Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shinsekai yori

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo co? Pojawia się demon, wyżyna wszystkich i co dalej? Później już żadne z dzieci miałoby się nie urodzić? xD Dorośli trochę źle postępowali, ale ten ich strach był mocniejszy... i wtedy jak taką bestię pokonać?

Tylko pamiętasz tą opowieść Tomiko? Tam były bardzo wyraźne symptomy, a je zlekceważono.

Natomiast co robiono z dziećmi? Ta w pierwszym odcinku jedynie miała problemy z opanowaniem mocy.

dlatego chciałbym, żeby w takim tworze, którym jest Shinsekai tego dramatu było jak najwięcej, żebym się więcej razy wzruszył

Nie zauważyłeś, że to anime było skrajnym dramatem? Pomyśl co się stało z osobami, które znała Saki.

Autor nie wprowadzał prawie nic pozytywnego, więc trudno napisać o jakimkolwiek niedosycie dramatu.

Mniejszym dramatem było np. Angel Beats, a wywołało we mnie 2x więcej emocji, podobnie jak Elfen Lied. Może to ze względu na wiek, wtedy byłem młodszy.

Czyli piszesz odwrotnie. Shin Sekai Yori to było anime o wiele bardziej naturalne. Nie zauważyłeś? Natomiast Angel Beats! to wyciskacz łez dla wyciskacza łez (w dodatku oni już nie żyli).

Na mnie takie coś nie działa mocniej niż realizm emocji.

Popatrz na przykład na reakcje Saki. Mimo tak wielkiego dramatu, jej emocje nie były skrajne.

Emocje postacie nie przekładają się bezpośrednio na emocje widza, gdyż skoro coś oglądasz, to sam obserwujesz pewne sceny i je odpowiednio oceniasz.

To nie zachowanie postaci obserwującej w anime decyduje, czy coś będzie bardzo smutne.

Zgodzę się z tobą, że ogromna dziura pomiędzy drugim, a trzecim przeskokiem czasowym to pewnego rodzaju wada. Fajnie byłoby jakby odrobinę przedłużyli anime

Nie musieli przedłużać. Saki mogła się go po prostu spytać i na pewno by jej powiedział. Wiesz o którym mówię momencie?

Muzyka super, lecz nie mogę tego powiedzieć o openingu czy drugim endingu.

Ta oprawa dźwiękowa i piosenki to jedne z najlepszych jakie kiedykolwiek widziałem w anime.

Najpiękniejszy edning z całego anime, to ten poniższy.

Po prostu arcydzieło. Jak patrzę na niego, to od razu sobie przypominam jak niesamowitym wyciskaczem łez było Shin Sekai Yori.

Tak piękne i tak smutne.

https://www.youtube.com/watch?v=lFE5pvfgtds

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobra. Seria skończona, od 20 odcinka, anime jest po prostu świetne. Aktualnie najlepsze, jakie obejrzałem .

Anime nie jest lepsze od 20 odcinka, bo cały czas było świetne. Szkoda, że wszystko ciągle szło w złym kierunku.

To na pewno nie jest zaleta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...