus wszedl na swoj niebianski tron i "zrzucil" diabla na ziemie

przez to od tego czasu sa wojny i niedobory zywnosci jakich nigdy nie bylo.

przeciez w 1914 byla wojna ktora wstrzasnela swiatem. a wczesniej nie bylo zadnej ktora by jej dorownala.

nasilily sie trzesienia ziemi. coraz wiecej ludzi odczuwa glod.

p.s3

Ewangelia Marka rozdz 13 wersety 4 i 7-8

4

powiedz nam kiedy to nastapi i co bedzie znakiem kiedy to wszystko ma sie zakonczyc?

7-8

ponadto gdzy uslyszycie o wojnach a takze wiesci wojenne nie badzcie przerazeni to musi nastapic ale to jeszcze nie koniec.

powstanie bowiem narod przeciw narodowi i krolestwo przeciw krolestwu beda trzesienia ziemi w jednym miejscu po drugim beda niedobory zywnosci. jest to poczatek dreczacych bolesci.

peace

.

Opublikowano

omg sami satanisci na tym forum

ja jestem tak jak pare up 50% ateista

w sumie jestem mlody i nie odemnie to zalezy....

ale po 18 trzeba sie powaznie nad tym zastanowic

bo skoro bog stworzyl wszystko co po co tworzyl szatana? ;p

jedna z miliona hipotez

Opublikowano
1000 hipotez?To troche za mało.

Ja osobiście uważam(mam hipoteze) że Jezus to "wybraniec" z przyszłości który stworzył wehikuł czasu i się przeniósł w czasie żeby zobaczyc czy Jezus naprawde istnieje.

Zobaczył ze Jezusem jest on sam,po jakimś czasie przeniósł się znowu w czasie żeby odgrywac Rolę Jezusa.Bo zrozumiał że jak by tego nie zrobił -świat nie był by taki jaki jest i on sam mógłby się nigdy nie narodzic.

@3xUp i 2x Up

Wkońcu Ksiądz też musi z czegoś życ ;].

Ale wkońcu dużo osób udaje że wierzy bo:

"Co by pomyśleli sąsiedzi" itd.

Rodzice nie dopuszczają do siebie takiej informacji że ich dziecko nie wierzy ,a sami do Kościułka nie chodzą.

Pozdrawiam Sebos

Genialna mysl ;] Zgodze sie z nia;] Na to jeszcze nie wpadlem, a to jest bardzo prawdopodobna hipoteza. Kiedys swiat to wszystko rozpracuje ;]

jA Nop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...