Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

10 Sposobów jak zmniejszyć lagi

Tsakui

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajnie :) Trochę mniejsze lagi mam.

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Nowicjusz
Opublikowano

Troszke odlagowało, mimo, że nie miałem problemów z netem to jest minimalnie lepiej   ;)

Opublikowano
3. Aktualizacja Java - zawszę dostępna pod linkiem:

Chyba sobię kpisz? Co Ci niby da aktualizacja javy bo to nawet 1 FPSa nie da, jedynie będziesz miał większy numerek przy wersji javy...

5. Instalacja GBoost:

Kolejna ściema...

6. Tylko dla ludzi z niewykupionym Minecraftem:

Kupno gry będzie najlepszą rzeczą jaką możecie zrobić, bo pirackie launchery zazwyczaj zżerają dużo RAM'u i na ogół są dużo wolniejsze.

Śmiech na sali, jebnij się w swoją głupią główkę zanim napiszesz takie bzdury publicznie, piracki a oryginalny launcher nie różni się prawie niczym, jedynie tym, że kod jest przerobiony tak aby minecraft.jar bezpośrednio się uruchamiało bez autoryzacji minecraft.net...

Jedynie to optifine może coś zdziałać a reszta to pic na wodę i tyle mogę się na ten temat wypowiedzieć...

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

podarnik dobry i cos moze pomoc ale nie zawsze. najlepszym sposobem jak by nia patrzec to kupno nowego komputera lub wymiana jego podzespolow bardzo wazne tez jest miejsce na dysku twardym! z czystym dyskiem mam 660- 700 fps  a z zawalonym jak teraz spadlo do 280.

Opublikowano

Powiem ci że do teraz miałem po 70-120 FPS. Nie było mi to potrzebne gdyż gra powyżej 60 fps jest bardzo płynna, ale jak zastosowałem się do tych punktów mam teraz powyżej 300 Fps ;) Dzięki :D

.

• 2 lata później...
  • 4 tygodnie później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na 10 Sposobów jak zmniejszyć lagi
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 24.09.2012 o 22:38, Tsakui napisał:

1. Bardzo popularny sposób - Zainstalujcie CCleaner:

I przeczyśćcie dysk - efekt: ~10 FPS więcej.

-

2. Kolejny bardzo powszechny sposób - Instalacja moda 'Optifine' :

Na samej górze strony do której odnośnik podałem jest ankieta: ponad 7,8 tys. użytkowników stwierdziło, że po instalacji Optifine FPS wzrosło o 200%.

3. Aktualizacja Java - zawszę dostępna pod linkiem:

4. Zmniejeszenie ustawień Minecrafta do najbardziej potrzebnych, np. Render Distance - Normal, Grafika - Fast

5. Instalacja GBoost:

Po instalacji możemy wybrać których rzeczy nie potrzebujemy (np. Interfejs Aero) a on zamknie wszelkie zbędne procesy.

6. Tylko dla ludzi z niewykupionym Minecraftem:

Kupno gry będzie najlepzą rzeczą jaką możecie zrobić, bo pirackie launchery zazwyczaj zżerają dużo RAM'u i na ogół są dużo wolniejsze.

7. Jeśli nie chcesz wykonywać punktu #5, sam zamknij wszystkie spowalniacze, typu Skype, GG, Tlen, Winamp, Hamachi i wiele wiele innych

8. Zwiększanie priorytetu Minecrafta

Uruchamiamy Menedżera Zadań, wchodzimy w zakładkę Procesy i dla procesu javaw.exe ustawiamy priorytet wysoki.

9. Używajmy domyślnego texture packa, nie jest taki zły, a wszystkie doinstalowywane dodatkowo zamulają grę.

10. Uruchamiamy MCPatchera, wchodzimy w zakładkę Options, zwiększamy RAM, po czym patchujemy w zakładcę Mods.

1. Nie ufam CCLeaner'owi czy jak to się zwie. Podobno wyrządza krzywdę windowsowi 10! Wole co jakiś czas zrobić generalne czyszczenie komputera. 

2. Racja, optifine pomaga. Niekoniecznie o 200% ale pomaga.

3. Popieram, aktualizacja javy do 8, oczywiście najnowszej.

4. Również popieram.

5. Mądry człowiek wie, że podczas gry warto zamykać niepotrzebne procesy. Po co zaśmiecać sobie dysk jakimś syfem?

6. MIT, niekoniecznie minecraft 'piracki' jest gorszy od oryginalnego.

7. Popieram

8. EEE.. 

9. Są specjalne paczki tekstur pod fps! I to nie żart.

10. EEE

Aby mieć fps'y, wystarczy pomyśleć, nie trzeba robić bóg wie czego!

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...