Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Olaf na solo topie

Jowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten build, trochę mi nie pasuję.

Według mnie:

- Merkurki/Tabi

- Lodowy Młot

- Plemienna

- Omen

- Atma

- Krwiopijec

Chyba na tureckim serwerze, build z dupy -,- Ionianki to świetny item nawet jak oglądam stream Saintviciousa (jeden z najlepszych junglerów moim zdaniem) to zawsze gp/10 i ionia rush ;) Też mam takie odczucie - poradnik robiony na siłę, nie wiem masz 95% i na siłę chcesz zbić procenty? Nie tędy droga, weź skasuj te poradniki, popracuj nad jednym ale konkretnym na pewno będzie więcej pożytku.

BUILD: Ionia/ MErce/ Tabsy > Mallet > Maw of Malmortius > Omen > Shurleika > Frozen heart / coś do mresa w zależności what is needed x_x wcześniej oczywiście philo / hog pierwsze rushe. Build oczywiście przykładowy, bo w niektórych sytuacjach niektóre itemy mogą być zupełnie useless. Dodałbym do sytuacji również GA.

Gold Member

nvm

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdaniem ionianki sa srednie ale ok dodam to jak wam to tak nie pasuje. Ogolnie na tym buildzie jestesmy swietnym bruiserem, ktory bije potezne obrazenia i spory dmg.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przypadkowo tu trafiłem i muszę powiedzieć, że maxowanie E dużo nam nie da.

Dużo lepszym i rozsądniejszym wyjsciem jest maxowanie Q, szybsza farma (push), oczywiście insta slow i op dmg co 1-2s na nasz target.

To tyle odnośnie tematu.

Opublikowano

taka prawda ze toporem zadasz wiekszy dmg na 9 lvl bijac sie w zwarciu niz na 9 lvl z e

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Opłaca się bardziej maxować Q pierwsze , mocniejszy harass . Przyda się bardziej niż true dmg kosztujące hp . No chyba , że mamy na lini przeciwnika , który nie ma harassu i wbija się do nas na 1vs1 .

Opublikowano

What the fuck !? Co to za build. Nie ma Frozen Mallet, to chyba na botach grać trzeba :)

- Butki i 3 potki.

- Berserki, merkurki, tabi.

- Phage i pas giganta.

- Frozen Mallet.

- I tak dalej ..

20utztj.jpg

Opublikowano

@up jie zauwazyles ze jest, kodowanie sie mi zrabalo wiec nie widac wlasnie malleta i ionianek.

Q maxowac sie oplaca tylko jesli musimy miec strong harras ale jesli wygrywamy wymiany to e.

Edit/: poprawiłem to kodowanie :)

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Q sie oplaca maxowac, jezeli robisz olafa pod cooldowny, wtedy masz kopa w early fightach, bo masz dmg co sekunde. No ale jezeli ty robisz lanterna(?) to nie oplaca ci sie nawet maxowanie E, bo z tym 1,6khp po drugim powrocie mozesz zamiatac podloge.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Lol, zawsze jak się wracam grając olafem to rashuje frozena (oczywiście kupuje wardy), potem bt, atme, warmog i ga. Kupowanie latarni nie ma sensu, nawet coraz częściej junglerzy z jej rezygnują.

<>

Opublikowano

Lol, zawsze jak się wracam grając olafem to rashuje frozena (oczywiście kupuje wardy), potem bt, atme, warmog i ga. Kupowanie latarni nie ma sensu, nawet coraz częściej junglerzy z jej rezygnują.

kupowanie itemow z ad oprocz malleta nie ma sensu na olafa ew. jeszcze maw of malmortius

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Olaf jest naprawdę dobry tylko w early game i jeśli wtedy nie napsuje krwi przeciwnikom to i tak już dostanie w late game. Olaf nie poradzi sobie 1 vs 1 z innym semi-tank fighterem jak np. Jax czy Xin, bo po prostu nie ma do tego warunków. 3 vs 3 to przeznaczenie Olafa, bo w grach 5 vs 5 ginie on marnie.

Ogólnie poradnik 4.5/5 podoba mi się, wszystko ładnie opisane.

Ale nie podoba mi się Bloodthrister w tym buildzie, osobiście lubie Randuin's Omen gdyż daje niezłego slowa i pomaga chasować i zamiast Atmy Banshee's Veil lub GA dla lepszego survi.

Co do jungle to zamiast Bloodrazorów warto pomyśleć nad latarnią, ten ward przydaje się (i zawsze uzbieramy szybciej do Frozen Malleta). Napisałeś że dopiero po drugim lizard buffie który zdobędziemy można iść na gank, warto pomyśleć nad tym wcześniej bo nawet przy skutecznym ganku można całe hp zjechać komuś razem z kolegą.

Na mapce 4 zamieniłbym z 5 i usunął 6. Osobiście maxuje do jungli Q zamiast E, czyli W>Q>Q>E>Q>R potem dalej Q, następnie E i na końcu W.

Odnośnie samego poradnika, to zastanowiłbym się jeszcze nad kolejnością Frozen Malleta ale tak jak już ktoś napisał - różne wersje tego buildu przewalają się na forach i oczekiwałbym czegoś bardziej rewolucyjnego, szczególnie jeśli chodzi porady dotyczące samej rozgrywki.

Opublikowano

Olaf jest naprawdę dobry tylko w early game i jeśli wtedy nie napsuje krwi przeciwnikom to i tak już dostanie w late game. Olaf nie poradzi sobie 1 vs 1 z innym semi-tank fighterem jak np. Jax czy Xin, bo po prostu nie ma do tego warunków. 3 vs 3 to przeznaczenie Olafa, bo w grach 5 vs 5 ginie on marnie.

Ale nie podoba mi się Bloodthrister w tym buildzie, osobiście lubie Randuin's Omen gdyż daje niezłego slowa i pomaga chasować i zamiast Atmy Banshee's Veil lub GA dla lepszego survi.

Co do jungle to zamiast Bloodrazorów warto pomyśleć nad latarnią, ten ward przydaje się (i zawsze uzbieramy szybciej do Frozen Malleta). Napisałeś że dopiero po drugim lizard buffie który zdobędziemy można iść na gank, warto pomyśleć nad tym wcześniej bo nawet przy skutecznym ganku można całe hp zjechać komuś razem z kolegą.

Na mapce 4 zamieniłbym z 5 i usunął 6. Osobiście maxuje do jungli Q zamiast E, czyli W>Q>Q>E>Q>R potem dalej Q, następnie E i na końcu W.

Odnośnie samego poradnika, to zastanowiłbym się jeszcze nad kolejnością Frozen Malleta ale tak jak już ktoś napisał - różne wersje tego buildu przewalają się na forach i oczekiwałbym czegoś bardziej rewolucyjnego, szczególnie jeśli chodzi porady dotyczące samej rozgrywki.

Jeżeli sądzisz że olaf nie zjada jaxa czy xina 1 vs 1 to zacznij grać w inną grę . A jak bierzesz W do jungli to lepiej sprzedaj Olafa i nie kalecz tej postaci

Opublikowano

Czemu ktos taki w ogole probuje wyrazic wlasne zdanie? ;o

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

olaf 5k hp, cc na niego nie dziala shurelya, ghost, brak cd na Q, 220 dmg, 300~ true dmg na E i mow ze on nie zabije nikogo :(

Opublikowano

Słaby poradnik, olaf na solo topa jest moim mainem 16 gier rozegranych (81% Wygranych) ( Najcok - Nordic East ) A na olafa raczej bym nie brał Ghosta

Opublikowano

up@ Good Idea, Twój main od 16 gier. Elo pewno ~1200-1400...

Ogólnie poradnik dobry.

Tylko jak bierzesz ghosta, patrzy czy w enemy nie ma Jarvana, bo wtedy jesteś trupem.

Olaf w każdej fazie gry jest dobry.

Perma slow, true dmg, z dupy as (passyw) i wyjebcie na niego wszystkie cc. Wtedy napewno tf wygrany ;)

1294477714-U1.png

Opublikowano

Nie spamujcie tu, jak chcecie co doda栴o napiszcie co a nie nie brabym ghosta bo olaf takie opinie s idiotyczne. Main to jest o wieeelee wi꣥j ni 16gier.

@down kolejny znaffca rushuj warmogi jak chcesz byc shitem

Jak ogarne specki te nowe to wstawie

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

A idź pan w ch**. Olaf nie jest dobry w late ? No tak, po co załączyć ulta i dostać się do ap/ad carry ot " tak sobie" skoro można focusowac tak jak wspomniałeś xina lub jaxa.

Już pominam to że olaf wyciska op dmg w late + jest nie do zabicia. No tak ale jego przeznaczenie są 3v3.

Selex proszę nie wiem kim jesteś ale już od dłuższego czasu czytam Twoje posty w dziale " tutoriale" i po przeczytaniu Twoich postów mam ochotę popełnić seppuku tępym mieczem. Jeśli nie grałeś,nie znasz się to błagam nie pisz takich postów.

@ Co do tematu butki ad/merki. Ponadto first item rush warmog ew. jeśli nie radzisz sobie na linii coś dokupić z ressistance. ( przed warmogiem warto kupić sobie Phage ) Randuin core dla olafa. Po patchu nie jestem w stanie powiedzieć jakie itemy będą teraz dobre na olafa bo się lekko pozmieniały jednak jestem pewien że randuin,warmog i phage to są core itemy dla olafa.

@@ teraz zuważyłem. Według mnie w jungli maksuję się W no ale co tam taki lifesteal..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...