Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dobrze grac Shaco?

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem sobie shaco i pare razy zagrałem tą postacią i tak srednio mi szlo. Ale teraz chciałbym nauczyc się dobrze grać tą postacią. Szukam poradnika jak do dobrze grac tą postacią, jak omijac niektóre skille itp

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Shcaco

Plusy dobry na ganki w pierwszej fazie gry

Dobry Dmg

Dobra Jungla

Minusy masz takie że focus na Ciebie i padasz i w późniejszej fazie tracie DMG

Opublikowano

Teraz shaco jest usless. Może i ma dobre ganki w early ale co z tego jak potem wysiada i nadaje sie tylko do backdoora. + często zdarza się że shaco podczas ganka pada.

graphic.png

Opublikowano

Ja podpinam się do tematu bo kupiłem go miesiąc temu i grałem nim może 2 gry.

Lepszy jest jako AP czy AD ?

deaxy_syg01.png

Dałbym jeszcze UserBara ale max 1 obrazek :x

Opublikowano

shaco wiadomo że lepszy ad . jungle można nim zrobić nawet bez smite .

shaco ma dobre ganki i duży dmg .

111111111_xhnxwxe.jpg

beznazwy1_xhxwqaw.jpg

Opublikowano

czemu ap shaco jest ususles ;d z liczem też będziesz miał ładne kryty i masz na wszystko przeliczniki apna klona i na E maz chyba 100 %

Opublikowano

Shaco ad do jungli. Startujesz z butami i 3 potkami, idziesz na wraithy, kładziesz tam 1 boxa, następnie idzesz na reda i kładziesz tyle ile możesz. Najlepiej zgankować na samym początku topa. Później normalnie junglujesz i gankujesz. Na tf najlepiej eliminować ad rangeda lub ap carry. Masteriesy 21/0/9. Runy: 3 czerwone ad, 6 armor pene, żółte armor, niebieskie mr, quinty na ad. Kupuje mu latarnie, buty na 5 speeda, mercury lub ninja tabi, zależy od przeciwników, następnie phage, IE, trinity, banshee i GA.

Opublikowano

Zależy w jakiej rozgrywce. Ja kiedyś wyklarowałem całą grę 1:26 min rozgrywka z 30.15.27

Shaco do najłatwiejszych postaci nie należy.

Ja używam build'u: Buty5, Latarka, Infinity, Tancerz, Mardredsy szpony, Kolczugę, na koniec zamieniam latarkę na Angel'a.

Moja dżungla to max 3:50 min bez zużycia red pot's lub trudniejsza i w 2 min gank

Opublikowano

Jungla bez smite??

Smite jest nie tylko do ubijania creepów na starcie ale głównie do sekjurowania drejka i barona znachora! ;P

Opublikowano

czemu ap shaco jest ususles ;d z liczem też będziesz miał ładne kryty i masz na wszystko przeliczniki apna klona i na E maz chyba 100 %

AP shaco jest słaby, ponieważ nie wykorzysta swojego potencjału w jungli ani też nie poradzi sobie na żadnej lini. Nerf czasu trwania pajaców go zupełnie dobił.

Opublikowano

@up

Prawda. Z tymi pajacami to zupełnie zrąbali. Zagrałem sobie teraz AD i AP i AD lepszy. Super ganki ma i jungle:)

deaxy_syg01.png

Opublikowano

shaco wiadomo że lepszy ad . jungle można nim zrobić nawet bez smite .

shaco ma dobre ganki i duży dmg .

111111111_xhnxwxe.jpg

Wszystko fanie ale ty nawet nie masz 30 lv.

graphic.png

Opublikowano

gdybyście widzieli co robię shaco ap to byście się zdziwili...

więc tak

maksujesz najpierw E, potem Q na końcu w (zaraz się dowiecie czemu 2. q)

a więc core na ap shaco jest według mnie lich. dlaczego?

po użyciu Q Twoje AP się "krytykuje" na następnym ataku

poza tym shaco jest strasznie mocny jeśli chodzi o pacynki, jeśli np. głupi adc wejdzie w krzaczek przy baronie gdzie stoją 2-3 pacynki to prawdopodobnie umrze

Opublikowano

Wszystko fanie ale ty nawet nie masz 30 lv.

ej Never bo miałem bana jak coś to możemy pograć na nordicu mam 3 x 30lvl jak coś pw .

A mógłby ktos zrobic dwa poradniki jeden pod AD a drugi pod AP?

tutaj masz poradnik

[url="http://www.mpcforum.pl/topic/601957-tut-shaco-mistrz-jungli/page__hl__+tut%20+shaco#entry4332966"]http://www.mpcforum.pl/topic/601957-tut-shaco-mistrz-jungli/page__hl__+tut%20+shaco#entry4332966[/url]

dla shaco ad

beznazwy1_xhxwqaw.jpg

Opublikowano

gdybyście widzieli co robię shaco ap to byście się zdziwili...

więc tak

maksujesz najpierw E, potem Q na końcu w (zaraz się dowiecie czemu 2. q)

a więc core na ap shaco jest według mnie lich. dlaczego?

po użyciu Q Twoje AP się "krytykuje" na następnym ataku

poza tym shaco jest strasznie mocny jeśli chodzi o pacynki, jeśli np. głupi adc wejdzie w krzaczek przy baronie gdzie stoją 2-3 pacynki to prawdopodobnie umrze

Ciekawe na jakiej lini chcesz nim grac?

Opublikowano

Jeśli team nie jest ogarnięty, albo więcej powiem jeśli nie jesteście na skype/ts to shaco AP jest ciężki do ogarnięcia.

Opublikowano

AP nie, bez ts, bo team musi ogarniać, że ty ustalasz gdzie TF ma być :P

Opublikowano

No pewnie odpalasz "Q", walisz typka w plecy, możesz pacynkę za niego, żeby miał ciężej uciec, potem slow i klepiesz z lane mate :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

po 1 umiej wykorzystywac klona ( sterujesz nim ctrl + myszka) -rob tak zeby to jego atakowali

po 2 musisz grac nim jako jungler bo wtedy mozna wykorzystac jego potencjal (zaczynasz 5 potkow + armor potem butki latarnia trinity nieskonczonosci phantom) i na blue zabwaki stawiasz

Gangi shaco sa dosc latwe tylko trzeba pamietac ze gdy bedziemy znikac nie daleko ofiary to ona zauwazy jego animacje znikania. Stawiasz zabawke w kierunku w ktorym bedzie uciekac i atakujesz;p

Najtrudniej ogarnac jest late game shaxo wtedy mimo dobrych statystyk wcale nie jest taki dobry. Musi ci sie udac podejsc do kogos i go w miare szybko zabic zanim on zabije ciebie.

u1lc.png
Opublikowano

Ja do jungli radze butki + potki, żeby po jungli móc zgankować.

@up

Nie musi klonem sterowac ctrl + myszka. Wystarczy że będzie klikał ponownie "R" na wroga i klon tam pójdzie.

deaxy_syg01.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...