Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++, PHP czy Java?

Why

Język  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czego si? uczy? ?

• C++
      18
    • Java
      9
    • PHP
      15
    • AutoIT (linki dam w komentarzu)
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Mam taki problem, ponieważ nie wiem którego z języków zacząć się uczyć

• C++
  • Java
  • PHP

Do tych wyżej posiadam poradniki na YT, dobrze zrobione, nie moje, ale kogoś tam :D.

Ewentualną ostatnią propozycją jest

• AutoIT

Ale do AutoIT, prosiłbym o podanie strony lub linków na YT dot. poradników.

Jeśli boicie się o linki poza mpc, proszę dać to na PW.

Osoby, które mi w jakiś sposób pomogą dostaną po kilka lików. Będę wdzięczny

Dodam, że jestem nowy i nic nie umiem w programowaniu :D.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

PHP potem C++/Java.

PHP Ci ułatwi sprawę, bo ma podobną składnie, a potem tylko nauczyć się dopasowywać do C++. A javą wyższa szkoła jazdy - wszystko jest pisane obiektowo.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Aktualnie bardziej trandy jest java, choć sam jej nie znam, nie mam czasu na jej naukę, to wiem, że od podstaw uczy klas itd. czyli wszystkiego co aktualnie na topie. C++ nie jest do końca obiektowe, co wg wielu jest wadą, choć ja nie narzekam.

Opublikowano

Ja bym zaczynał od php

zawsze jest jakieś zapotrzebowanie na skrypty które mało nie kosztują

AutoiT teraz mało przydatny język

C++ za bardzo zaawansowany jak bym zaczynał od php

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Ewentualnie, do nauki myślenia polecam takie 'języki', które zmuszają nas do uzycia mózgu i uczą nas tego, jak w ogóle działa mechanika programowania mimo swojej praktycznej nieprzydatności.

Opublikowano

php glownie do stron, jezeli chcesz robic programy to c++ ;] uwierz mi ze umiejetnosc pisania stron jest fajna ale pisania programow naprawde bardzo fajna;]

Opublikowano

Zależy czy chcesz lecieć z informatyką w życiu. Informatyka jest bardzo opłacalną fuchą...

Jeżeli chcesz robić strony php, html, css i javascript.

Jeżeli programy to C++ , C# , Autoit.

Ja osobiście kształcę się w kierunku robienia stron ponieważ podoba mi się robienie grafiki i bawienie się w kody html i php jednocześnie :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Programuj w paincie :D lub photoshopie :)

A tak naprawdę zacznij od AutoIT a później Jave i C ++

@edit

No właśnie na yt od MindControl jest to samo co w kursie na cpp0x tylko "nagrane"

<>

Opublikowano

Wydaje mi się, że jeśli chcesz programować bardziej złożone programy i gry, polecam c++, java(nigdy nie programowałem w javie ;))

Jeżeli chodzi o prostsze programy i cheaty do gier to raczej autoit.

A jeśli chodzi o tworzenie stron, to php, html.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Arcymistrz
Opublikowano

Waszym zdaniem idąc na informatyka za rok, bardziej przyda mi się PHP czy programowanie? Nie tylko w szkole, ale też w przyszłości?

Arcymistrz
Opublikowano

PHP moim zdaniem, jeśli będziesz chciał zrobić jakąś stronkę.

HTML/CSS -> JQUERY -> PHP

Jakaś stronka, youtuber, albo coś w ten deseń za darmo poradniki do HTML, CSS?

Opublikowano

Jakaś stronka, youtuber, albo coś w ten deseń za darmo poradniki do HTML, CSS?

Kwestia "opanowania" HTML to jeden dzień. -> kurshtml.edu.pl

CSS -> kurshtml.edu.pl

Javascript, niedługo będę kręcił kurs

Co do aplikacji desktopowych, to polecam C# i Java.

Weteran
Opublikowano

Po co ma zaczynać od php czy html? Co mu to da, jeżeli równie dobrze zastanawia się nad programowaniem w c++? To jest całkiem co innego!

To nie są wybory na "miss piękności", tylko dobór odpowiedniego narzędzia do swoich preferencji, bo od artystycznego(bezmyślnego) projektowania stron w html i css jest daleka droga do pisania algorytmów.

Zastanów się poważnie nad tym i napisz w następnym poście czego oczekujesz od danego języka.

Opublikowano

HTML --> CSS --> PHP --> JAVA --> C++

Jeśli chodzi o AutoIT jeśli się przyzwyczaisz to ciężko się przerzucić z tego na C++

mam takie pytanie czy mógł byś dać linki do tych poradników na YT ?

Jeśli nie chcesz tu to możesz na pw.

Opublikowano

Zależy czy chcesz lecieć z informatyką w życiu. Informatyka jest bardzo opłacalną fuchą...

Hahaha - dobry suchar. Jest to tylko wtedy opłacalne, jeżeli jesteś wybitny w tym co robisz i lubisz to co robisz.

Co do nauki, to tak. PHP - jeżeli chcesz robić strony internetowe, z poziomu skryptowego to bez tego ani rusz.

C++ - pisanie programów/gier itp.

Java - no i tu się nasuwa pytanie, do czego użyć jave ? Można ją wykorzystać do apletów, chodź sam ich nie lubię. Jest to dość trudny język do opanowania, w szczególności, jeżeli nie ma się pojecie o programowaniu zorientowanym obiektowo (OOP). Moim zdaniem jeżeli chcesz pisać w javie programy, to przerzuć się na c# - praktycznie identyczny język tyle, ze od microsoftu, lecz no cóż ... bardziej wydajniejszy jak to niektórzy sądzą.

//gif w sygnie

Opublikowano
Hahaha - dobry suchar. Jest to tylko wtedy opłacalne, jeżeli jesteś wybitny w tym co robisz i lubisz to co robisz.

Dużo jest teraz informatyków i to jest wada, lecz gdy takiego informatyka przyjmie jakaś korporacja albo biuro to zazwyczaj

jego robotą jest pilnowanie strony, naprawa sprzętu, ogarnianie bazy danych i takie tam.

Po wy się każecie uczyć HTML? Wszystko było w szkole na informatyce.

Zacznij php

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Arcymistrz
Opublikowano

Po co ma zaczynać od php czy html? Co mu to da, jeżeli równie dobrze zastanawia się nad programowaniem w c++? To jest całkiem co innego!

To nie są wybory na "miss piękności", tylko dobór odpowiedniego narzędzia do swoich preferencji, bo od artystycznego(bezmyślnego) projektowania stron w html i css jest daleka droga do pisania algorytmów.

Zastanów się poważnie nad tym i napisz w następnym poście czego oczekujesz od danego języka.

Od danego języka wymagał bym, przydatności w szkole na profilu informatycznym, ale też coś co warto szkolić, aby przydało mi się w przyszłości.

HTML --> CSS --> PHP --> JAVA --> C++

Jeśli chodzi o AutoIT jeśli się przyzwyczaisz to ciężko się przerzucić z tego na C++

mam takie pytanie czy mógł byś dać linki do tych poradników na YT ?

Jeśli nie chcesz tu to możesz na pw.

MinDControlDx - you tuber, który ma dużo rodzajów języków programowania.

Opublikowano

jezeli chodzi o programowanie to ja polecam ci zaczac od Pascala.ja w szkole jak mialem informatyke zaczelismy tez od Pascala, poznawalismy funkcje, procedury, petle itd. nie jest to dosyc trudne a przesiasc sie potem na C++ to nie problem bo skladnie juz znasz, zmieniaja sie tylko slowka ktorych musisz uzywac w skladni.jezeli chodzi o strony to najlepiej zaczac od HTML potem przejsc na PHP i laczyc z css. nie zaczynaj od javy bo z jezykiem obiektowym sobie nie poradzisz nie wiedzac nic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...