Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zrobić Taxi ?

valenar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik dla początkujących

czyli jak zrobić dobre taxi ... i jak takie znaleźć

oznaczenia na taxi :

safe spot - bezpieczne miejsce , gdzie gracze nie narażeni na ataki potworów (uwaga musi być blisko taxera żeby dostawać exp/sp)

life - skill u wizarda obniża życie o połowę i zwiększa magiczne obrażenia o 25% + trochę zależnie od lvl-u skilla

ds - devil sprit ( skill z IM - zwiększa dmg i speed na pewien czas )

res - taxujący zapewnia do wskrzeszenia Cię gdy padniesz

pre - gracz taxujący ma konto premium

1h / kk / m - cena za godzinę kk to milion , m to samo

bot - gracz taxujący robi taxi na bocie (większa wydajność)

free - darmowe taxi

extreme - skill u rogue odpowiednik life u wizarda

all night / all day - jest to taxi 12 lub 10 godzin - warto spytać , bo takie taxi mogło się zacząć np. o godzinie 20.00 , Ty dołączysz o 23.00 więc masz 3 godziny mniej ; )

no 1 h - czyli taxi tylko kilka godzin BEZ 1 GODZINNYCH OFERT

Otóż wiele osób uważa , że wie wszytko o taxi , a w rzeczywistości tak nie jest . Taxuję wizardem/clericiem długi czas u mam spore doświadczenie . Kilka podstawowych zasad dołączenia do taxi :

1.Staraj się dołączać do taxi ze znakiem "+" pomiędzy napisami - to zazwyczaj doświadczeni gracze , którzy nie oszukują dlatego ceny są wyższe .

2. Płać liderowi taxi i sprawdzaj kto daje Ci propozycję exchange ! jeśli nie jesteś pewien komu zapłacić napisz wiadomość do lidera lub taxera zanim zapłacisz

3. Taxuj się na mobach o lvl-u większym o 10 lub więcej (max 20) od Twojego - masz wtedy najwięcej expa

4. Jeśli interesuje Cię taxi na dłuższą metę - dogadaj się z kimś wyjdzie taniej i bezpieczniej niż tłuczenie się po pojedynczych taxi

Teraz kilka uwag dla samego Ciebie :

1. Rób taxi tylko na mobach gdzie jesteś w stanie wziąć na siebie atak party giant + kilka party mobków

2. Jeśli robisz taxi na bocie - lepiej znaleźć kogoś zaufanego kto będzie menagerem taxi i będzie oszczędzał nam sporo czasu na exchange z innymi graczami

3. Staraj się robić taxi tam , gdzie są miejsca bezpieczne (tzw. safe spot) i taxowani będą mogli spokojnie postać

4. Nie bądź scamerem i wykonuj tyle h za ile Ci zapłacono , bo więcej zyskasz (gracze wezmą u Ciebie innym razem taxi)

5. Przed ustaleniem ceny zorientuj się w cenach w party maching

6. Nigdy nie przyjmuj do swojego taxi graczy na low lvl (np. taxi na bunwangach lv 43 nie dołączamy ludzi poniżej lvl 20)

7. Nigdy nie zgadzaj się na propozycje typu first taxi than pay

8. Gdy robisz taxi za opłatą , nie zgadzaj się na propozycję ludzi chcących dołączyć za free

9. Ostatnio spotkałem się z pewnym oszustwem na exchange : otóż ktoś wystawia odliczoną kwotę akceptuje , Ty akceptujesz On bierze approve i szybko klika cancel (nieraz może Ci się wydawać , że po prostu kliknąłeś aprove i jest wszystko OK)

PRZYKŁAD TAXI

Mamy do dyspozycji :

- wizard-a lvl 85

- korzystamy z life

- interesuje nas wyłącznie 12h

- robimy taxi na karra

- mamy safe spot

teraz wykonanie :

Karra Taxi wiz 85+life+safe spot 12h/10m no 1h

Jeśli mamy dużo ważnych informacji jak life safe spot itp. piszemy je , jezeli nie korzystamy z tego dopisujemy słówko lvl przed 85 itp. staramy się aby zapełnić całą linijkę . Lvl range ustawiamy na od 40 to nas uchroni on graczami , którzy będą chcieli nie wiadomo po co dołączyć do taxi (nie płacąc oczywiście)

Jakie klasy :

Zdecydowanie Wizard najlepsze i najszybsze taxi

Rogue też nie jest najgorszy , można nim taxować za podobne ceny

Warrior tylko 2-hand i ceny bardzo zaniżone

co do chinoli :

- nuker ceny zbliżone i ciut wyższe od rogue

- glavier , bower , bich tylko full int ceny niższe trochę od rogue

KAŻDA INNA POSTAĆ FULL STR - ceny dużo niższe

Przykładowe ceny taxi wizardem/cleric lvl 85 na herze

-ongi 400k/h

-bunwangi 500-600k/h

-muji - 700k/h

-penon/sonar/plenar itp. 700-800k/h

-cave 1h/800k lub milion

-karra tak samo jak cave

- maski nachal 1h/1kk

-ostatecznie nie padniesz na niya mage (oczywiście nie używamy life) cena ok. 1h/750k

Ceny wachają się w zależności od klasy postaci mogą się różnić 1/3 lub w ostateczności 2/5 .

To by było na tyle ; ) Proszę o wyrozumiałość , bo to mój 1 poradnik - w razie czego pisać tu , a zmiany będą wprowadzane . Mam nadzieję , że się komuś przyda i liczę na 5* w tejże możliwości

Zakaz kopiowania bez mojej zgody !

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Myślę, ze każdy wie jak się taxi robi, ale, że sam pisałeś (mam nadzieję) to leci 5*.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Zmienilem opis tematu mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale ladniej brzmi chyba (tak jak kolega wyzej proponowal)

poradnik dobry widac ze sie troche nameczyles. mysle ze twoj bo w podobnym temacie opisal kilka zdan.

5*

sygna1o.jpg

Opublikowano

@2xUP

cennik ciężko zrobić bo na każdym servie ceny są inne

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano
1.Staraj się dołączać do taxi ze znakiem "+" pomiędzy napisami - to zazwyczaj doświadczeni gracze , którzy nie oszukują dlatego ceny są wyższe .

Bzdura :). To czy ktoś ma + w name party czy nie , nie robi większej różnicy.

16.04.2010r - 666 postów :-).

Opublikowano

na bungi i mujgi moim zdaniem za drogo a na niya możesz spokojnie wziąć 1kk i tak będą płacić

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały

Opublikowano

ja tylko / nic wiecej nie daje a trochę juz w silka gram

zzy9.jpg

29456.jpg

Opublikowano
@up

bo nie jesteś doświadczonym graczem ;d

nie którzy robią

+

/

-

|

Takie duperele to tylko sie stosuje by przyciągnoć potencjalnego kupca. Innego zastosowania nie ma ; ]

76561198001815076.png
Opublikowano

i tak w większości uwagę przyciąga lv 90++ i napis wizz albo nuker

zzy9.jpg

29456.jpg

Opublikowano
i tak w większości uwagę przyciąga lv 90++ i napis wizz albo nuker

Nic dziwnego, lepiej zapłacić więcej i mieć porządne taxi a nie iść do jakiegoś nubka i taxi max 10 minutowe ; ]

76561198001815076.png
Opublikowano

na herze takie ceny mniej więcej są ; ) a co do tego "+" to na razie same wysokie lvl-e umieszczały ^^ takie przyciąganie kupca --> między innymi znak doświadczenia w grze więc pewnie nie scam-u ; P taka moja opinia

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano
Wybierają taxera nalezy takie zwrócić uwage na gildie bo nie każdy hlvl nie jest scammerem^^

a nie każdy nowy gracz jest znawcą wszystkich guildi na serwerze ^^ . Jednak jeżeli nazwa guildi jest niepokojąca np. scamerzy to trzeba być ostrożnym

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Może być.Ale lepiej wziąć 1kk i spierdolić przynajmniej na co drugim taxi mnie "ojebali" . ^^

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Niektórzy po prostu ludzi wywalają z party po przyjęciu gold-a . W poradniku to opisałem ^^ lepiej wyjdzie jak ktoś wróci to zgarniesz drugi raz kasę , a takto po prostu zawężasz sobie krąg osób do taxi

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano
Może być.Ale lepiej wziąć 1kk i spierdolić przynajmniej na co drugim taxi mnie "ojebali" . ^^

Tez tam miałem ostatnio. Co drugie taxi scam :<

76561198001815076.png
Admin Cienia
Opublikowano

Dla tego nie chodzi się na taxi do turasów, brazylijczyków, hiszpanów i niemców.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...