Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wow z empiku i coś jeszcze !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zachęciłem siebie do zagrania w Wow-a i byłem w empiku zobaczyć i była taka "paczka" za 69.99 zł ja tam zbytnio się nie znam ale może ktoś się orientuje czy mógłbym pograć na tym w Wow-a na privach a może i też globalu :)

Drugie pytanie :

Może by ktoś coś opowiedział o wowie ? Jakieś +/-, innowacje jakieś, co się znajduje np. System petów, system czegoś tam...itd.

Pozdrawiam :)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ta ,,paczka'' to pewnie Battlechest - zawiera podstawową wersję gry i 2 dodatki: TBC, WOTLK.

Jeżeli kupisz to, to możesz grać na globalu, ale do 80lvlu. Lokacje, które są w dodatkach Cata i MoP będą zablokowane. Nie będziesz mógł zagrać goblinem, worgenem, pandarian, monkiem. Za grę na globalu trzeba płacić abonament.

By grać na privach wystarczy pobrać grę, zainstalować i grać. Działa znacznie mniej rzeczy, aktualnie nie ma prywatnych serwerów na najnowszym dodatku (MoP), a poptrzedni dodatek nie jest aż tak grywalny.

Opublikowano

Ta ,,paczka'' to pewnie Battlechest - zawiera podstawową wersję gry i 2 dodatki: TBC, WOTLK.

Jeżeli kupisz to, to możesz grać na globalu, ale do 80lvlu. Lokacje, które są w dodatkach Cata i MoP będą zablokowane. Nie będziesz mógł zagrać goblinem, worgenem, pandarian, monkiem. Za grę na globalu trzeba płacić abonament.

By grać na privach wystarczy pobrać grę, zainstalować i grać. Działa znacznie mniej rzeczy, aktualnie nie ma prywatnych serwerów na najnowszym dodatku (MoP), a poptrzedni dodatek nie jest aż tak grywalny.

Czyli opłaca się kupić tą paczkę ?

Cata bym dokupił lub pobrał a MoP w następnym miesiącu.

A abonament ile kosztuje ? :)

Opublikowano

Nie kupuj tego w empiku. Będziesz w plecy z kasiorą :)

Kup to:

To jest ukryta treść, proszę

Dostajesz WoW+TBC+WOTLK+ CATA. I wystarczy ci kupić MoPa

Martwi mnie to że trzeba pobierać a tam mam od razu do zainstalowania tak myślę. A mój internet nie jest dobry do ściągania takich wielkości.

Opublikowano

Martwi mnie to że trzeba pobierać a tam mam od razu do zainstalowania tak myślę. A mój internet nie jest dobry do ściągania takich wielkości.

To nie ma różnicy. To co masz na płytach to tylko pierwsze pliki. Całą resztę (20gb) pobierasz launcherem. Ale jak pobierze Ci jakieś 1gb już nie pamiętam dokładnie ile. Możesz grać a gra pobiera Ci się jak sobie grasz ;P (Wiem chujowo to napisalem :PP)

simply.4557.gif

Opublikowano

tak. to jest mniej więcej tak, że kupujesz wersję gry 2.0, a jest teraz 5.0.5 więc będzie ściągania, a ściągania. po 2 - nie opłaca się kupować tej paczki, bo można ją kupić dużo taniej. co do postaci - będziesz miał odblokowaną KAŻDĄ POSTAĆ kupując podstawkę. Jedyna różnica to to, ze z każdym dodatkiem zmienia ci się maxymalny poziom do wbicia, nowe krainy i możliwość grania monkiem (MOP) oraz DK (WOTLK)

Opublikowano

tak. to jest mniej więcej tak, że kupujesz wersję gry 2.0, a jest teraz 5.0.5 więc będzie ściągania, a ściągania. po 2 - nie opłaca się kupować tej paczki, bo można ją kupić dużo taniej. co do postaci - będziesz miał odblokowaną KAŻDĄ POSTAĆ kupując podstawkę. Jedyna różnica to to, ze z każdym dodatkiem zmienia ci się maxymalny poziom do wbicia, nowe krainy i możliwość grania monkiem (MOP) oraz DK (WOTLK)

- Dużo GB ściągania będzie ?

- Dużo taniej gdzie ? bo jutro idę szukać po sklepach.

- Opłaca się MoP kupować ? czy narazie nie potrzebny mi jako "noobowi"

Opublikowano

1. Oj dużo. Nie wiem ile dokładnie, ale coś ok 10-15gb, jak nie więcej

2. Na keye.pl, to co podał McLeoks. Zaoszczędzisz troszkę PLN

3. Czemu miałoby się nie opłacać? Jak masz pieniądze, to kup.

Opublikowano

a dałoby radę jakoś bez pobierania ? ponieważ ja mam tak słaby internet że nic nie pobiorę powyżej 300 mb. Dlatego chcę kupić ale jak słyszę że trzeba pobierać 10 gb to szkoda aż mi kasy wydawać.

Czyli jednak nie zagram w Wow-a ?

Opublikowano

Nawet jeśli kupisz wszystko w normalnym sklepie, to i tak będziesz musiał pobrać najnowszą aktualizację.

Pogadaj z kolegami, którzy nie mają limitów. Mogą Ci pobrać całą grę, aktualizacje i zgrać na plyty/pendrive'a. Albo same aktualizacje.

Opublikowano

W każdym razie podstawowe pliki też swoje ważą, dodatkowo jeszcze ta optymalizacja instalek od blizza też zajmowała trochę. Polecam ci skopiować od kolegi zainstalowaną grę. Z tym, że przy każdej nowej aktualizacji kolejne dane do pobrania.

Opublikowano

W każdym razie podstawowe pliki też swoje ważą, dodatkowo jeszcze ta optymalizacja instalek od blizza też zajmowała trochę. Polecam ci skopiować od kolegi zainstalowaną grę. Z tym, że przy każdej nowej aktualizacji kolejne dane do pobrania.

Spróbuję tego sposobu.

Gdzie zaczynać Global czy priv ?

Opublikowano

Nie polecałbym kupowania od razu wszystkich dodatków. Jest to marnowanie kasy gdyż musisz się z WoW'em "zapoznać".

Dzięki za radę.

- Jakie dodatki kupić polecasz ?

- Global czy priv na początek ?

Opublikowano

z kupnem MoPa możesz poczekać pod warunkiem, ze nie chcesz akurat zagrać monkiem (do tego jest potrzebny nowy dodatek). przez miesiąc zaczynając z tą grą nie wbijesz 85 poziomu, a do 85 wystarczy paczka z keye.pl. gdzie zaczynać? ja zawsze polecam globala. na privach nie masz tej atmosfery, która jest na globalu. na privach (w większości) nie ma wszystkich eventów i są pobugowane questy/dungeony. na globalu tego nie ma :)

Opublikowano

Najlepiej zrób sobie konto trial i sam oceń grę:

To jest ukryta treść, proszę

Grasz do 20 poziomu, czas nieograniczony.

Grę już oceniłem u kolegi teraz tylko pytania zadaje jak każdy początkujący gracz.

- Czyli mam kupić paczkę do Cata tak ?

- Klasa dla początkującego ?

- Jak zacząć ? Na co uważać itd.. ?

Opublikowano

1. tak

2. Paladyn/warrior

3. Kupujesz, instalujesz, rejestrujesz się na stronie battle.net, logujesz się do gry, wybierasz realm, tworzysz postać i grasz. Uważaj na oszustów, jak w każdej grze.

Opublikowano

Dzięki za radę.

- Jakie dodatki kupić polecasz ?

- Global czy priv na początek ?

Na początek oczywiście podstawka i ewentualnie The Burning Crusade :) Oczywiście jak ci się spodoba to zawsze możesz dokupić więcej :)

G1iWyyb.png

Opublikowano

- Gdzie mogę spotkać najwięcej polaków ?

- Jaki sklep polecacie typu (empik) żeby kupić wowa ?

Jutro idę poszukać WoW-a w sklepie jakimś, kupie i pójdę aktualizować do kolegi.

Opublikowano

Więc tak: priv vs global zależy od tego czy chcesz mieć wszystko cacy czy akceptujesz niedociągnięcia(w zależności od serwerów drobne do gigantycznych). Jeśli kupisz same cd keye to na keye.pl kup, taniej jest. Jeśli chodzi o porady typu kup podstawke+tbc, to nie polecam, zwłaszcza, że wotlk jest już na battle-chescie, więc opłaca się na początek battle chesta kupić i pograć, wbić lvl i ew. posiedzieć na dodatku, jeśli chodzi o dużą liczbę polaków to burning legion.

Opublikowano

Kasa to nie problem mogę na Wowa wydać nawet 800 zł.

Kupie najlepiej wszystkie dodatki i nie będzie problemu.

- Jakieś klasy które są dobre pod pve ? (Proszę o opis)