Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Konkurs Rysunkowy SinglePlayer!

TheJeron78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie zadajecie pytania dot. konkursu rysunkowego w dziale Singleplayer :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Od siebie dodam, że jutro dodam listę prac, które są zgłoszone oraz ich autorów.

Cierpliwości, mam kupę roboty w domu.

Opublikowano

Nie przewiduje takiej opcji.

Jeśli będzie zbyt mało prac, to dwie opcje widzę.

1: Przedłużenie okresu dawania prac o dodatkowe dwa dni.

2: Kwestia administracyjna, nie mogę o tym mówić.

Opublikowano

@up

to jest niemozliwe zeby takie cos zrobic w photoshopie ni chuja nie da rady nie pomalujesz , niemożliwe ...

Odpowiedź na komentarz dt. mojej pracy:

Jeżeli nie PS to w takim razie co?

Jeżeli jury chce to mogę udostępnić im plik .psd tego fanarta.

@Flork

A wg. Ciebie grafiki wykonane poniżej to nie photoshop? Jak nie Photoshop to co?

royalss2.jpg

(Nagłówek powstającej strony ROYALa, org rozdzielczość 1920x600)

royalmetinbg.jpg

Tego miałem nie pokazywać ale skoro są ludzie którzy jak czegoś nie umieją to twierdzą że "się nie da" to proszę a jednak się da. :O

(Background strony naszego powstającego serwera metina. Org res. 1920x1200)

Wszystko to rysunek na papierze a potem nakładanie koloru w photoshopie. To nie jest coś co się robi godzinę czy dwie, a raczej dni jak nie tygodnie, zależy.

I wszystko robiła moja dziewczyna wspólnie ze mną,

signli.png

Opublikowano

Tylko, że Twoja praca nie jet w 100% namalowana. Główka postaci jest wklejona bezpośrednio z innego obrazka, a z tego co wiem, ma to być konkurs rysowniczy ;-) Ja też bym mogła zrobić tzw Photomanipulację, ale nie chyba o to w tym chodzi ;-)

Opublikowano

DesoPL wyśle plik .psd...

@Edit: w sumie jeżeli chodzi o cały fan art to główna postać była malowana , a sam background to edycja warstw, o tym nie pomyślałem...

Dodając fan arta kierowałem się głównie postacią,

No nic... trudno mogłem dodać bg ze strony metka xD

signli.png

Opublikowano

Z racji tego, że jest nawet spore zainteresowanie konkursem, dwa ogłoszenia.

1: Konkurs rysunkowy będzie częściej organizowany, jednak następne edycje będą tematycznie dobierane też, lub co jakiś czas tak jak teraz.

2: Dozwolone są postacie z MMORPG.

Krótkie FAQ.

1: Rysunki inspirowane obrazami z google są dozwolone.

2: Photomanipulacje i pokrewne są zabronione. (Doprecyzować jury musi)

3: Plagiaty stanowczo zabronione, kary będą 48 godzinny ban, w skrajnych przypadkach nawet do 72 godzin.

Zapraszam do zgłaszania się, do 5 października można, potem już nie.

Opublikowano

Moi drodzy;)

Ręce i cycki opadają jak czytam, że ta głowa jest wklejona z innego obrazka xD ale w sumie to tak wygląda nie dziwie się , że tak wszyscy myślicie xD Poza tym nie wiem po cholere Moje Kochanie wrzucił akurat ten szajs-.-"

hm.. rozwieje wasze wątpliwości, to nie jest wklejone i nie jest to photomanipulacja.

Po prostu..Jest to rysunek zrobiony na kartce, a zdjęcie tego rysunku było wrzucone do photoshopa gdzie nakładałam kolory na postać, tło i różne duperele, żeby to jako tako wygladało robił Callen. a to że wyglada jak wklejone,nieproporcjonalne itp. (nie oszukujmy sie jest beznadziejnexD) to tylko dlatego że kiedy to tworzyłam to były moje początki w Photoshopie i w sumie po dziś dzień znam nie dużo opcji.

Twarz wyglaga jak wyglada ponieważ nakładanie kolorów myszka jest okropnie cieżkie, a pożniej usuwanie kolorów nałozonych na twarz z włosów daje efekt powycinanego syfu x.x Niestety ale robienie grafik w photoshopie myszką pochłania wiele czasu i jest uciążliwe dlatego lepiej kupić tablet:P

PS. nie nawidze przerabianych grafik itp. za co zawsze moj team dostaje za to zjeby nie Kochanie?:P Za to kocham robić coś z niczego wiec prosze was bardzo nie obrazajcie mnie mowiać ze to jest photomanipulacja T.T

signli.png
Opublikowano

Moi drodzy;)

Ręce i cycki opadają jak czytam, że ta głowa jest wklejona z innego obrazka xD ale w sumie to tak wygląda nie dziwie się , że tak wszyscy myślicie xD Poza tym nie wiem po cholere Moje Kochanie wrzucił akurat ten szajs-.-"

hm.. rozwieje wasze wątpliwości, to nie jest wklejone i nie jest to photomanipulacja.

Po prostu..Jest to rysunek zrobiony na kartce, a zdjęcie tego rysunku było wrzucone do photoshopa gdzie nakładałam kolory na postać, tło i różne duperele, żeby to jako tako wygladało robił Callen. a to że wyglada jak wklejone,nieproporcjonalne itp. (nie oszukujmy sie jest beznadziejnexD) to tylko dlatego że kiedy to tworzyłam to były moje początki w Photoshopie i w sumie po dziś dzień znam nie dużo opcji.

Twarz wyglaga jak wyglada ponieważ nakładanie kolorów myszka jest okropnie cieżkie, a pożniej usuwanie kolorów nałozonych na twarz z włosów daje efekt powycinanego syfu x.x Niestety ale robienie grafik w photoshopie myszką pochłania wiele czasu i jest uciążliwe dlatego lepiej kupić tablet:P

PS. nie nawidze przerabianych grafik itp. za co zawsze moj team dostaje za to zjeby nie Kochanie? :P Za to kocham robić coś z niczego wiec prosze was bardzo nie obrazajcie mnie mowiać ze to jest photomanipulacja T.T

Dzięki za rozwianie wątpliwości, skoro jest tak jak mówisz to praca Callena zostaje. Tylko z jury muszę to obgadać. I w imieniu swoim przepraszam za niejasności.

Opublikowano

Dokładna godzina końca jaka jest? Chcę wiedzieć do której mam się bać czy ktoś nie rąbnie takiej pracy że zmiecie wszystkich.

Down

Ok.

Opublikowano

Czemu praca Jano nie została usunięta? Na pierwszy rzut oka widać, że jest to obórka graficzna a nie rysunek. Zapytajcie dowolnego lepszego grafika - Wrednej, Henia.

To tylko parę filtrów, zero pracy i talentu...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

A ty jedno i to samo. I tak czy siak nie wygram a praca robiona przeze mnie.

Edit

Ja mam jedno ale co do rodzaju głosowania. Np. pani Aurille zrobiła temat na innym forum żeby głosowali i takim sposobem uzyskała sporą ilość głosów. Pan Sprite i plpw50 głosowali na siebie a na innych głosowali osoby z 1 lub kilkoma postami co oznacza że zrobili se konto. Takie głosowanie daje nierzetelne wyniki. Co prawda lepszego nie ma ale ostatecznie moderacja i admini mogliby głosować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...