Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawód ;D

kamien4421

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który z nich

• Informatyk
      26
    • Mechanik
      6
    • Elektryk
      9
    • Inny (Napisz jaki :D )
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano zastanawiam sie nad pujściem do zawodówki ;D bo np jak bym zrobił mature to muszęisc an studia itp moje pytanie jaki polecacie zawód ;D jaki macie wasz wymarzony itp ; p.

/reflink

Opublikowano

Ja polecam mechanik jeżeli chodzi o zawodówkę, ale odradzam. Dużo lepiej zrobisz jak pójdziesz do technikum np informatyka (podobna szkoła a po technikum masz średnie). a Informatyka z tego względu iż jest duże zapotrzebowanie na dobrych informatyków i bardzo ciekawy kierunek, tylko jeżeli chciałbyś wybrać ten kierunek to na samej szkole technikum nie może się skończyć. Ale to wszystko zależy od Ciebie.

Opublikowano

Jeżeli chcesz iść do zawodówki to sądzę że dobrym rozwiązaniem będzie spawacz. Ogólnie to polecałbym Ci iść do technikum na jakiś profil związany z informatyką.

HBV27j.png

Opublikowano

Teleinformatyk :)

Dobra robota, a najważniejszy plus tego to to że jak skończysz technikum teleinf. to możesz zrobić sobie technika informatyka, a informatyk i teleinformatyk to miazga :)

Możesz nawet w serwerowni facebooka pracować :)

a tak to zawodówka.. bezsens, strata czasu = życia :)

Opublikowano

Coś z ekonomią skończyć(księgowy) | coś z fizyka i matmą (Elektronika ->automatyka)| ew. informatykę, ale musisz się tym interesować, bo robienie tego, bo lubisz grać w gry mija sie z celem. Prawdziwa informatyka zaczyna się tam, gdzie kończą się pierdoły :<.

Opublikowano

Jeśli wiesz, że nie zdarz matury, to idź do zawki. Po co w technikum 4 lata się męczyć???

Robotę nawet szybciej znajdziesz po zawce niż po technikum ponieważ w zawodówce, masz 3 lata praktyk, a w technikum 2lata (raz na tydzień)

Oczywiście możesz iść do Technikum, postarasz się trochę i zdasz maturę. Potem na studia i możesz nawet pracować przy naprawie samolotów itp. (tacy dużo zarabiają)

Sam wybierz co Ci odpowiada...

Opublikowano

Ja poszedłem na elektronika na automatykę jest na razie git aktualnie jestem w 2 klasie.

Myslę nad informatykiem :D

Powiedzcie mi co tacy np informatycy muszą robić czego się muszę nauczyc : D?

Programowanie itp. Ja bym nie radził iść na informatyka, bo ich jest masa...

Opublikowano

czego musza się nauczyć tego dokładnie nie wiem, ale jeżeli Cię to interesuje to idź w tym zawodzie. Informatyków wszędzie potrzebują wiec o prace nie będziesz mieć problemu. Ja w chwili obecnej jestem w zawodówce na kierunku ślusarz spawacz i powiem ci że szkoda że nie poszedłem do technikum na informatyke, ale u mnie to problem, ponieważ w mojej okolicy nie ma takiej szkoły z takim kierunkiem. Najbliżej to chyba 20-30 km dojazdu a to się mija z celem jeżeli ktoś ma lenia w "dupie" :D obecnie jestem w 3 klasie (ostatni rok) może jak skończę zawodówe to pomyśle nad jakąś dalszą edukacja na kierunku informatyk. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Opublikowano

Siemano zastanawiam sie nad pujściem do zawodówki ;D bo np jak bym zrobił mature to muszęisc an studia itp moje pytanie jaki polecacie zawód ;D jaki macie wasz wymarzony itp ; p.

Informatyk

Mechanik

Odpada musisz się tym interesować i coś potrafić, od tak nie masz co iść.

Idź na Elektryka

Opublikowano

Idź na budowlankę, można dużo kasy wyrobić tym bardziej jeśli bd znał język angielski/niemiecki. No chyba że analitykiem jesteś to na informatykę ^_^

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

To masz problem..

Opowiem ci teraz krótką historyjke o podobnym przypadku..

Był sobie pewien chłopiec , który był pro elo elo z informatyki , wszyscy mu zazdrościli , a on sam też kochał to co lubi bo bardzo mu się podobał ten zawód , dostał nawet stypendium ,a teraz on pracuje jako śmieciarz bo mu rodzice zabrali stypendium i wyrzucili przez okno komputer , i kazali iść do roboty..

(Jako informatyk zarabiał 5000 zł/msc) .

Więc idź na śmieciarza..

/zakaz handlu

Opublikowano

Polecam Ci iść do Technikum - masz zarówno zawód (dyplom techniczny) jak i maturę o ile oczywiście zdasz.

Zawodówka : Mechanik

Technikum : Elektronik (nie elektryk!), ewentualnie Informatyk

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...