Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] USA Tank Destroyers

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ nie mogłem znalesć tego tematu nie aktualizowałem go ale od dziś zaczne:)

Zaznaczam na początku drzewko nie jest łatwe i wymaga od nas więcej uwagi podczas bitew i planowania posunięć.Przez co jest jeszcze fajniejsze ;)

Opisy czołgów do 5 tieru raczej będą miały 4-3 linijki tekstu bo nie ma sensu pisać poemat o czołgu który wymaga np. 3600 expa.

Gdzie jest napis [bETA] oznacza że tekst będzie dodawany stopniowo.

[iI]T18 Splasher

post-675126-0-63622300-1347212119.png

Tam gdzie czerwone jest pancerz 51mm

Tam gdzie niebieskie jest pancerz coś koło 20-30mm

Tam gdzie zielone wejdzie wszystko.

Opis,ocena-Czołg który ma 130HP o kształcie pudełkowatym wolno się obraca co raczej nie gwarantuje długiej egzystencji na polu bitwy.Topowe działo czyli haubica która zadaje 100pk obrażeń co raczej nie skutkuje dobrym DMG na bitwę ale jest też 105mm która bierze większość na strzał .Jak już wcześniej napisałem wolne obroty i coś w rodzaju weekspota (zaznaczone niebieskim kolorem) znacznie utrudnia prowadzenie pojazdu a tak ze ukróca życie .

Jak najbardziej jest to czołg for fun zabawa z niszczenia jest przednia :D każdy kill to radocha a pancerz umożliwia odbicie 2 i 3 tieru bez problemu brak wieży wcale nie utrudnia gry :) .

Jak grać

Teren zabudowany-Gdy spotykamy grupkę nieprzyjaciół stajemy ładnie celujemy i zdejmujemy kolejne cele , ale gdy zobaczymy że jest z nimi T-26 eliminujemy go pierwszego , Dlaczego ? ponieważ ma penetrację ponad 51 więc nasz pancerz to pestka.Ale jeśli gracz jest mało ogarnięty i będzie walił na oślep jest celem numer jeden , bo jeszcze trafi w czuły punkt i będzie nie ciekawie ;)

Otwarta przestrzeń- jest to dla nas dość nie przyjemne środowisko ponieważ przeciwnik może wykonać manewr oskrzydlający i nas zjeść ;) ale gdy widzimy dany obszar i po lewej i prawej mam kolegów nikt nie ma szans przejść takiej zapory. W przypadku otwartego pola polecam celownik z netu z licznikiem metrów ponieważ działo nie jest najcelniejsze i strzelamy na dystanse 100-150m bez utraty na celności :)

Badanie

post-675126-0-24954500-1356015967.png

MM

Zwykły mecz-Ten czołg rzuca mniej więcej między 2 a 4 tierem.

EXTREM-5 tier to maks :)

Dodatki,kamuflaż

Nie , raczej po 5 tierze się kupuje takie rzeczy .

Plusy:

Pancerz

Dobre działa

MM

Minusy

Pudełkowaty kształt

Słaby obrót i prędkość

Ocena szkolna : 5-

[iII]T82 Dorożka

post-675126-0-77170900-1347212719_thumb.png

Jest to jeżdżący wekspoot :( wiec nie będę go mazał całego na zielono ;)

Opis,ocena-Po zakupie można odnieść wrażenie że ktoś wziął dorożkę i dodał działo , szybkie zerknięcie na statystyki i widzimy pancerz coś ponad centymetr z przodu jak i z tyłu wskazuje na dorożkę .Ponad przeciętna prędkość i działo 105mm na dzień dobry ratuje ten pojazd od czarnej listy .Podczas gry może być irytujące gdy dostajemy nie wiadomo skąd strzał za 80% ale do wszystkiego można się przyzwyczaić.Jest to czołg ninja , nie nie znika ale jest szybki :)

Jak grac -

Miasto-Robimy jak podczas wony okopowej kryjemy się i żeby wystawało działo :) bez wieży mało realne ale warto próbować .

Otarte pole-Tu nie ma się gdzie ukryć więc gdzieś na tyłach i/lub z medem.

Opis taktyki jest skąpy ponieważ nawet ja przeszedłem od razu do następnego pojazdu bo ten nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia .

Badanie

post-675126-0-26054100-1356015876.png

MM

Tu jest już gorzej trafiamy 3-5 tier.

Dodatki,kamuflaż

Co ja pisałem wcześniej ?

Plusy

Działo 105mm na początek

ponad przeciętna prędkość

Minusy:

Pancerz

Wygląd dorożki

DOROŻKA!!!!!!!

Brak koni

Mało miejsc siedzących

Ocena szkolna - --2

[iV]T40 RussianSniper

post-675126-0-47086600-1347890942.png

Opis,ocena-Ostatni bez wieżowiec nisko tierowy , 265 HP razem z papierowym pancerzem daje pojazd taki sobie , jest to raczej wsparcie niż TD .

Mamy do wyboru spamerskie działo 76mm i haubicę 150mm która ma problem z trafianiem celu oddalonego o 150m .Nie jest to genialny wynalazek ale da się nim grac .

Z wyglądu przypomina M3 Lee bez wierzy na górze .

Dość już pesymizmu :) mam nim 254 bitwy dlatego że mi się podobał , gra się przyjemnie nareszcie jakiś czołg który coś może.

Jak grac-Jedźmy za ciężkimi i strzelamy do słabszych lub zdejmujemy gąsienice tym lepszym , lub możemy grać jako snajperzy ewentualnie splasherzy.

Badania

post-675126-0-57382900-1356015761.png

MM- od 4 do 6.

Dodatki,kamuflaż-raczej nie

Plusy

Niezłe działo

Losowania

Minusy

Wielkość

Pancerz

Mobilność

[V]M10 Wolverine Spamer

post-675126-0-86021300-1347890925_thumb.png

A tu z innej gry (by Elvenmage)

BF1942_NORTH_AFRICA_M10_WOLVERINE.png

Opis,ocena-Nareszcie wyczekiwany 5 tier , pierwszy wieżowiec patrząc na statystyki widzimy słaby pancerz małą żywotność i wolno obracająca się wieża rodem z KW-2

Szalę przeważa działo , nic ponad 76mm jest to dość żenujące bo nic nie potrafimy przebić , co zmniejsza zarobki i expa z bitwę , co oznacza że spędzimy więcej czasu na tym pojedzie co nie napawa radością . ~Powiedział stalin widząc wolwerina

Czołg rusza się żwawo ale bez mapy dla kamperów i bycia na tope można pomarzyć o zabiciu więcej niż 2 przeciwników i przeżyciu. ~Hitler gdy sie dowiedział .

Czołg snajper-spamer pocisk wylatuje co 3 sek przebija kw od każdej strony nic nie jest wstanie się mu przeciwstawić .Jako snajper możemy rozstrzelać przeciwnika bez uszczerbku na naszym HP jako że mamy wieże możemy pokusić się o samotne podróż po lesie ale bez przesady nie przez całą mape :) .

A więc miotacz ognia byłby lepszy :P

Jak grac-granie jako snajper narobi nam killi ze względu na samerską 76 co da nam fajne staty na profilu :D ale grając jako snajper mamy wpływ na bitwę , gdy zacznie się bitwa i przeciwnicy będą zajęci waleniem do naszych my rąbiemy im po weekspotach lub po prostu na oślep byle w kogoś trafć.Ale jak nas wykryją to i tak w nas nie bedą strzelać bo poco to tylko TD z "podstawową" armatą (armaty wyglądają tak samo).

Znowu grając jako bezpośrednie wsparcie robi kolosalny DMG zasypując sie kredytami i expem co daje nam czołg for fun .

Miasto-wykorzystujemy budynki jako osłony , dzięki wieży nie musimy się obracać bo wystarczy mieć ustawioną odpowiednio wieże i po podjechaniu nie trzeba się ustawiać jak bez wieżowy tylko wystarczy przy celować oddać strzał i się schować.

Otwarte pole-Tu siedzimy w krzakach i spamujemy do wrogów.

Badania

post-675126-0-67536800-1356015635.png

Dodatki,kamuflaż-siatka i jak ktoś ma nadmiar kasy/czołg premium to dosyłacz.

Plusy

Działo

Mobilność

Spamer

4fun

Minusy

Wieża

Pancerz

Ocena szkolna : 5+

[VI]M36 Slugger Shotgun [bETA]

4d4158f32dad.jpg

Opis,ocena-Jest to większa wersja wolwerina dzięki czemu mamy więcej pancerza (114mm) i lepsze działa , z początku jest to ociężały TD ale po wymaksowaniu jest genialny.

Kształt pudełkowaty wiec trzeba umieć katować pancerz jak i myśleć ponieważ to nie jest już 5 tier tu można stracić dużo kasy.

Jak widzimy miasto jedziemy i szukamy wrogów gdy jakiegoś znajdziemy sadzimy mu strego kopa w ryj z 90 mm i kątując pancerz wycofujemy się na ulicę obok i gdy wjedzie znowu ognia i wycofujemy się .

Tak jak wolwerin jest genialny i można nim grać jak poprzednikiem..

Główną bolączkom tego pojazdu jest słabe początkowe działo czyli najlepsze z wolwerina co za tym idzie w pierwszej kolejności należy opracować nowe.

Jak,grać- możemy grac jako snajper lub jako wsparcie ciężkich czołgów (tylko z 90mm)

Plusy:

Działo 90mm

Pancerz

Mobilność

2 wolweriny czyli 2 razy więcej frajdy :)

Minusy:

Kształt

Stokowany jest bez użyteczny

[VII]T25 AT Master Of Destruction [bETA]

T15E2onT25.png

Opis,ocena-Ten czołg miażdży swoich konkurentów zaraz po wystartowaniu , jest to mieszanka szybkości,zwrotności i działa które potrafi rozszarpać 9 tier .Można grać jak medem i w ostateczności jako LT :) jest to maszynka do zabijania i nabijania kredytów co za tym idzie for fan gdy go wymaksujemy jest genialny i nabicie 50k expa na następny czołg to bedzie pikuś.

Czołg jest najmobilniejszym TD na 7 tierze i co najlepsze ma 2 tryby gry :

Mobilny zabójca-dzięki swojej zwrotności i prędkości możemy dostarczać siłę działa , dzięki czemu nasi koledzy z drużyny czuja się bezpieczniej gdy strzelam do wrogów z kilku pozycji na raz.W mieście jest trochę trudniej bo tu trzeba chować się za ciężkimi ponieważ w mieście walki toczone są o każdy centymetr ulicy , więc nie mamy szans przedrzeć się na tyły wroga .

Na kibelsdorfie można spróbowac pojechać ulica obok i wyjechać na bok przeciwników ale jest to trudne.

Ale jeśli chodzi o otwarte pole to tu można zaszaleć , dzięki mobilności możemy przemieszczać się błyskawicznie i strzelać co 7,85 sek (załoga na 100% + dosyłacz)

Moduły-osłonięta optyka ,dosyłacz ,szybsze celowanie/skrzynka naprawcza

Snajper-tu znajdujemy krzak i zostajemy w bezruchu ,czekając na ofiarę , jednak ważniejszych rzeczy jest uważanie na czołgi lekkie wroga gdyż nie mamy wieży i jesteśmy łatwym kaskiem.

Gdy bronimy bazy siedzimy w krzaku tak aby widzieć drogę skąd przybędą wrogowie , i strzelamy na dystans 500m , przy tej odległości wróg nas nie zobaczy a my go widzimy .

Jako że nie mamy wieży jest trudniej celowac do szybkich wrogów ale to nic.

Moduły-siatka,lornetka,dosyłacz.

Plusy:

Szybkość

Zwrotność

Działo

Minusy

Pancerz

[VIII]T28 Ślimak [bETA]

T28_001.jpg

Opis,ocena-Czołg a raczej monstrum którego nie da się powstrzymać ,majestatycznie porusza się po polu walki miażdżąc słabsze czołgi pod swoim gigantycznymi gąsienicami.

Potężna maszyna zagłady która potrafi powstrzymać cały team wroga w wąskim przejściu , dobra teraz przejdźmy do rzeczywistości :D

Jest to czołg masywny i wolny dlatego jest lekceważony przez wszystkich wrogów , swoich przez nawet drzewa wszyscy go maja gdzieś , jest to jego druga wada , pierwszą jest prędkość.

Jak grać:

Tych pojazdów nie widać czeto na polu walki wiec artylerzyści nie wiedzą co to jest a jak wiedzą to i tak będą strzelać do ciężkich a nas odłożą na deser , często się obrywa i padają gąsienice ale jak nie ma artylerii to nie trzeba się bać tylko strzelać podczas jazdy i mordować kolejne czołgi .

Pojazd jest specyficzny i trzeba być cierpliwym alby móc nim grać , bez odpowiedniej pomocy też długo nie pożyje , co czyni ten pojazd bardzo trudny .

Ma 2 tryby :

Niszczyciel:jedziemy przed siebie i zabijamy kolejne czołgi , ważne by było aby ktoś jechał za nami bo nawet byle jaki ciężki nas objedzie .

Gdy wróg jest przed nami kręcimy się lewa , prawa aby utrudnić mu wycelowanie w wekspoota .

Bunkier-gdy wylosowało nas tak abyśmy bronili bazy np. na malinówce to majestatycznie przyjmujemy pociski i rozwalamy atakujących .

Moduły-Tu moduły są uniwersalne : Dosyłacz , wentylacja, osłonięta optyka.

Plusy

Doskonała armata

Pomimo takiej prędkości obrót jest bardzo dobry.

Pancerz

Minusy

Wekspoot z przodu

Możliwość zapalenia od przodu (dolna płyta)

Podatny na artylerie

[iX]T95 Ciężki Niszczyciel [bETA]

DarkPrince32rus_t95jpg.jpg

Tu z innej gry (by Elvenmage)

original.png

Opis,ocena-Jest to opancerzona bestia z działem tak potężnym że rozwaliło by wasz dom jednym "pierdnięciem". Ten pojazd jest gwarancją rykoszetu od nieogarniętego gracza i może parę od ogarniętego.Pojazd ma monstrualny wygląd i siłę miażdży inne TD na swoim tierze ale gdyby go objechać to "ariva vederci roma" a więc trzeba uważać nawet gdy wiemy gdzie jest wróg .Następnym problemem jest vmax prędkość czyli całe 12 km/h (13 osiągniemy zjeżdżając z góry).

Jest bardzo chętnie brany do klanu a zwłaszcza takiego który ma prowincje na mapie głównej dlaczego ? jest to pojazd obronny który z odległości 200m jest jak góra , nie do ruszenia .Najlepiej sprawdza się na mapach górzystych czyli zadania typu : obrona przełęczy , punktu , bazy .

Taktyka

Bunkier-Stoimy gdzieś na wąskim przejściu i zabijamy wszystko co podjedzie na 300m ten dystans gwarantuje zdobycie Stalowej Ściany , Specjalisty niestety gdy wróg ma artylerię to może być krucho ale martwić się można gdy nas trafi.

Tryb "mobilny"-Wymagania : Wsparcie wymaksowany pojazd.Po prostu jedziemy i niszczymy zastępy wrogów :) jest to najmniej bezpieczny gdyż mogą nas trafić w Wekspooty ale gdy mamy nie ogarniętych graczy można liczyć na niezły łup .

Ważne aby wsparcie sobie nie pojechało dajemy mu dobijać .Z wsparciem jest jak z kotem czyli jak go nakarmisz to się będzie łasić ;)

Moduły-

Bunkier- Dosyłacz , Lornetka , 3 można wybrać samemu

"mobilny"-osłonięta optyka ,dosyłacz 3 można wybrać

[X]T110E3 Ciężki Niszczyciel [bETA]

Jak na poprzednie 13km/h to tu jest lepiej ze wszystkim .

Pancerz przedni jak u poprzednika boki papier ale za to zwrotność bajeczna , najlepsze jest to że czołg ma świetna celność i dobre działo co czyni go uniwersalnym .

Grając nim czujemy moc i potęgę , ale gdy jest arta to nawet nie trzeba się bać po prostu BAJKA. Jest to Niszczyciel nad niszczyciele .

Posiada 3 tryby (szok):

Mobilny łowca :Jedźmy tuz koło ciężkich i wspieramy ogniem (czyt. zabijmy większych przeciwników) gdy nasi dostają po tylnej części ciała wyjeżdżamy przed np. takiego M103 i go chronimy , dzięki niskiej sylwetce nasi sojusznicy mogą strzelać nad nami (czasem) lub lekko się wychylić i strzelać (zawsze).

Bunkier:Polega to na bronieniu jakiegoś ważnego przesmyku/bazy Ważne!!! strzelamy na odległości nie większe niż 200m gdyż to gwarantuje gigantyczna celność .

Snajper:Siedzimy i strzelamy na 500m w dal cos wiecej potrzeba ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Włąśnie porawiam :P

IE mi nawal i każdą zmiane zapisuje.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Ten tekst nie ma sensu

a najlepiej by był gdy byś ponieważ przebije nas od przodu

Co to w ogóle ma znaczyć?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Mistrz painta. xD

Dodaj jeszcze pancerz i uzbrojenie najlepiej, tak żeby było. Poza tym, dałeś tylko T18. Zmienię nazwę tematu, później edytuję najwyżej i błąd w wie'rz'owe. :P

Ten tekst nie ma sensu

Co to w ogóle ma znaczyć?

Wyjąłeś tekst z kontekstu.
Opublikowano

Teraz już to poprawił ale widzę że ma małe problemy z pisaniem, tu kolejny przykład:

a najlepiej by był gdyby to my oddlaiśmy pierwszy strzał

Gdyby to my oddaliśmy pierwszy strzał? Powinno być tak:

A najlepiej jakby to myśmy oddali pierwszy strzał. ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Teraz już to poprawił ale widzę że ma małe problemy z pisaniem, tu kolejny przykład:

On pisze z IE. Chrome i Firefox mu nawalają. :x Poprawiłbym to, ale cóż. xD
Opublikowano

W miarę jest jeszcze przemyślę pare rzeczy i jutro będzie git :)

Jestem wirtuozem painta :D

Nazwa jest super :3

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Właśnie to robię ale dajcie mi trochę czasu.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Jak już to: "Najlepiej jakbyśmy to my oddali pierwszy strzał" lub "Najlepiej by było, gdybyśmy to my byli tym, co oddał pierwszy strzał", ale to już jest czepianie się - każdy wie co autor chciał przekazać ;)

TOPIC: Nie widzę zbytniego sensu dla robienia TuTa czołgów tak niskiego tieru. Zwykle do V nie ma szczególnych problemów z penetracją, ale sposoby grania dla nowych graczy mogą się przydać. (ale ta obawiam się, że na forum większość osób przeszła ten etap.

Poradnik wygląda coraz lepiej i te epickie obrazki ^^ (sam też bym takie robił)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

T18 do 4 tirów już nie losuje tylko 1-2-3, T40 czy on ma taki pancerz to ja nie wiem :)

Do t18 miałem wszystkie dodatki dziś sprzedałem na T95 i się gra o wiele gorzej :D

Zrobisz do wszystkich tierów? :)\

Może napisz gdzie ma słabe punkty jakie działo najlepiej jak expić pokoleji moduły ;)

Opublikowano

Witam jak napisałem (edytowałem) w temacie temat będzie aktualizowany w piątek.

Wszyscy którzy wyłapali błędy mają lajka .

@ Elvenmage zazwyczaj się ich nie robi ale jak już zacząłem :)

@Ravoner mój kolega ma na nim rekord fragów 8 :D

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Witam jak napisałem (edytowałem) w temacie temat będzie aktualizowany w piątek.

Wszyscy którzy wyłapali błędy mają lajka .

@ Elvenmage zazwyczaj się ich nie robi ale jak już zacząłem :)

@Ravoner mój kolega ma na nim rekord fragów 8 :D

Ja miałem 9 fragów :)

Z edytowałem :)

Opublikowano

Jak cytujesz to pisz pod cytatem bo to wygląd jak bym to ja napisał 9.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Zapowiada się dobrze, zobaczymy jak za dwa tygodnie będzie ;) . Wszystko przejrzyste i ładne.

@btw, w nazwie tematu powinno być raczej USA Tank Destroyers. A ogólnie co do losowań, zdarza się bardzo sporadycznie, że musimy stanąć przeciwko czołgom III tiery wyżej.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

Wiem o tym, ale zdarza się, że jednak mimo wszystko wrzuca, gdzie grają czołgi III tiery wyżej. Kolega miał dwie bitwy VII tierem, że wrzuciło go do X, mi raz V na VIII.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

W piątek 5 nowych czołgów a w sobotę 2 perełki.

Niestety nie posiadam X tieru ale poprosiłem kuzyna aby mi napisał coś o tym pojeździe i dał pasy aby go przetestował więc X może być w sobotę z poślizgiem na niedzielę.

Kolega ma WI-FI :D

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

To fajnie, dowiem sie wiecej o nich. Mam aktualnie t28 prot i t28. Bardzo dobre czolgi z grubym pancerzem i szybkim dzialem.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Jak ten czas leci , jutro po 16 dodam całość :)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...