Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ram

Nurtiszos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gram w LoLa od tygodnia i postanowiłem dokupić 1 gb ramu ( już zamówiłem)

Mam pytanie : Jaka będzie różnica w ładowaniu gry i fps.

Procesor : Amd Sempron 2800+ 1,61 ghz

Karta graficzna : GeForce 5500

Ram : ddr1 512 mb(po zakupie 1512mb)

Przy tych 512 mb gra na 5vs5 ładuję się 3-4 min a fps 15-25.

Opublikowano

Mnie sie gra laduje od razu a mam 4GB ramu.

Kup sb od razu lepszy ram to bd mial wszystko lepsze. :>

Ładowanie zależy od HDD mózgu ;/

Różnica jakaś będzie lecz niewielka. Ocenić musisz to sam. Nie do określenia. A zapewne ładowanie gry nie przyśpieszy znacząco jak nie wgl.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie :

Czy jest opłacalne wgranie windows 7

Czy będzie to niepotrzebne obciążanie komputera czy jednak polepszy to coś lub będzie to tylko wizualna zmiana

Opublikowano

Nie , nie warto . Za malo ram-u za slaby procek a juz o grafie nie wspomne . Jezeli chcesz sobie pograc w nowsze tytuly lub gry typu LoL uzbieraj 1500 zl i kup kompa , nawet za tyle juz bedzie lepszy :f . Jezeli chcialbys skladac nowego kompa pisz do mnie :)

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie :

Czy jest opłacalne wgranie windows 7

Czy będzie to niepotrzebne obciążanie komputera czy jednak polepszy to coś lub będzie to tylko wizualna zmiana

Paint Ci będzie mulił nie wspominając o lolu. Nie ma szans na normalne granie.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

A ja mam 4gb ramu, 2rdzenia dobrego, kartę graficzną też niczego sobie ze średnich i ładuje mi się jakbym miał 1gb ramu i słabego 1rdzenia :D tak zamulony komp, że szok, a formatu nie da się zrobić bo dysk mam popsuty -,-

Co do tematu to będzie dość znacząca różnica - na pewno skonczy się klatkowanie, co do ładowania to myślę, że max minutka, półtorej - coś takiego:)

Gold Member

nvm

Opublikowano

A ja mam 4gb ramu, 2rdzenia dobrego, kartę graficzną też niczego sobie ze średnich i ładuje mi się jakbym miał 1gb ramu i słabego 1rdzenia :D tak zamulony komp, że szok, a formatu nie da się zrobić bo dysk mam popsuty -,-

Co do tematu to będzie dość znacząca różnica - na pewno skonczy się klatkowanie, co do ładowania to myślę, że max minutka, półtorej - coś takiego:)

Przeczytaj moje posty w tym temacie i nie pisz głupot skoro kompletnie nie ogarniasz co i jak.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Przeczytaj moje posty w tym temacie i nie pisz głupot skoro kompletnie nie ogarniasz co i jak.

Skoro ładowanie zależy od HDD to bym się ładował 3 lata... Instalując Win7 musisz wziąć pod uwagę, że spora ilość ramu zostanie "zabrana" z Twojej użytkowej. I nie pierdol mi tutaj głupot, że od HDD, bo mam dysk 10 letni, resztę nową i ładuję się góra 10 sekund.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Myl꠿e cignꠢeta win 7 i zobacz꠪ak bꤺie zawsze mog꠰rzecie wgra核p

Mam problem woyem ram wczam komputer a tam pisze ze mam 512 mb ram o co chodzi

Opublikowano

Skoro ładowanie zależy od HDD to bym się ładował 3 lata... Instalując Win7 musisz wziąć pod uwagę, że spora ilość ramu zostanie "zabrana" z Twojej użytkowej. I nie pierdol mi tutaj głupot, że od HDD, bo mam dysk 10 letni, resztę nową i ładuję się góra 10 sekund.

10 Letni dysk HAHAHAHAHHAHAHHAHH. Bez komentarza. Tak to dysk w WIĘKSZOŚĆI wpływa na ładowanie gry. Oraz rozumiem, że nie zmienisz swojego zdania bo to INTERNET.

Myl꠿e cignꠢeta win 7 i zobacz꠪ak bꤺie zawsze mog꠰rzecie wgra核p

Mam problem woyem ram wczam komputer a tam pisze ze mam 512 mb ram o co chodzi

Może kupiłeś złe ramki? Jakie masz a jakie kupiłeś? No i wgrałeś win7?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Miaem kingston KVR400X64C3A/512 2.6V

A kupilem hynix pc3200u-30330 1gb ddr 400mhz CL2.5 HYMD1286708CP8R-D43

Jak wo꠯bie to jest no signal ale pojedynczo dziala ale tak jak mem wczytuj꠰oow꠴ego co powinien

Nie instalowaem win 7

Opublikowano

Miaem kingston KVR400X64C3A/512 2.6V

A kupilem hynix pc3200u-30330 1gb ddr 400mhz CL2.5 HYMD1286708CP8R-D43

Jak wo꠯bie to jest no signal ale pojedynczo dziala ale tak jak mem wczytuj꠰oow꠴ego co powinien

Nie instalowaem win 7

Więc musisz wyciągnąć te 512 i wsadzić tylko hynix'a inaczej nie zadziałą.

Jakiego masz teraz windowsa?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

10 Letni dysk HAHAHAHAHHAHAHHAHH. Bez komentarza. Tak to dysk w WIĘKSZOŚĆI wpływa na ładowanie gry. Oraz rozumiem, że nie zmienisz swojego zdania bo to INTERNET.

Tak mam 10letni dysk twardy. Komputer kupiony w roku 2002 na zimę i ciągle mam ten sam dysk twardy czy jest w tym coś złego? Widocznie te 160gb wystarcza mi na wszystko co potrzebne, więc nie rozumiem o co chodzi. Czemu niby miałbym kłamać w tak błachej sprawie? Po prostu uważam, że to fizycznie nie możliwe ponieważ średnio na oko ładuję się koło 10 sekund przy tak słabym dysku, gdy reszta podzespołów jest z dobrej średniej półki aktualnie :)

Gold Member

nvm

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam ale mam problem ze slotem do pamięci ram a jest on taki że jak są te uchwyty(czy jak to tam się nazywa) na ram to jeden z nich jest strasznie luźny i nie trzyma kości co zrobić?

Opublikowano

Zanieść do serwisu.Albo spróbować zaciągnąć te haczyki ale nie na siłę.Z mojej perspektywy nie opłaca ci się kupować tego ramu da ci to max 10 fps ja bym na twoim miejscu zmienił karę graficzną co da ci więcej fps

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Jeśli chodzi o Windowsa 7, to nigdy nie wgrywaj przy takim komputerze.

Ja mam słabego kompa, podobnie jak ty i przy XP mam prawie zawsze 60FPS (długie ładowanie) a przy windows 7 czasami wywalało z gry i po 20fps'ów.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Przyjęło się tak, że XP jest typowo pod gry, najlżejszy i najstabilniejszy.

Windowsy 7 i visty to niestety zasobożercy.

Więc jeśli chodzi Ci typowo o grę w lola to wybierz windows XP.

(XP sp3 - użytkowałem go dobre 3 lata i polecam, aby tylko nie wykonywać zbędnych aktualizacji, potrafią obciążyć komputer mocniej niż win7).

Opublikowano

Nie, nie wgrywaj żadnego w7, czy visty, która jest najgorsza.

Zostań przy xp, jak chcesz grać w lola.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...