Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie działające indexy Map

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien ciekawy problem, dodawałem v3 pająków, na początku wszystko działało, mapa jak i do klienta tak i do serwera była dodana poprawnie. Chciałem jednak zrobić porządek w indexie i zmieniłem numer mapy na neutralny (przedtem dodałem katakumby na inny neutralny numer mapy - oczywiście działają), po zmianie tego indexu nie pamiętam z jakiego 11 czy 31 na 67 mapa nie działa, wyskakuje błąd. Żeby nie było nic się nie działo. W

cannot find map command syntax: /goto <mapname>[empire]

W syserror wyskakiwało, że nie ma mapy o takim indexie, także jak wpisywałem /warp xxx xxx (oczywiście prawidłowo).

Przed napisaniem tematu, zmienilem jeszcze indexy mapy oraz numer w indexie na następny wolny, niestety nadal było to samo.

Wpisując np. /private 67 - pisało, że nie ma mapy o takim indexie :/

Ilość map w Configach 32.

PS rozumie, że ktoś może powiedzieć po co zmieniać indexy jak działa, czytałem w jakimś poradniku, że dawać pierwszy wolny index, jednak wtedy mapy nie są dodane tak jak powinny być, mapa ma być neutralna to niech będzie neutralna - co robię złe, że nie działa??

PS2, żeby nie było przy pierwszej zmianie w kliencie nic nie trzeba było zmieniać później zmieniłem w atlasinfo, w config na mapie nie trzeba zmieniać (choć było poprawnie i nadal nie działało).

Pozdrawiam i mam nadzieje, że ktoś odpowie.

Opublikowano

przekroczyłeś limit indexów w configu (masz dodanych więcej niż 32 mapy na 1 ch) i dlatego nie czyta danego indexu

10s55xy.jpg

Ładną grafikę dla Reinora dostarcza L&A Studio!

Kontakt do L&A Studio: 44934972

Opublikowano

przekroczyłeś limit indexów w configu (masz dodanych więcej niż 32 mapy na 1 ch) i dlatego nie czyta danego indexu

Tak jak pisałem w pierwszym poście ilość mam nie jest przekroczona, po 2 ta mapa nie jest ostatnia na liście, po 3 ostatnia mapa na liście dodana po tamtej mapie przed samym tym niż przestała działać otrzymała numerek 68 czyli jeden po 67 i oczywiście działa. Później dałem dopiero 69 i stała się ostatnia na liście ale i tak ilość map nie jest przekroczona poza tym działało by mi i 40 map, zrobiłem sobie difa.

Opublikowano

@REFRESH@

Dodałem następna mape i działa, a mapa której zmieniłem tylko numer w indexie nadal nie działa, przy okazji wyskoczył mi bug z podwójnym respem w m2 Jinno, ale z tym to se już poradzę, jakieś pomysły czemu mapa raz dodana nie chce działać z innym indexem.

PS później spróbuje jeszcze raz od nowa dodać, bo dodaje jeszcze jedną mapę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...