Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jaki zawod wybrac

Mroziak ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cze ostatnio mam problemy w szkole i moge se zkolowac ekstra szkole pod ostroleka wielozawodowa (chodze do 1gim, mam 16 lat) podobno tam moge odrazu zawod wyrobic i nie chodzic juz do tego badziewia bo mie tylko wkurwiaja tam w tej szkole

i tu pytanie jakie zawody polecacie na obecny czas myslalem nad mechanikiem tylko takie zeby bylo duzo praktyk i malo lekcji

Za wysoka.

Opublikowano

osobiscie sam jestem mechanikiem w szkole technikum (1 klasa) i powiem ci ze jest bardzo dobrze, malo nauki, duzo praktyk czyli tak jak powinno byc normalnie od razu wszystko jest ukierunkowane wobec zawodu ktory bedziesz robil

jedynym minusem jest to ze musisz chodzic 4 lata ale od czego sa wagary heh :D jakos to bedzie ale najwazniejsze jest napisac egzamin gimnazjalny w miare swoich mozliwosci

pozdrawiam

Opublikowano

a jak nauczyciele spoko sa czy nie

bo ja czasem jeszcze troche podpity przychodze po dyskotece :D to glownie przez to mam problemy no ale nie zrezygnuje z zycia przeciez

Za wysoka.

Opublikowano

nie no czasami lipe sie zgarnie za jakies fajki przed szkola ale to rzadko kto patrzy

nauczyciele sa bardzo dobrzy przystosowani do poziomu nauczania jaki sie posiada np nie jestem zbyt dobrym z matmy to mam slabszego nauczyciela, moge lepsze oceny dostac (ostatnio 4 dostalem ;) ) ogolnie to malo lekcji jest i wszystko mozna na spokojnie ogarniac w domu bez wiekszej nauki polecam technikum

Opublikowano

nie no technikum to raczej nie biore pod uwage bo nie dam rady raczej (na dwojach lecialem)

szkola wielozawodowa omw

mam nadzieje ze tam bedzie lepiej no bo tu to sie nie da zyc nauczyciele sie uwzinaja na mnie uwagi za byle co nawet jak sie nie odzywam to uwagi leca a jak te kujony jebane gadaja na lekcji to nie dostaja nawet puntka do zeszyta uwag niemam slow patologika w tej szkole jebana szkola

Za wysoka.

Opublikowano

Witam ! Tez miałem takie problemy jak ty, zdarzyło się nawet, że w gimnazjum nie zdałem 2 lata pod rząd. Wtedy zdecydowałem się iśc do technikum gastronomicznego. Osobiście jestem bardzo zadowolony, mało lekcji dużo praktyk. Śmiało polecam !

Opublikowano

osobiscie sam jestem mechanikiem w szkole technikum (1 klasa) i powiem ci ze jest bardzo dobrze, malo nauki, duzo praktyk czyli tak jak powinno byc normalnie od razu wszystko jest ukierunkowane wobec zawodu ktory bedziesz robil

jedynym minusem jest to ze musisz chodzic 4 lata ale od czego sa wagary heh :D jakos to bedzie ale najwazniejsze jest napisac egzamin gimnazjalny w miare swoich mozliwosci

pozdrawiam

W technikum w 1 klasie masz praktyki? Z tego co wiem, to w technikach sa w 2 i 3 klasie.

Nie wiem, ale u mnie tak jest.

W zawodowce masz 3 lata praktyk i chodzisz te 3lata.

W tych 2 profilach masz egzamin zawodowy a w pierwszym dodatkowo maturalny.

Oczywiscie po technikum mozesz isc na studia a potem mozesz nawet robic przy samolotach :> Najlepiej to w szkole załapać sie na kurs lakiernictwa i uczyc sie J. Niemieckiego. Wtedy wyjeźdzasz za granice i zarabiasz niezła kase.

Opublikowano

wiem nie jest latwo sam kiedys niezdalem w 2 klasie gimnazjum przez fizyke i matme i niecierpie tych przedmiotow

mam duzo kumpli ze szkoly zawodowej i tez nie narzekaja ale to glownie szkoly rolnicze ale jestem w stanie powiedziec ze to prawie to samo wiec polecam goraco od serca zawodowa szkole, nawet ladnie brzmi, powaznie :)

Opublikowano

16 lat 1 gimn? ja jestem w 2 technikum i mam 17 lat;D ile Ty kiblowales? w zawodowce nie ma nauki bo jest duzo mniej niz w gimnazjum .

ale dla mnie troche wstyd bylo by sie cofac w rozwoju

Opublikowano

wtf eryk jak nie ma nauki wcale to po co ja sie ucze matmy, polskiego itd

lipa te polskie skzolnictwo w anglii to dopiero szkola, mam brata w anglii ktory jest taki glupi a leci na samych trojach

Opublikowano

wierz mi naprawde raz byl na wakacjach w polsce to normalnie glupszy odemnie, i jakos dziwnie wygladal ale toby mi nie przeszkadzalo

chcialbym wyjechac do anglii jak wszyscy polacy wiem dlaczego tam jezdza poniewaz mozna dobre pieniadze za fajna prace dostac

Opublikowano

tam obowiazuje jezyk angielski ale duzo polakow jest no i sa szkoly dla polakow takze fajnych kolegow mozna znalesc ten brat mi tak mowil

ogolnie to super sprawa tam zycie wszystko jest tanie i wszystko mozna dostac

Opublikowano

[quote name=Mroziak ^^' timestamp='1349807167' post='5379127]

4 lata w 1 gim bo sie facetka uwziela od matmy i mi zdac niedaje

Z jednego przedmiotu się nie siedzi... ;) Ale masz ciekawą historię... W 3 gim będziesz mógł kumpli samochodem podwozić, parkowanie na boisku szkolny i te sprawy... ;)

PS. Nie lepiej zrobić ściągę i wyciągnąć tą lekką 2? Nie ma szkoły w której nie trzeba się uczyć, jednak podziwiam takich ludzi jak Ty bo bynajmniej beka z nich jest w szkole... :P

Opublikowano

W technikum w 1 klasie masz praktyki? Z tego co wiem, to w technikach sa w 2 i 3 klasie.

Nie wiem, ale u mnie tak jest.

W zawodowce masz 3 lata praktyk i chodzisz te 3lata.

W tych 2 profilach masz egzamin zawodowy a w pierwszym dodatkowo maturalny.

Oczywiscie po technikum mozesz isc na studia a potem mozesz nawet robic przy samolotach :> Najlepiej to w szkole załapać sie na kurs lakiernictwa i uczyc sie J. Niemieckiego. Wtedy wyjeźdzasz za granice i zarabiasz niezła kase.

U mnie w szkole TPS też ma praktyki w 1 klasie. ;)

Co do tematu ...

Idź do zawodówki na fryzjera , albo coś z budowlanką ( o ile coś ogarniasz tam :P ) a w zawodówce poziomu zbyt wysokiego nie ma , więc powinieneś zdać ( chyba , że jesteś as przestworzy). Wystarczy chyba że bd chodził :)

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Mroziak, przepraszam jeśli potraktujesz to zbyt serio ale...

OTWÓRZ KURWA OCZY. 1 Gimnazjum, 16 lat. Przecież to kurwa trzeba naprawdę nic nie robić, wkurwiać nauczycieli, mieć ~25% frekwencji i być imbecylem.

Myślisz o technikum jeśli Ty kurwa w 1 gimnazjum nie zdajesz " bo facetka się uwzięła" to trzeba się kurwa wziąć w garść i się otrząsnąć.

Denerwują mnie tacy ludzie jak Ty którzy myślą że " pierdole tą szkołę, po co mi ona", "ja pierdole, facetka się na mnie uwzięła, nie zdam"

Przecież co jest trudnego na matmie w 1 gimnazjum? No kurwa, ułamki? Potęgi? Przecież to kurwa 6-klasista robi z palcem w dupie.

Przepraszam za bluzgi, ale to krew zalewa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...