Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sakurasou no Pet na Kanojo

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie to anime było wyraźnie gorsze od Zetsuen no Tempest.  W Zetsuen były przynajmniej piękne dziewczyny, ładna muzyka i jakaś fabuła, a w Sakurasou nie ma prawie żadnych zalet. Co prawda na początku anime mi się spodobało, ale ten urok minął po kilku pierwszych odcinkach i potem oglądanie tego gniota nie sprawiało mi żadnej przyjemności.

Główny bohater to tak wnerwiająca postać jak w mało którym anime, a na domiar złego dziewczyny, które go otaczały to również irytujące dziwadła.

Tutaj muszę się z tobą zgodzić pomijając wstawkę z Zetsuen które według mnie jest niebem a ziemią z tym anime. Pierwsze odcinki były jako tako, ale później już nuda nuda i jeszcze raz nuda.

NJxbd4x.png

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tutaj muszę się z tobą zgodzić pomijając wstawkę z Zetsuen które według mnie jest niebem a ziemią z tym anime. Pierwsze odcinki były jako tako, ale później już nuda nuda i jeszcze raz nuda.

Zetsuen oceniłem 4/10, a to 2/10, więc można powiedzieć że Sakuraosu jest 2 razy gorsze. :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Sorata aka Silver trafił na coś, co go zaciekawiło. Czasami na MALu są bardzo interesujące informacje jak np. to, że Sorata (mocny spoiler)

i Mashiro są parą i mają ... dziecko?!

Szczerze mówiąc tego się nie spodziewałem, no okej trochę  o.O Jestem bardzo ciekaw

jaką byłaby matką, w końcu do tej pory ją trzeba było się cały czas zajmować :P

Jestem zadowolony z tego spoilera ^^ i tak chyba już tego nie będzie nam dane zobaczyć drugiego sezonu, ktoś jak chce może zajrzeć i przeczytać :D ... no albo dłuższą drogą poprzez czytanie novelki. 

Opublikowano

Zetsuen oceniłem 4/10, a to 2/10, więc można powiedzieć że Sakuraosu jest 2 razy gorsze. :)

Albo, że jest dla CIEBIE 2 razy gorsze, bo od kiedy Twoje oceny mamy sugerować jako fakty? Przecież to Twój punkt widzenia, a fakty punktem widzenia nie są.

CO do sakurasou to strasznie mnie nudzilo na początku, ale potem jakos sie wciagnalem. Nawet wzruszylem w bodajze przedostatnim odcinku. Ale tez troche mnie denerwowalo to anime...

Opublikowano

Czasami na MALu są bardzo interesujące informacje jak np. to, że Sorata (mocny spoiler)

Szczerze mówiąc tego się nie spodziewałem, no okej trochę  o.O Jestem bardzo ciekaw

No fajnie, ale to tylko nowelka. Co innego jakby zrobili anime. Niestety wnerwiające jest to, ale zazwyczaj w anime nie pokazują dalszego życia bohaterów.

Opublikowano

Sorata aka Silver trafił na coś, co go zaciekawiło. Czasami na MALu są bardzo interesujące informacje jak np. to, że Sorata (mocny spoiler)

Jestem zadowolony z tego spoilera ^^ i tak chyba już tego nie będzie nam dane zobaczyć drugiego sezonu, ktoś jak chce może zajrzeć i przeczytać :D ... no albo dłuższą drogą poprzez czytanie novelki. 

Wróć... Jak Sorata i Mashiro to kobiety... XDD

To jak to się stało? XDDDDD

A tak na poważnie, to anime mi się z początku nudziło, ale jakoś się wczułem w ten klimat i oceniłem na koniec dość wysoko (8-9/10?).

Lecz Mashiro jako...

matka xD

Ciekawie czy dobrze by się bawiła :D

@armoro wiem, że to chłopak, taki mały żarcik był. :D

Opublikowano

Wróć... Jak Sorata i Mashiro to kobiety..

To jak to się stało?

Sorata to główny bohater, czyli chłopak.

Lecz Mashiro jako...

matka xD

Ciekawie czy dobrze by się bawiła

To właśnie bardzo ciekawe. Chciałbym to zobaczyć w formie anime.

Miała specyficzny charakter, więc tym bardziej jestem ciekaw.

Opublikowano

A gadacie, Mashiro była upośledzona. 

Co do samego anime. Był to mój jeden z pierwszych romansów (pierwszy to Ore no imouto xD), to co zapadło mi w pamięci: Ładna kreska, dało się pośmiać oraz któaś z postaci była fajna. Samo anime pamiętam (a raczej nie pamiętam) jak przez mgłę, ale dobrze je wspominam...

gfgdf

Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

śmieszek z Ciebie ;)

Mashiro -  Dobra postać, ale odkąd zobaczyłem Erio Touwę to czyżby Shiina spadła na dalszy plan? Patrząc oczywiście pod względem: "upośledzenia" bycie niewinnie-głupiutką itp... chociaż design Mashiro 2x lepszy niż Touwy.

Ich dziecko byłoby tak samo upośledzone? xD

haha. Interesujące. Ludzie się podobno zmieniają

dziecko mogli mieć mając 25-30 lat także...

PS.

Na Zetsuen (początek świetny, od połowy trochę ssie i zakończenie super) lepiej się bawiłem niż na Sakurasou, jednak ocena dla obu bajek: 8,5-9/10

Opublikowano

Dobra postać, ale odkąd zobaczyłem Erio Touwę to czyżby Shiina spadła na dalszy plan? Patrząc oczywiście pod względem: "upośledzenia" bycie niewinnie-głupiutką itp...

Trzeba pamiętać, że Erio taka się stała od momentu porwania ją przez kosmitów. Wcześniej była całkiem inna (masz w anime nieliczne sceny z jej przeszłości).

Zauważyłeś to?

Natomiast Mashiro jest taka od początku.

chociaż design Mashiro 2x lepszy niż Touwy.[/font]

Odwrotnie. Touwa Erio jest dużo ładniejsza od Mashiro.

Ich dziecko byłoby tak samo upośledzone? xD

haha. Interesujące. Ludzie się podobno zmieniają

dziecko mogli mieć mając 25-30 lat także...

Ona nie jest upośledzona w sensie choroby genetycznej, więc dziecko nie ma nic do tego.

Na Zetsuen (początek świetny, od połowy trochę ssie i zakończenie super) lepiej się bawiłem niż na Sakurasou, jednak ocena dla obu anime: 8,5-9/10

Zetsuen miało piękne dwie główne bohaterki. To jedna z większych zalet tego anime.

Poza tym na początku miało świetny i poważny klimat.

W dodatku ta tajemniczość głównej bohaterki, również trzymała w napięciu.

Wielka szkoda, że później zostało to wszystko zepsute.

Jednak zakończenie mi się podobała.

To znaczy

, że oni będą razem.

Tego właśnie oczekiwałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...