Skocz do zawartości

[PYTANIE]ww,Loch V3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was pytanie od czego to może zależeć ....

Posiadam w pliczkach serwerowych pliczek game 20089

Posiadam klienta PANG

i jak dodam powiedzmy wieże wygnańców z mpc forum , lub Loch V3 też z Mpc Forum ...

I jak się zaloguję do gry , naciskam na PC i daję wejdź np. do Loch V3 lub Wieży wygnańców to nie chce teleportować ;/ . dlaczego ??? , quest nie działa ???

Czego to wina ???

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Słuchaj ja też miałem taki problem i baka była z tym, że jak przypisywałem mu jakiś tam numer to nie działało, a jak pierwszy z kolei wolny od 0 to działało, oczywiście jak ja się pytałem, dlaczego tak jest to nikt mi nie pomógł i niestety mam mapki dodane na 6,7,8,9 itd, a nie tak jak powinny być, możliwe, że na niektórych numerkach nie działa to poprawnie, ale do tego jeszcze nie doszedłem - zresztą mało który serwer robi to prawidłowo.

A żeby działało na ch99, to trzeba zmienić pewną rzecz jeśli się nie mylę.

http://www.mpcforum.pl/topic/719421-problem-nie-dzialajace-indexy-map/#entry5200918

Zerknij czy miałes to samo, jeśli tak to poprostu masz ten sam problem co ja.

Ewentualnie sprawdź czy nie przekroczyłeś ilości map w Configu 32 (nie radze dogrywać diffa na 255 map!!), Sprawdź czy nie będziesz mógł wejść przez /warp, jeśli nie to zrób to co pisałem na początku, lub podmień V3 za inna mapkę. A to ze nie działa ci WW, może być związane z złym Questem, ja też mam Questy na WW czy ala Se-pong, ale bez edycji nie działają, bo były robione pod inne pliki, może masz tak samo, najlepiej jakbyś napisał pod jakim indexem masz DT a potem, zapodał Questa i ktoś ci go sprawdzi.

up ^ ^ ja mam tak że dodam mapkę np. Loch V3 , to jak wpiszę/warp .... to mnie teleportuje , ale jak chcę się rpzeteleporotwac questem tym , to daję wejdź i nigdzie nie teleportuje , a mam game 20089 , Meondes czy jakoś tak też ma to samo game i mu działą , zresztą on udostępnił ten Loch V3

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Już wiem o co chodzi, ja sobie tego Questa musiałem naprawiać bo on mi w ogóle nie chciał działać poprawnie, a poza tym jest "źle zrobiony", w sensie jak można robić dungeona na mapie podobnej do v1 i v2 pająków, ta komnata to tylko część tej mapy, oczywiscie kto jak lubi tyle że 80% mapy się marnuje.

Sprawdź czy nie brakuje ci jakiś funkcji i czy w d.join(x), masz te x jakie ma prawidłowa mapa oraz potem czy postać pojawia się dokładnie na tych kordach co powinna by uruchomił się quest dalej - ale to już później.

Wychodzi że w obu przypadkach masz coś nie tak z Questami (tutaj to ja mogę tylko trochę pomóc, raczkuje w tym).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [PYTANIE]ww,Loch V3   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...