Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++, PHP czy Java?

Why

Język  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czego si? uczy? ?

• C++
      18
    • Java
      9
    • PHP
      15
    • AutoIT (linki dam w komentarzu)
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

możesz się płynnie nauczyć pisać, na poziomie "przeciętnym ", i nie będziesz umiał dużo rzeczy, a jeżeli ty mówisz o autoit to dużo łatwiej jest ;P

A Delphi wywodzi się od Pascala. Delphi to inaczej mówiąc "object Pascal".

A pascal od Basica <3

..x..

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Arcymistrz
Opublikowano

Tak naprawdę powiem wam, że ja wybrałem już tydzień temu, ale, nie poinformowałem ( hue hue ), przez ten czas potrafię już napisać stronę w HTML, oraz na poziomie średnio-podstawowym ozdabiać itp. CSS, dzisiaj przejdę do div'ów, oraz ip, a po CSS idę na PHP. Mam teraz już pytanie. Oraz posiadam podstawową wiedzę z C++.

Nowe pytanie :

Czego uczyć się teraz (przyjmijmy, że umiem już CSS i PHP)? Może polecicie coś poza C++, coś co będzie przydatne ofc.

Opublikowano

Tak naprawdę powiem wam, że ja wybrałem już tydzień temu, ale, nie poinformowałem ( hue hue ), przez ten czas potrafię już napisać stronę w HTML, oraz na poziomie średnio-podstawowym ozdabiać itp. CSS, dzisiaj przejdę do div'ów, oraz ip, a po CSS idę na PHP. Mam teraz już pytanie. Oraz posiadam podstawową wiedzę z C++.

Nowe pytanie :

Czego uczyć się teraz (przyjmijmy, że umiem już CSS i PHP)? Może polecicie coś poza C++, coś co będzie przydatne ofc.

Visual Basic lub C# < tak od siebie

o lol !!

Odezwali się programiści,

Pierw leci do ciebie pytanie co chcesz robisz, strony, gry itp

czy chcesz język, "Wielo-Platformówkę" czy też nie,

każdy język jest praktycznie do czego innego, takie głupoty to są na poziomie bardzo niskim.

ps. PHP jest Stare i przereklamowane...

..x..

Opublikowano

Zależy, czy chcesz pisać aplikacje systemowe, czy webowe. Ja osobiście piszę i to, i to.

HTML->CSS->PHP->Javascript(najlepiej framework jQuery)->C++->Java

Tak było u mnie, jak u Ciebie będzie - wszystko zależy od Ciebie. Możesz także przebierać w innych językach, tj. Turbo Pascal, Delphi(Object Pascal), Python, C#... lub może nawet szkoła wyższa - Assembler :) Wszystko zależy od Ciebie, twoich ambicji i przyswajania wiedzy. Nie musisz posiadać jakichś specjalnych talentów, aby profesjonalnie programować z satysfakcją :) Życzę powodzenia i pozdrawiam :P

Opublikowano

Assembler to inna bajka,

@top

to zależy od ciebie w czym chcesz, wybierasz języki które ci się przydadzą i do czego chcesz ich używać, wybór należy do ciebie.

można jedynie ci życzyć Powodzenia w Programowaniu.

Pozdrawiam

..x..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...