Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox360 vs PS3

Glinka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Dni coraz krótsze ,wieczory coraz zimniejsze wieczory długie i pomyślałem Sobie że mam trochę odłożonej kasy i kupie Sobie jakiś telewizor 41 cali + konsolkę.I tutaj problem jestem zielony w tym temacie.Co polecacie Xbox 360 czy PS3? A jak Xbox360 to czy brać ten cały kinect bo widzę że dosyć drogie to, już wolałbym do tego 2 pady + gierka jakaś :)

Opublikowano

Powiem tak, xbox ma zdecydowanie lepszego kinecta niż ps3 te move. Ale jak dla mnie ps3 jest nadal górą. Gry są w podobnych cenach więc na to nie ma co patrzeć, internet.. hmm za xboxa trzeba płacić, kupować tą kartę z dostępem raz na rok. I to jest na prawdę głupie.

Jeśli zależy Ci na grze ruchowej to bierz xboxa, jeśli na normalnej na padach to zdecydowanie ps3. PS3 ma możliwość grania w trybie 3d, natomiast w xboxie się to już sypie;/

Co do awaryjności, nie ma na to reguły. Ale mam od kilku lat obie konsole i żadna nie była w naprawie.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Grałem na tym i na tym u kumpli nie dużo, ale wygodniej i lepiej mi się używało PS3, dla mnie fajniejszy interfejs, ładniej wygląda no i mam jakiś sentyment do PS <3. Konsole możliwościami się prawie, że nie różnią, jedyne różnice to chyba jakieś specjale, które wyszły tylko i wyłącznie na daną konsolkę + Sony ma swoje wejścia i niektóre rzeczy dostaje z nawet 2 tygodniowym wyprzedzeniem, ale xkloc też ma takie tytuły. Kwestia gustu wg. mnie ;>. Jak ja bym miał kupić to wolałbym PS3.

@Edit no zapomniałem dodać tego co Pan wyżej, głupie płacenie za granie w multi, na które kładzie się największy nacisk w tytułach takich jak BF, MOH itp.

Opublikowano

Powiem tak, xbox ma zdecydowanie lepszego kinecta niż ps3 te move. Ale jak dla mnie ps3 jest nadal górą. Gry są w podobnych cenach więc na to nie ma co patrzeć, internet.. hmm za xboxa trzeba płacić, kupować tą kartę z dostępem raz na rok. I to jest na prawdę głupie.

Jeśli zależy Ci na grze ruchowej to bierz xboxa, jeśli na normalnej na padach to zdecydowanie ps3. PS3 ma możliwość grania w trybie 3d, natomiast w xboxie się to już sypie;/

Co do awaryjności, nie ma na to reguły. Ale mam od kilku lat obie konsole i żadna nie była w naprawie.

Chodzi mi o normalną grę jakaś wyścigówka i oczywiście Fifa ;) Nie mam 5 lat żeby jak głupi stać nad TV i machać łapą czy się wyginać :D

Co do opcji internetowych też nie są mi potrzebne bo u mnie tam gdzie mieszkam z internetem słabo :D

Opublikowano

xBox 360 , lepszy pad , kinect lepszy niż PSMove . Jak jesteś piratem to xbox'a można przerobić , z ps3 nie ma tak łatwo z tego co wiem ;) Wg . mnie na xbox'ie lepsza grafika ; )

giphy.gif

Opublikowano

Za 1250 zł w Saturnie jest PS3 500gb w nowej obudowie 2 pady + Fifa 13 dobra cena ? :) I czy te pady w PS3 są bezprzewodowe? I czy PS3 posaida ładowarkę jak Xbox360

Opublikowano

Pady bezprzewodowe są, ps3 moim zdaniem bardziej do przygodówek i gier zręcznościowych bardziej się nadaje, x kloc np. do fify

Z czego to wywnioskowałeś ?:D Moim zdaniem + na korzyść PS3 przemawia to że ma lepsze pady chodzi mi tu o sposób trzymania i wygodę grania , ten Pad z Xboxa taki dziwny :s

Opublikowano

Pady i tak lepiej kupić swoje, wiem to bo brat cioteczny ma ps3, ja sam mam xkloca. Zacina się często w grach, mi akurat najbardziej w grze uncharted.

Opublikowano

Zależy co chcesz. Jeśli chodzi o ruch to kinect ale jeśli o gry to ps3 bo xbox ma awaryjność straszną. No chyba że chcesz Halo3 no to xbox.

Opublikowano

To jeżeli nie zależy Ci na skakaniu przed telewizorem i machaniu rękami to bierz ps3 nie ma się nad czym zastanawiać. pady zdecydowanie lepsze, lepiej trzymają się w ręku oczywiście są bezprzewodowe. Gry też wychodzą tak na prawdę na obie platformy, ale zdarzają się tytuły, które wychodzą tylko na daną platformę. Na ps3 zajebiste jest UFC.

Co do piracenia, nie polecam ani jednego ani drugiego piracić. Jeśli nie było by Cię stać na nowe oryginalne gry, to są teraz w każdym większym mieście sklepy gdzie można wymieniać się grami używanymi ale orgyniałami.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Na Xkloca jest wiele gier,które wyszły także na PC.Niektóre gry na PS3 nie wyszły na inne platformy (np.Heavy Rain)

Polecam PS3

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

To jeżeli nie zależy Ci na skakaniu przed telewizorem i machaniu rękami to bierz ps3 nie ma się nad czym zastanawiać. pady zdecydowanie lepsze, lepiej trzymają się w ręku oczywiście są bezprzewodowe. Gry też wychodzą tak na prawdę na obie platformy, ale zdarzają się tytuły, które wychodzą tylko na daną platformę. Na ps3 zajebiste jest UFC.

Co do piracenia, nie polecam ani jednego ani drugiego piracić. Jeśli nie było by Cię stać na nowe oryginalne gry, to są teraz w każdym większym mieście sklepy gdzie można wymieniać się grami używanymi ale orgyniałami.

A jak wygląda sprawa ładowarki w tych padach ? Bo nigdzie nie mogę się doczytać że jest ona w komplecie .

Ile trzyma bateria ?

Co do piracennia też raczej tego nie zrobię.Puki co stać mnie żeby kupić Sobie jakąś grę chociaż raz na miesiąc ;)

Opublikowano

@up ładowarka powinna być w komplecie a jeśli chodzi o ładowanie to możesz podłączyć do laptopa przez usb i ładować podczas siedzenia na necie więc wielki plus, nie wiem jak z xbox'em. Do PlayStation mam wielki sentyment, miałem i PS1, i PS2 i PS3, na żadne nie narzekałem ;].

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

A wieceie gdzie najtaniej można kupić PS3 ? Chodzi mi o to żeby w zestawie były dwa pady +FiFa13 lub żeby był np.jeden pad brak gdy ,ale np te 300 zł tańsza żebym mógł Sobie to dokupić osobno.

Ja na chwilę obecną znalazłem PS3 w nowym pudle 500 gb 2 pady +fifa 13 za 1250 ? Da rade taniej kupić takie coś czy to dosyć dobra oferta ?

http://www.saturnpolska.com/temp/gazetka/saturn_gazetka_lodz_11-17-10-04-1349860679.jpg

Lub Xbox360 250 gb 1 pad +fifa 13 za 1000 zł

A jeszcze jedno.Co na ten dysk można wgrać Sobie ? Można np zgrać grę żeby bez płyty chodziła ?

Opublikowano

Tak posiadam xbox 360 elite + kinect. Proponuje wziąć konsole + 2 pady i gierke ponieważ kinect to zabawa dla małych dzieci. Wiadomo że w xbox 360 trzeba płacić za to by grać czyli gold ale dzięki temu masz pewność że nie zagrają hakerzy czyli np w mw3 z iBotami , a w ps3 to już inna historia ponieważ tam grają hakerzy.

Więc bierz Xbox ;) albo czekaj troche aż wyjdzie 720 w przyszłym roku 2013, ale lepiej bierz 360 ponieważ gry tańsze

softuser.jpg

Dawajcie + jeżeli pomogłem to nic nie kosztuje.

Jeżeli potrzebna pomoc pw pomagam tyle ile w mojej mocy.

I love Rock.

Opublikowano

Tak posiadam xbox 360 elite + kinect. Proponuje wziąć konsole + 2 pady i gierke ponieważ kinect to zabawa dla małych dzieci. Wiadomo że w xbox 360 trzeba płacić za to by grać czyli gold ale dzięki temu masz pewność że nie zagrają hakerzy czyli np w mw3 z iBotami , a w ps3 to już inna historia ponieważ tam grają hakerzy.

Więc bierz Xbox ;) albo czekaj troche aż wyjdzie 720 w przyszłym roku 2013, ale lepiej bierz 360 ponieważ gry tańsze

tylko że nie ma hacków do gier na PS3 a jeżeli są to tylko na przeróbki które są banowane

Polecam ci PS3 uważam że zakup tej konsoli to bezpieczny wybór ponieważ nigdy nie było awari PS3 nie to co Xboxa który mojemu kumplowi zaczął się już sypać w pierwszy dzień nie przerabiał go

1330007971-U359964.png

Opublikowano

PS3 jeśli chcesz mieć darmowy dostęp do internetu a Xbox jeśli masz kase będziesz musiał wykupywać. Sam jestem posiadaczem PS3 Slim 250GB i jestem zadowolony ,ale to kwestia gustu. Dodaj ankietę jak możesz ;)

2uiyzh2.png
Opublikowano

Jeśli chodzi o trzymanie baterii w padzie od ps3 to mnie trzymają kilka dni, ładują się bardzo szybko poprzez kabel usb, który podłączasz albo do ps3 i wtedy nadal możesz grać i ładować jednoczenie pada, lub np zostaw na noc podłączone do konsoli, lub do kompa też się naładują.

Co do ceny, jak już kup cały zestaw, ten co pokazałeś jest w bardzo atrakcyjnej cenie. pad do ps3 kosztuje ok 180 zł, fifa13 też, więc jest to 360 zł. W dodatku oferują Ci tutaj 500 gb dysku, co jest bardzo dużo. Czasami możesz trafić promocję ps3 z jednym padem bez żadnej gry, za 900 zł. Ale dysko wtedy np 160gb. Więc się nie opłaca. Bo kupując taką za 900 zł musisz doliczyć pada i np fife13 czyli 360 zł i wychodzi Ci tak samo. A tutaj w ofercie masz 500 gb.

Na dysku masz wszystkie swoje zapiski z gier, możesz po wgrywać filmy, zdjęcia, muzykę itp. PS3 może służyć jako odtwarzacz DVD.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Bywalec
Opublikowano

Posiadam to i to, szczerze mówiąc xBox o niebo lepszy. Kinect działa lepiej niż Move w PS.

Ciekawsze gry, lepsza grafika, bardziej intuicyjny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...