Cięcina Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Mam do was pytanie od czego to może zależeć .... Posiadam w pliczkach serwerowych pliczek game 20089 Posiadam klienta PANG i jak dodam powiedzmy wieże wygnańców z mpc forum , lub Loch V3 też z Mpc Forum ... I jak się zaloguję do gry , naciskam na PC i daję wejdź np. do Loch V3 lub Wieży wygnańców to nie chce teleportować ;/ . dlaczego ??? , quest nie działa ??? Czego to wina ??? Daj +++ jak pomogłem to nie boli Odnośnik do komentarza
`SkaCzuS. Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 nie masz dodanej mapki do CONFIG. // przy jakiejs mapce było, nie pamietam jakiej, że musisz miec dodana do CONFIGa tego channela, na ktorym jestes vbo jak jest na game99 to nie dziala, chyba na ww tak było (?) Odnośnik do komentarza
Mondes Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 nie masz dodanej mapki do CONFIG. Beka. Wpisy MSM. Odnośnik do komentarza
Cięcina Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 LOL jak mogę nie mieć dodaonej mapki do COFIG =,= Jak ww jest robiony na mapce Devitower (DT) i ona musi być w Config bo inaczej by DT nie działąło =,= a LOCH V3 Dodaną mam do Config Daj +++ jak pomogłem to nie boli Odnośnik do komentarza
Largos Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Słuchaj ja też miałem taki problem i baka była z tym, że jak przypisywałem mu jakiś tam numer to nie działało, a jak pierwszy z kolei wolny od 0 to działało, oczywiście jak ja się pytałem, dlaczego tak jest to nikt mi nie pomógł i niestety mam mapki dodane na 6,7,8,9 itd, a nie tak jak powinny być, możliwe, że na niektórych numerkach nie działa to poprawnie, ale do tego jeszcze nie doszedłem - zresztą mało który serwer robi to prawidłowo. A żeby działało na ch99, to trzeba zmienić pewną rzecz jeśli się nie mylę. http://www.mpcforum.pl/topic/719421-problem-nie-dzialajace-indexy-map/#entry5200918 Zerknij czy miałes to samo, jeśli tak to poprostu masz ten sam problem co ja. Ewentualnie sprawdź czy nie przekroczyłeś ilości map w Configu 32 (nie radze dogrywać diffa na 255 map!!), Sprawdź czy nie będziesz mógł wejść przez /warp, jeśli nie to zrób to co pisałem na początku, lub podmień V3 za inna mapkę. A to ze nie działa ci WW, może być związane z złym Questem, ja też mam Questy na WW czy ala Se-pong, ale bez edycji nie działają, bo były robione pod inne pliki, może masz tak samo, najlepiej jakbyś napisał pod jakim indexem masz DT a potem, zapodał Questa i ktoś ci go sprawdzi. Odnośnik do komentarza
Cięcina Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 up ^ ^ ja mam tak że dodam mapkę np. Loch V3 , to jak wpiszę/warp .... to mnie teleportuje , ale jak chcę się rpzeteleporotwac questem tym , to daję wejdź i nigdzie nie teleportuje , a mam game 20089 , Meondes czy jakoś tak też ma to samo game i mu działą , zresztą on udostępnił ten Loch V3 Daj +++ jak pomogłem to nie boli Odnośnik do komentarza
Largos Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Już wiem o co chodzi, ja sobie tego Questa musiałem naprawiać bo on mi w ogóle nie chciał działać poprawnie, a poza tym jest "źle zrobiony", w sensie jak można robić dungeona na mapie podobnej do v1 i v2 pająków, ta komnata to tylko część tej mapy, oczywiscie kto jak lubi tyle że 80% mapy się marnuje. Sprawdź czy nie brakuje ci jakiś funkcji i czy w d.join(x), masz te x jakie ma prawidłowa mapa oraz potem czy postać pojawia się dokładnie na tych kordach co powinna by uruchomił się quest dalej - ale to już później. Wychodzi że w obu przypadkach masz coś nie tak z Questami (tutaj to ja mogę tylko trochę pomóc, raczkuje w tym). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.