Skocz do zawartości

[Pytanie] Brak pomysłu na moda

Mafia21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym napisać jakiegoś moda, mam dużo czasu i wsparcie kilku grafików, chciałbym napisać jakiegoś moda więc prosiłbym o pomysły, moje jak na razie są spisane ^^. Pozdrawiam, norbert. Za dobre pomysły będzie wersja testowa moda ;) !

Ciekawe pomysły:

• Po respawnie dostajemy 3 NPC, którzy chodzą za nami i pomagają nam zabijać potwory.

Struktury, w których można napotkać nowe potwory.

• Nowe bloki ozdobne (pół bloki wełny itp.), oraz meble.

• Nowe rośliny: pomidory,ogórki,jęczmień itp. - do ogarnięcia ; ).

Co do jedzenia to może np. kiełbaski, kaszanka etc. Możesz dorobić np. ognisko i grill i po wrzuceniu tam surowej kiełbaski się smaży :)

Uzbrojenie sam musisz wymyślić, ale sugeruję jakieś kosmiczne bronie :)

Środki transportu? Napisałem, że metro :>

Dla mnie mógłbyś zrobić taki plugin, że przy zbroi jest nowe okienko! I jak tak włożysz Workbench to jak włączysz inwentarz to obok masz pole craftingowania! Tego większego! I wtedy nie trzeba, by było za każdym razem kłaść workbencha!

PS. Przepraszam za to, że opisałem to tak chaotycznie, ale nie wiem jak to inaczej opisać! Mam nadzieję, że da się to zrozumieć!

Dodaj maszynierie.

Np Pojazd Koparkę dzięki której możemy kopać(4x szybciej niż łopatą diamentową)

Dźwig do przenoszenia bloków. Np gdy chcemy przeniesc jakiś stone a niechce sie nam go wykopywać i przetapiać.

-Taki motyw z wiedzmina że Ludzi i ludzio podobne monstra da sie zabic tylko mieczem kamiennym a reszte czyli potwory mieczem srebrnym Mozna tu wykozystac zelazny.

Oczywiście nowe ziola i preparaty:

Podobne z wiedzmina

Eliksiry -

Jaskółka

Grom

Kot

Zioła

Jask. Ziele(bardzo częste)

Mirt(czesto)

Szczaw Królewski(żadkie)

Szczaw Goblinski(normalnie)

Ziolo Szczęśliwego Podróżnika(Bardzo żadkie ziolo)

Zeby zrobić Jaskólkę

Trzeba miec 4mirty i 2jask ziela (jej parametry przywraca natychmiast cały pasek głodu i 5serduszek)

Na grom:

każde ziele po 4x a daje on nam siłę 3x wieksza/szybkosc 2x/ i dowolny atrybut 2x na 6,30min

Kot szczaw królewski x2 i ziolo podróżnika x2

Daje 3 losowe atrybuty na 2,5min

Dalsze motywy :

-zrobić takie miejsca mocy na mapie (srednio wystepujące) przy których przesypiając się na łóżku dostajemy bonus +2dmg przez 5min

-Nowe zbroje związane z grą wiedzmin

-Dodać nowe jedzenie

a)Udko kurczaka i pieczone udko kurczaka (dało by się je zrobić z kurczaka wrzucając go do craftingu były by 2udka i dawały by 2,5głodu)

b)Udziec wiwerny (wypadał by z wiwerny co wiąze się z dodaniem new mobka i regenerował by 3głodu)

Nowy Trunek:

Piwo (daje sile +1 na 0,30min)

Fistech (daje siłe +2 i speeda +2 na 2min)

a skąd by się to brało to jeszcze nie wiem ale myślę że dodało by się 1new npc ''Bandyda'' z którego by to dropiło

@up A co powiesz na mój

Dla mnie mógłbyś zrobić taki plugin, że przy zbroi jest nowe okienko! I jak tak włożysz Workbench to jak włączysz inwentarz to obok masz pole craftingowania! Tego większego! I wtedy nie trzeba, by było za każdym razem kłaść workbencha!

PS. Przepraszam za to, że opisałem to tak chaotycznie, ale nie wiem jak to inaczej opisać! Mam nadzieję, że da się to zrozumieć!

Ci co ogladali Ao No Exorcist beda wiedzieli o co chodzi mi : ).

To tak:

Zrob katane(kurikare), ktora mozna bedzie wyciagnac z powchy i po wyciagnieciu kurikary nasza postac bedzie otoczona przez niebieskie plomienie ktore beda dzialac cos na styl tarczy.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Brak pomysłu na moda   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...