Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.pl zarobek założyciela?

Cięcina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wy myślicie ile założyciel Metin2 zarabia na miesiąc z all serwerów ???

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Opublikowano

Nie będę zgadywal, ale wiadomo, że dużo, jednak trzeba pamiętać, ze bedzie musiał dać teamowi wyplate, oplacic za hostingi itp. Itd.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

nom , to jest podstawa ;d , ale że teamowi dać wypłatę?? za co ;d ?? , za luksus że są GM ???

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Opublikowano

Nie ma co zgadywac jeszcze raz powtórzę, bo Gameforge nie tylko ma metin2 (gladiatus, 4story...). A co do wyplat dla temu to nie placi każdemu, ale na pewno community team, oni też mają duży wkład w grę.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Na forum metin2.sg był temat gdzie wypowiedział się główny pomysłodawca tego serwera, że na samym tym serwerze oni mają 20k zarobku miesięcznie, przy wszystkich opłaceniach, jak FuBu wywalał kase na Is'a to pewnie metin2.pl był najbardziej dochodowy :P

Opublikowano

Nie będę zgadywal, ale wiadomo, że dużo, jednak trzeba pamiętać, ze bedzie musiał dać teamowi wyplate, oplacic za hostingi itp. Itd.

Praca gm to jest wolontariat więc nie dostają za to żadnej wypłaty jedynie co to "konto premium" na ich prywatne acc czyli myślę że jakiś is czy coś :)

Założyciel hymm masz na myśli firmę gameforge czy wydawce metka ymir???

gf na pewno spore dochody ciągną z is'a :)

Opublikowano

Praca gm to jest wolontariat więc nie dostają za to żadnej wypłaty jedynie co to "konto premium" na ich prywatne acc czyli myślę że jakiś is czy coś :)

Założyciel hymm masz na myśli firmę gameforge czy wydawce metka ymir???

gf na pewno spore dochody ciągną z is'a :)

Dobrze wiem, że bycie GM'em to wolontariat. Ale oprocz ich są graficy. Admini serwerów, Community Team, Community manager, technicy... ;)

Opublikowano

Nie nie, każdy GM ma wypłatę. Wystarczy że przebędzie okres TGM. To jest jak zwykła robota. Tyle że w grze :)

Co do gf, na pewno płacą sporo za serwerownie. Myślę że z 30tysięcy euro, po opłaceniu wszystkiego. zobacz ile jest graczy :)

Opublikowano

Wiem tyle, że za bycie modem na forum jest konto premium z nieskończonym bonusem expa itp,

Gm'owie nie robią tego za pieniądze nie mają wypłaty, oni robią to jako dobrowolny wolontariat,

Wypłatę mają tylko Community.... bo oni muszą być cały czas dostępni.

Opublikowano

To jest tak, tyle kasy ile uzbierają z wszystkich gier idzie do jednego wora, potem mają jakąś ustaloną stawkę powiedz 2,5k, a gdy już rozda pracownikom tą kasę, to resztę bierzę dla siebie (ten główny dyrektor, itd.) przynajmniej tak mi się wydaje

Opublikowano

2 lata temu pewna osoba skromnie zarabiała 6k miesięcznie nie wiem jak teraz,

co do GM oni kasy nie dostają jak wiadomo do jest praca jako wolontariat jedynie co się dostaje to dyplomik ale nie wiem czy bym dodał go do swojego CV

ale za to chce przypomnieć ze są zjazdy teamu gdzie się wszyscy spotykają i jest wielka popijawa itp raz na jakiś czas tak zwane spotkania integracyjne ;>

co do moderatorów forum nie pamiętam ale coś tam było ze ktoś za forum dostawał 50zł miesięcznie ale nie wiem w jakiej postaci było to i czy to moderator dostawał czy ktoś inny

Opublikowano

Na pewnym forum o grach była graficzka forum metin2 (sygnatury,avatary itp) pisała że dostawała co miesiąc jakiś kupon czy coś takiego do gier gameforge o wartości 12 czy 20 zł.

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

Team GM dostaje tzw zapłatę w kuponach. przynajmniej tak jest w grze Gladiatus ale prawdopodobnie jest i tak w Metin2

ja jak byłem w Team Gladiatusa dostałem 3x3euro 2x 10 chyba dokładnie nie pamiętam i dostaje sie to raz na 3 miechy no i żeby to dostać musisz mieć przerobione 1 miecha tak mi się wydaje. dokładnie nie pamiętam ile przerobiłem zanim dostałem ;p

ale ta praca jest nudna siedzisz na kanale irc minimum 2h dziennie.i tylko sie odpisuje na e-maile...

Opublikowano

Wszyscy co piszą 50.000 oraz 20.000 WTF ? Śmieszni jesteście ? Założyciel firmy zarabia nawet 6 razy więcej i jestem tego pewien przykładowo dziennie ktoś z serwera monastyr przykładowo xyz przelewa po 400 złoty na metin a za 5 dni kolejne tyle a tych osób jest nawet 500 + zależy od serwera więc ?

Pisać w sprawię budowniczego

15 + / GG / skype epickie budowanie

Serwer 50 slotów więcej informacji na PW

Opublikowano

heh, biorac pod uwage fakt, ze istnieja osoby potrafia wydac jednego dnia kilka tysiecy PLN na mieszanie bonow... ze na samym metinie polskim jest 26 serwerow... ze jest kilkanascie wersji jezykowych... ze metin2 to nie jedyna gra nad ktora gameforge trzyma piecze...

coz. to jest wysmienicie prosperujaca firma ;) z tymi wolontariuszami w teamach swietnie sobie wymyslili, nie musza sie martwic o zgloszenia dot gry bo ludzie za kupony o wartosci 25 € beda im murzynic. Sadze ze nie przesadze jezeli powiem ze ich (GF) aktualny przychod mozna liczyc w milionach. Ale tu juz sie ekonomia klania a ja sie nie znam

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

Admini nic nie zarabiaja...

Myslicie ze zarabia za wszystkie SM? On musi opłacic serwery

z 100zł to moze mu z 10groszy idzie zarobku

Dota 2 > Lol

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...