Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Tablet Funtab 7.0 Orange

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedługo kończy się nam umowa i przedłużamy ją wybraliśmy 10 mb/s i zastanawiam się czy nie wziąć tego tabletu i liveboxa. Ktoś miał styczność z tym tabletem lub liveboxem i jak się wam sprawuje l.Zależy mi aby na tablecie bez problemu dało się przeglądać strony internetowe a livebox 2 żeby bez problemu i szybko dało się połączyć bo słyszałem i problemach z tym livebox'em 1

Opublikowano

Dołączam się do pytania, opłaca się go brać? Przedłużam neostradę (jeszcze nie wiem) do 10/20 mb/s i brać ten sprzęt. No android 4.0 i 1GHz to dobre połączenie, tylko ile ma ramu...? ;p

Opublikowano

A powiedz czy mozna przynajmniej przegladac internet bez problemu i zagrac w chociaz angry bird bez scinek i kiedy ci scina i jak bardzo

Opublikowano

Grafika to mali 400, wiec nie taka zla. Nie ma zadnych informacji o modelu procesora w tym tablecie (jest to ematic funtab pro), 1GHz malo mowi bo moze byc on na technologii armv6 a wiec te 1GB ramu i dobra grafika nic mu nie da, ale przypuszczam ze skoro jest grafika mali 400 to procesor bazuje na w miare wydajnym rdzeniu cortex a8 albo wyzszym.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Znalazłem to na blogu orange niestety nie ma w tym procesora

• 7-calowy (18cm) pojemnościowy ekran dotykowy

• Rozdzielczość ekranu 800x480 pikseli

• Procesor 1.0GHz

• Wbudowany procesor graficzny 2D/3D

• System Android 4.0 z polską wersją językową

• Pamięć RAM: 512MB DDR2

• Wbudowana pamięć flash 4GB

• Wbudowana karta bezprzewodowa Wi-Fi 802.11b/g/n

• Wbudowana kamera do wideo rozmów

• Obsługa plików wideo: MP4, ASF, WMV, AVI, DIVX

• Odtwarzacz plików audio: AAC, APE, FLAC, OGG, MP3, WAV, WMA

• Przeglądarka zdjęć (pliki BMP, JPG, GIF, PNG)

• Obsługa plików tekstowych

• Czujnik wykrywający zmiany położenia urządzenia

• Menu w języku polskim

• Wbudowany głośnik

• Wbudowany akumulator litowo-jonowy

• Slot na karty: microSD

• Słuchawkowe - jack 3,5mm

• Zasilanie DC IN

Opublikowano

Słabe użądzenie, 512MB ram to mało, procesor na pewno ARMv7, niska rozdzielczość, 1.0GHz to mało, brak matrycy IPS.

Jednak wszystko zależy od tego, jaki będzie koszt tabletu (ile dopłacamy za niego). No bo jeśli to ma być 10 zeta miesięcznie, no to taki tablet styknie do przeglądania Google czy GaduGadu, w gry na pewno już nie pogracie, skończy się na Angry Birds ;)

Opublikowano

1GHz w parze z technologia ARMv7 wystarczy do przegladania internetu i korzystania z multimediow.

Niby talbet kosztuje ~1000zl (gdzies wyczytalem w internecie) wiec za taka cene mozna miec juz cos z dwurdzeniowym procesorem.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

1GHz w parze z technologia ARMv7 wystarczy do przegladania internetu i korzystania z multimediow.

Niby talbet kosztuje ~1000zl (gdzies wyczytalem w internecie) wiec za taka cene mozna miec juz cos z dwurdzeniowym procesorem.

Czyli ten shit nie ma Tegry2? :) No nie mogę .. =D hahaha ale wciskają kit klientom! Oj Orange! Nie ładnie!! :P Za tę cenę to ja mogę sprzedać swoje Transformera TF101 32GB w stanie idealnym, a nie :D Jak co to PW, odpowiem na każde pytanie dot. tematu (*i mojego transformera). ^_^

Opublikowano

Tegra 2 to polka cenowa do 1500zl.

Ten pseudo tablet z orange jest warty jakies 300-400zl max.

U mnie transformera z tegrą 2 w stanie idealnym może ktoś kupić za 1000zł :) I wszędzie są takie ceny, tylko Galaxy Tab 2 10.1 jest droższy w tej klasie :D

Opublikowano

W tej półce cenowej można znaleźć podobne tablety typu GoClever, Manta czy Pentagram - a do ceny 1000zł znajdziesz już nowego Samsunga Galaxy Tab 2 7.0 który da ci dużo więcej rozrywki.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Gdzieś to wyczytał?! -.- Za tablet dopłacasz do rachunku za neta co miesiąc 10zł, umowa na 24 miesiące jest, więc sumarycznie za tablet płacisz 240zł - prosty rachunek. A miałem dziś okazję pobawić się nim w salonie Orange i muszę powiedzieć, że jest nieźle. Wiadomo, że za taką cenę musimy się liczyć ze ścinkami czasem (to nie iPad :)) ale sam miałem wątpliwości, czy w czwartek brać neta z tym tabletem i zdecydowałem, że tak; według mnie się opłaca ;) Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na tę chwilę, najtańszą opcją Neostrady jest opcja do 10Mb/s - 49zł/mies.

Nie prawda, moja babcia ma 2Mb/s a wujek 6 Mb/s.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Nie prawda, moja babcia ma 2Mb/s a wujek 6 Mb/s.

NA TĘ CHWILĘ! Twoi krewni, pewnie już mają trochę ten internet.

Co do ceny tabletu to 10zł dopłacamy do rachunku czyli płacimy 241zł, bo złotóweczkę koszuje na starcie.

10MB/s > 49zł + 10 : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...