Skocz do zawartości

Pytanie na temat bicia sie..mam problem.

quspy123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam..mam problem poniewaz pare osob mi zaszlo za skore..i niestety nie wiem jak je zbic..moze zle to brzmi heh ale chodzi o to ze boje sie kogos uderzyc..jak mnie ktos uderzy w morde to po prostu mam jakies glupie wymowki..silny jestem lecz nie bez przesady ciagle biegam/plywam oraz w tenisa gram.

Lecz zawsze gdy dochodzi do bjki to zawsze "wymiekam"? Nawet ze slabszymi boje sie ich uderzyc w morde..po prostu nie wiem cos mnie hamuje..macie jakies rady jak se z tym poradzic?

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nigdy nie uderzaj jako pierwszy, bo wtedy Tylko i wyłącznie Ty będziesz miał kłopoty, a jeżeli już będzie naprawdę taka potrzeba, czujesz, że bez tego się nie obejdzie... polecam muay thai. Sam osobiście trenowałem przez kilka lat obok karate i świadomie mogę powiedzieć, że między karate i mt, to japońskie coś wymięka.

Pozdrawiam.

haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte

@up, W porównaniu do muay thai karate np. kyokushin albo oyama sie chowa, przyjrzyj się np walką k1, pretender do mistrza k1 semmy schilt wychowanek karate nie daje po prostu sobie rady z zawodnikami walczącymi mt, mimo tego, że ma dużą przewagę fizyczną. ;)

OHH! Wielkie dziei za tak duza ilosc "pozytywnych" postow!:} Myslalem ze bedzie cos w stylu " zalosny jestes nie umiesz sie bic ciota itp" a tutaj sie okazalo ze jest pare milych osob na forum!:}

Co do bicia sie,bije sie tylko w samoobronie nie jestem typem co zaczepia bo potrzebuje adrenaliny:} Lecz on dzisiaj ze mna zaczol przywalil mi w morde i jakos to znioslem nic nie powiedzialem nie rozplaklem sie tylko spierdolilem..lecz mam nadzieje iz jutro to sie odwroci;] DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC!:} A co do sztuk walk czy one poprawiaja pewnosc siebie?

Oczywiście, że tak, zwłaszcza kiedy stoczysz kilka swoich pierwszy sparingów i chociaż cześć wygrasz, czujesz, że potrafisz się bić, że jesteś lepszy, silniejszy i sprytniejszy od takiego randoma co tylko szuka zaczepki. Od razu nabierasz pewności siebie i dużo łatwiej się przełamać . ;)

OHH! Wielkie dziei za tak duza ilosc "pozytywnych" postow!:} Myslalem ze bedzie cos w stylu " zalosny jestes nie umiesz sie bic ciota itp" a tutaj sie okazalo ze jest pare milych osob na forum!:}

Co do bicia sie,bije sie tylko w samoobronie nie jestem typem co zaczepia bo potrzebuje adrenaliny:} Lecz on dzisiaj ze mna zaczol przywalil mi w morde i jakos to znioslem nic nie powiedzialem nie rozplaklem sie tylko spierdolilem..lecz mam nadzieje iz jutro to sie odwroci;] DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC!:} A co do sztuk walk czy one poprawiaja pewnosc siebie?

Podziwiam Cię... Dostać w gębę i nie włączył Ci się agresor... Ja nie wiem jak tak można... :P

@Top

Polecam pojeździć na imprezy, wypić coś i w tedy potrenować... Na początku prawie każdy dostaje, ale dzięki temu nabierzesz pewności siebie i będziesz wiedział jak sobie radzić na przyszłość... Innego sposobu nie ma ;)

@Edit

Tak jak Up wspomniał... Weźmiesz jakąś kose, kastet, w najlepszym wypadku teleskopówkę... ;) Wyjmiesz tylko to zaraz będą uciekać... ;)

Co do imprez,nie lubie sie ochlac..wole sobie wypic 1 piwko i tyle mi starcza :)

Niestety na imprezie z nikim sie nie bede probowal bo po prostu..to nie w moim stylu .

Chyba zaczne cwiczyc jakies sztuki walki.

A co do kastetu itp to za huja nie wiem gdzie dostane,mieszkam we Francji takie rzeczy sa nielegalne tutaj :( w Polsce pewnie tez ale tutaj to jest mniej "popularne"

Nigdy nie uderzaj jako pierwszy, bo wtedy Tylko i wyłącznie Ty będziesz miał kłopoty, a jeżeli już będzie naprawdę taka potrzeba, czujesz, że bez tego się nie obejdzie... polecam muay thai. Sam osobiście trenowałem przez kilka lat obok karate i świadomie mogę powiedzieć, że między karate i mt, to japońskie coś wymięka.

Pozdrawiam.

Jaasne, a wiesz co to jest złe wykorzystanie sportu? (cholera, nie pamiętam jak to się nazywało)

Za to możesz iść normalnie siedzieć, bo nie uczy się tego po to, by kogoś pobić, a dla samoobrony, gdy ktoś cię zaatakuje, a nie na ustawionych pojedynkach...

A uwierz, że społeczniaki grasują wszędzie. ;)

Co do przełamania się, to potrenuj trochę, ale nie wykorzystaj wyuczonych stylów walki podczas.. sam wiesz czego.

pozdro

2009 - słyszysz mnie?

Łyżwiarnia? Najlepsze lodowisko Cracovia w całym Krakowie wpadnij w zimie jak będziesz w pl ;P, a jeżeli chodzi o ten plac targowy to tam też kupisz, tylko trzeba szukać w godzinach porannych ;p

@up podaj mi chociaż jeden przykład ze świata, kiedy ktoś kto trenuje sztuki walki a walczył w SAMOOBRONIE dostał jakąś kare ;). Jeżeli bronisz się przed napastnikiem i Twoje życie jest zagrożone możesz używać wszelakich środków obronnych ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Pytanie na temat bicia sie..mam problem.   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...