Skocz do zawartości

[Pytanie] LoL i... 7 letni komputer...

Geoning

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że pomysł z dyskiem SSD jako SWAP (http://www.mpcforum....letni-komputer/) nie wypalił... Chciałbym się Was zapytać, jakie Wy macie sposoby na optymalizacje lola?

Sprzet

AMD Sempron 2600+ @ 2.0GHz

512MB Ram (LoL dostaje 300mb, reszta okolo 700mb leci do swapu.)

ATI Radeon 9550 (Core 250MHz @ 350MHz, Pamiec 200MHz @ 230MHz) 128MB VRam

Mniej wiecej to wyglada tak.

W grze mam okolo 40fpsów. Ale gdy np

Wlacze sklep -> lag na 10 sekund

Nacisne ESC -> lag na 5s

Ktos uzyje skilla -> lag na 2s

itp...

Z tego jasno wynika ze z powodu braku ramu, wszystko leci na windowsowy odpowiednik swapu.

Nie da razy zoptymalizować tego z taką ilością ramu , nawet jakbyś sam jakoś objebał tekstury i powycinał rzeczy... 300mb to w cholere za mało i wlasnie to powoduje lagi (jak sam napisałeś) dokup ram (najmniej 512mb) to na prawdę drogie nie jest...

Mhm , płyta główna też jest ch.... obsługuje max. XP :F

Jak byś był gdzieś blisko wawy to mogę Ci odpalić troche ramu DDR 2 lub 3 zależy co masz

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Ja mam jeszcze gorszego kompa i mi działa, ładuje się tylko długo i wchodzi do gry jak jest 1:30 ale potem jest ok

No tak jasne , masz kompa z 256mb ram? nie przesadzajmy...

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Nie, mam 512

Karta graficzna Radeon 9550

Procek: AMD sempron 2200+

no to geniuszu tu chodzi o RAM.... Geoning też ma 512mb ram i pisze że sama gra 40 FPS ale dostaje laga przy włączaniu sklepu i skilli a to jest wina ramu...

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

No mam gorszy procek , procek bardziej działa na gry a mi sie nie muli. Wystarczy ze nie bd miał syfu na kompie. Ja mam na kompie tylko Lola

Procek działa na AI ....

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Kup lepszego kompa albo graj w lola na rozdzielczości 360p -.-

O właśnie spróbuj dać rozdzielczość o 1 niżej niż masz obecnie .

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Up nie rob z admina idioty raczej wie ze istnieje taki program jak cclearn i co on robi :P

W dziale poradniki masz naprawde dobry poradnik do optymalizacji lola tylko problem jest w tym ze musisz go znalezc bo ja aktualnie nie mam czasu by dac ci link najwyzej potem dam edit

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Procek działa na AI ....

Dzięki. Ale to co powiedziales juz wiem. :P

Nie dokupie poniewaz juz nie warto.

Procesor nie dziala w AI, poniewaz ruchy botow sa wyliczane przez serwer, dlatego expboty do lola maja autorskie kody.

Dokładnie, zmieniejsz detale i rozdzielczość, i jeśli komp był dawno formatowany możesz zrobic formata lub zeskanowac komputer i wyczyscic go CCleaner bo są takie przypadki że wirusy spowalniają komputer

Podstawy wykonane, tak samo defragmentacja.

Up nie rob z admina idioty raczej wie ze istnieje taki program jak cclearn i co on robi :P

W dziale poradniki masz naprawde dobry poradnik do optymalizacji lola tylko problem jest w tym ze musisz go znalezc bo ja aktualnie nie mam czasu by dac ci link najwyzej potem dam edit

I za to az dam Ci like. :P

Nie, mam 512

Karta graficzna Radeon 9550

Procek: AMD sempron 2200+

Moglbys mi powiedziec jaki masz system i czy wlasnie wystepuja u Ciebie takie lagi?

Po wlaczeniu komputera ile wystepuje u Cb wolnego ramu?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] LoL i... 7 letni komputer...   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...