Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] jak grać ashe

Mroziak ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc mam pytanko małe jak grac ashe

co maksowac? jakie itemy kupic? czy nadaje sie na cos innego niz mid?

ogolnie tak sie pytam o te czampy tanie dobre czy lepiej dozbierac na lb eve itp odp

pozdrawiam

Za wysoka.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

osobiscie polecam warwicka dobry dmg dobre leczenie proponuje takze skladac go pod ad offtanka

co do ashe to maksujemy salwe bo daje duze dmg i jeszcze tego warda co odslania mape(zapomnialem jak sie nazywa)

osobiscie kupilbym singeda smieszny champ najlepszy ap carry w lolu

pozdrawiam :)

Opublikowano

warwick tylko na jungle moim zdaniem po 6 dobre ganki nawet i na full hp robi

a co do tej ashe to ten ward słaby imo bo kase daje tylko za zabicie a wiec jak zabijasz kogos co 5 minut powiedzmy to co to jest 1 gold na 5 minut a ward sie nie przydaje bo to supporta juz sprawa :P

a singedem co maksujesz? jak składasz

Za wysoka.

Opublikowano

skladam go pod rozdzke wiekow zawsze lubie tez buty mobilne te takie szybkie, ogolnie to ide w ablity power bo musze miec dmg przeciez jestem ap, czapka rabadona albo jakis objecie ducha

tez lubie warwicka w jungli kiedys go mainowalem wszystkim z serca polecam ta postac jest bardzo tania i dobra ostatnio przerzucilem sie na jarvana czwartego i tez daje rade

Opublikowano

ej to ty tez mnie dodaj ok ale ja teraz nie mam czasu, nauka :/

jutro po szkole moge z toba zagrac moj nick w grze to Sottery :) ja mainuje pozycje jungle poniewaz lubie pomagac druzynie i mam duzo postaci do niej moje mainy to ww jarvan czwarty xin zhao

Opublikowano

a co sadzisz o trinity na ashe

bardzo male cooldowny z W na 18 plus blue to juz wogole

plus phage daje lepszy lejning, wiem ze slow mamy perma z q ale phage da nam bardzo duzo, burst z sheena tez ladny a i zealem nie pogardzimy odp

Za wysoka.

Opublikowano

sadze ze nie trinity to tylko opoznianie tego buildu i lepiej isc w predkosc ataku trinity jest tylko dobre na postacie ktore potrzebuja tego itemu a pozatym w q mamy darmowy mlotek

Opublikowano

wogole ashe pod offtanka nie byla by najgorsza tez w sumie

polecialbym sobie w merkury trinity hexdrinker warmog ga lw zeke jakis moze i wits end

imo obecna meta powinna byc troche zmieniona gdyz offtanki z topa sa zbyt op w lategame

taka ashe nawet sfeedowana pod full ad nie ma szans na jaxa bez feeda, a za to ashe offtank spokojnie moglaby go kite'owac all day waht do u think about it odp

Za wysoka.

Opublikowano

o jezu ashka zacznij tak 1 lvl salwa--2lvl daj w 1 --3 lvl daj w e i dalej maksuj tylko q i ult.. zawsze wiezdzasz salwa wlaczasz q i z reguly zaczynaja uciekac ale nie moga bo maja slowa i tak powolutku ich dobijasz.. jak masz juz ulta to walisz salwe wciskasz q walisz r i dobijasz typka na stunie... summoner spels biezesz blysk/duch i heal bo jestes paipeirowaty.. buty berki albo te co daja speeda poziomy 3 ja osobiscie biore berki.. walisz 1/2 dorany potem IE phantom krwipijec z reguly walnij last whispera ladne przebicie i bijesz nawet tanki potem obowiazkowo guardian angel.. z wcisnientym q bedziesz bil po 700+ z kryta i nie maksuj salwy.. nie badz glupi xD najpierw q potem w :)

Opublikowano

ogolnie to ostatnio w moim meczu jaxem ktorym mialem 26/9 (trinity, hextech, bt build) robilem wszystko chcialem raz nawet 1 vs 5 zabilem czterech ale padlem takze moim zdaniem przesadzeni sa ci offtankowie np taki wukong op ulti ktore podrzuca wszystkich a jeszcze zadaje dmg takie jak olaf prawdziwy dmg chore postaci z tych offtankow dlatego czesto banuje jaxa irelie o shenie nie wspominajac bo ten to juz w ogole prawdziwe op nawet tsm i inne dobre druzyny czesto go banuja hehe ale sie rozpisalem :D

Opublikowano

heh no dzieki panowie wiec chyba zaczne grac juz rankedy ogarniam juz ashe jaxa i lb troche

czyli jakby co to banowac irelie wukonga shena i wziac jaxa?

ale taki jax pod ad na bocie by miotl pomyslcie

pasywna umiejetnosc z ulti i te w!

z phantomem mialby tyle as ze pasywka z ulti wchodzila by nieslychanie szybko

do tego tylko cos tankowatego np warmog

co o tym sadzicie

Za wysoka.

Opublikowano

[quote name=Mroziak ^^' timestamp='1349727139' post='5374648]

heh no dzieki panowie wiec chyba zaczne grac juz rankedy ogarniam juz ashe jaxa i lb troche

czyli jakby co to banowac irelie wukonga shena i wziac jaxa?

ale taki jax pod ad na bocie by miotl pomyslcie

pasywna umiejetnosc z ulti i te w!

z phantomem mialby tyle as ze pasywka z ulti wchodzila by nieslychanie szybko

do tego tylko cos tankowatego np warmog

co o tym sadzicie

nie jestem pewien.. najlepszy jest pod hybryde byl i bedzie :) ad to masz na bocie..

sama postac nic nie zdziala trzeba umiec grac nic innego..

Opublikowano

ogolnie postacie z doskokami sa zawsze czesto banowane i sa op bez wzgledu na to jak daleki jest to skok ale np taki jax posiada jeszcze stuna.... przesadzony champ pamietam jeszcze jak kiedys nie mial stuna to nikt nim nie gral dopiero jak zrobili mu te ogluszenie to zaczeli wszyscy nim gracie rzecz biorac champ nie do skontrowania. jax na bocie nawet niezly pomysl, wzialbym na supporta pantheona i by bylo wombo combo :D op dmg i dwa offtanki super linia ale szkoda ze na moim elo uwazane jest to za troling i za to sie banuje

Opublikowano

ogolnie postacie z doskokami sa zawsze czesto banowane i sa op bez wzgledu na to jak daleki jest to skok ale np taki jax posiada jeszcze stuna.... przesadzony champ pamietam jeszcze jak kiedys nie mial stuna to nikt nim nie gral dopiero jak zrobili mu te ogluszenie to zaczeli wszyscy nim gracie rzecz biorac champ nie do skontrowania. jax na bocie nawet niezly pomysl, wzialbym na supporta pantheona i by bylo wombo combo :D op dmg i dwa offtanki super linia ale szkoda ze na moim elo uwazane jest to za troling i za to sie banuje

ta a widziales jump kha zixa po o ewolucji e? heh zaden przesadzony byle yorick go skontruje ghulami..

Opublikowano

no dla mnie najbardziej przesadzony champ obecnie to kassadin

flesz co 7 sekund, ogromny dmg z q i e

nie mam slow

jedynie lb daje rade z tym swoim silencem

a na ad carry to najbardzej op draven najmocniejszy dmg nie da sie uniknac!

Za wysoka.

Opublikowano

nie wiem nigdy nie ogarnialem khazixa i jego w na darmowym lolu kupilem go sobie ale nigdy nie moglem nim zagrac zawsze ktos mi go zabieral pierwszy, ogolnie super postac bardzo klimatyczna mozna wczuc sie w role prawdziwego zabojcy wtedy :)

Opublikowano

heh ja tu nie mam zamiaru sie spinac przeciez nie jestem juz malym dzieckiem poprostu chce koledze uswiadomic jak bardzo waznjy jest doskok w tej grze do przeciwnika

Opublikowano

elo nie jest wyznacznikiem skilla wiec nie badz cwanszy jak madrzejszy

elo = luck pamietaj to ze ktos ma swoje zdanie nie znaczy ze mozesz go od razu wyzywac i wtracac sie czlowieku opanuj sie

pozdrawiam

Za wysoka.

Opublikowano

bez spiny nie warto jest juz pozna pora :)

co do elo sam cos o tym wiem moje najwyzsze elo to 1200 caly czas spadalem teraz jestem w granicach 1080 elo juz no ale porazka ten system elo zawsze dostaje slabszych graczy kompletna paranoja z tym lolem ale kocham ta gre i wiem ze musze duzo trenowac

Opublikowano

och nie przypominaj mi o systemie elo

dlatego wlasnie nie gram rankedow ciagle albo noob albo afk ogolnie w piatkach to tez nie mam za bardzo jak grac bo moi kumple to debile xD feeduja ciagle etc

no nic mam nadzieje ze w sezonie 3 bedzie reset elo i bede moogl pokarowac tych debili xdddd

Za wysoka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...