quspy123 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Witam..mam problem poniewaz pare osob mi zaszlo za skore..i niestety nie wiem jak je zbic..moze zle to brzmi heh ale chodzi o to ze boje sie kogos uderzyc..jak mnie ktos uderzy w morde to po prostu mam jakies glupie wymowki..silny jestem lecz nie bez przesady ciagle biegam/plywam oraz w tenisa gram. Lecz zawsze gdy dochodzi do bjki to zawsze "wymiekam"? Nawet ze slabszymi boje sie ich uderzyc w morde..po prostu nie wiem cos mnie hamuje..macie jakies rady jak se z tym poradzic? Odnośnik do komentarza
Things Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Trzeba się przełamać ale pamiętaj że atakowanie kogoś to szczyt głupoty bije się tylko wtedy kiedy trzeba czyli w samoobronie . Odnośnik do komentarza
Roshti Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 To nie wal po mordzie? Wal poniżej twarzy. Odnośnik do komentarza
bladzikPS Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Nigdy nie uderzaj jako pierwszy, bo wtedy Tylko i wyłącznie Ty będziesz miał kłopoty, a jeżeli już będzie naprawdę taka potrzeba, czujesz, że bez tego się nie obejdzie... polecam muay thai. Sam osobiście trenowałem przez kilka lat obok karate i świadomie mogę powiedzieć, że między karate i mt, to japońskie coś wymięka. Pozdrawiam. haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza
Eryk. Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 uderz goscia z buta w splot sloneczny, a nastepnie z piesci w mostek. po tym jak gosc bedzie wracal do zycia inni juz ci nie podskocza Odnośnik do komentarza
Connor. Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Pie..prznij mu z kolanka w brzuch i rzuć nim o ściane, a chłopaczyna się przestraszy i skończy Cię wkur..zać czy co on tak robi . Created by Odnośnik do komentarza
Things Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 @3up tak zależy ile trenujesz karate . Np na moim przykładzie sam od małego do teraz ćwiczę i to dużo daje. Odnośnik do komentarza
bladzikPS Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 @up, W porównaniu do muay thai karate np. kyokushin albo oyama sie chowa, przyjrzyj się np walką k1, pretender do mistrza k1 semmy schilt wychowanek karate nie daje po prostu sobie rady z zawodnikami walczącymi mt, mimo tego, że ma dużą przewagę fizyczną. haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza
quspy123 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 OHH! Wielkie dziei za tak duza ilosc "pozytywnych" postow!:} Myslalem ze bedzie cos w stylu " zalosny jestes nie umiesz sie bic ciota itp" a tutaj sie okazalo ze jest pare milych osob na forum!:} Co do bicia sie,bije sie tylko w samoobronie nie jestem typem co zaczepia bo potrzebuje adrenaliny:} Lecz on dzisiaj ze mna zaczol przywalil mi w morde i jakos to znioslem nic nie powiedzialem nie rozplaklem sie tylko spierdolilem..lecz mam nadzieje iz jutro to sie odwroci;] DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC!:} A co do sztuk walk czy one poprawiaja pewnosc siebie? Odnośnik do komentarza
bladzikPS Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Oczywiście, że tak, zwłaszcza kiedy stoczysz kilka swoich pierwszy sparingów i chociaż cześć wygrasz, czujesz, że potrafisz się bić, że jesteś lepszy, silniejszy i sprytniejszy od takiego randoma co tylko szuka zaczepki. Od razu nabierasz pewności siebie i dużo łatwiej się przełamać . haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza
quspy123 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Tak tylko dzisiaj byl taki problem ze bylo ich 3;/ Odnośnik do komentarza
Things Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Tak sztuki walki poprawiają pewność siebie . Widziałem to u siebie . Tak ja teraz to widzę u młodej grupy której uczę podstaw . Tak zapisz się na sztuki walki najlepiej jakieś bardzo agresywne np mma to ci doda pewności siebie Odnośnik do komentarza
bladzikPS Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Skołuj sobie jakieś fajne rekwizyty, typu baton? kastet? Uwież mi, że naprawdę dużo pomagają, a sam wiem z własnego doświadczania że jak byś tylko wyciągnął batona to by spieprzali we wszystkie strony haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza
Pawłoś Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 OHH! Wielkie dziei za tak duza ilosc "pozytywnych" postow!:} Myslalem ze bedzie cos w stylu " zalosny jestes nie umiesz sie bic ciota itp" a tutaj sie okazalo ze jest pare milych osob na forum!:} Co do bicia sie,bije sie tylko w samoobronie nie jestem typem co zaczepia bo potrzebuje adrenaliny:} Lecz on dzisiaj ze mna zaczol przywalil mi w morde i jakos to znioslem nic nie powiedzialem nie rozplaklem sie tylko spierdolilem..lecz mam nadzieje iz jutro to sie odwroci;] DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC!:} A co do sztuk walk czy one poprawiaja pewnosc siebie? Podziwiam Cię... Dostać w gębę i nie włączył Ci się agresor... Ja nie wiem jak tak można... :P @Top Polecam pojeździć na imprezy, wypić coś i w tedy potrenować... Na początku prawie każdy dostaje, ale dzięki temu nabierzesz pewności siebie i będziesz wiedział jak sobie radzić na przyszłość... Innego sposobu nie ma @Edit Tak jak Up wspomniał... Weźmiesz jakąś kose, kastet, w najlepszym wypadku teleskopówkę... Wyjmiesz tylko to zaraz będą uciekać... Odnośnik do komentarza
quspy123 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Co do imprez,nie lubie sie ochlac..wole sobie wypic 1 piwko i tyle mi starcza Niestety na imprezie z nikim sie nie bede probowal bo po prostu..to nie w moim stylu . Chyba zaczne cwiczyc jakies sztuki walki. A co do kastetu itp to za huja nie wiem gdzie dostane,mieszkam we Francji takie rzeczy sa nielegalne tutaj w Polsce pewnie tez ale tutaj to jest mniej "popularne" Odnośnik do komentarza
bladzikPS Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Hehe, no możliwe, np w mojej miejscowości ( obrzeża krakowa ) idziesz na taki placyk, i tam od ruskich wszystko po 15 zł kupisz haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza
quspy123 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Jak mieszkalem w Polsce to mieszkalem wlasnie w Krakowie:} Chodzi ci o plac targowy? czy cos takiego? tam gdzie jest lyzwiarnia (lub byla) ? @pamietam ze moja babcia na to mowi "pod hala" Odnośnik do komentarza
ruku Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Nigdy nie uderzaj jako pierwszy, bo wtedy Tylko i wyłącznie Ty będziesz miał kłopoty, a jeżeli już będzie naprawdę taka potrzeba, czujesz, że bez tego się nie obejdzie... polecam muay thai. Sam osobiście trenowałem przez kilka lat obok karate i świadomie mogę powiedzieć, że między karate i mt, to japońskie coś wymięka. Pozdrawiam. Jaasne, a wiesz co to jest złe wykorzystanie sportu? (cholera, nie pamiętam jak to się nazywało) Za to możesz iść normalnie siedzieć, bo nie uczy się tego po to, by kogoś pobić, a dla samoobrony, gdy ktoś cię zaatakuje, a nie na ustawionych pojedynkach... A uwierz, że społeczniaki grasują wszędzie. Co do przełamania się, to potrenuj trochę, ale nie wykorzystaj wyuczonych stylów walki podczas.. sam wiesz czego. pozdro 2009 - słyszysz mnie? Odnośnik do komentarza
bladzikPS Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Łyżwiarnia? Najlepsze lodowisko Cracovia w całym Krakowie wpadnij w zimie jak będziesz w pl ;P, a jeżeli chodzi o ten plac targowy to tam też kupisz, tylko trzeba szukać w godzinach porannych ;p @up podaj mi chociaż jeden przykład ze świata, kiedy ktoś kto trenuje sztuki walki a walczył w SAMOOBRONIE dostał jakąś kare . Jeżeli bronisz się przed napastnikiem i Twoje życie jest zagrożone możesz używać wszelakich środków obronnych . haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza
quspy123 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 To zalozmy ze zaczne trenowac i ktos bedzie chcial mnie pobic to mam nie uzywac tego co sie nauczylem..? @UP Powiedz jak masz na imie :} Moze nawet sie znamy , hah Odnośnik do komentarza
Roshti Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Masz używać, ale w samoobronie, i powinieneś znać granicę kiedy zakończyć. Odnośnik do komentarza
Mongoły_Back Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Ja też nie raz się bałem kogoś jebn*ć w paszcze, bo dyrektor wyleci albo mu coś zrobię i odszkodowanie Takie ''przeczucie'' Odnośnik do komentarza
quspy123 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 @UP. Dokladnie to samo:} Lecz nie boje sie dyrektora bo to bylo poza szkola. Tylko teko ze jak mu przyjebie sie wkurwi jeszcze bardziej i np zawola 15kumpli.. Odnośnik do komentarza
bladzikPS Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Tacy są najgorsi, kozaczki w grupie, a jak przyjdzie co do czego to sam na sam słowa nie powie haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza
quspy123 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Dziekuje wszystkim za wartosciowe posty!:} Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.