Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co wybrać PS3 czy Xbox 360 ?

Koxik02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem się dowiedzieć trochę o Xboxie 360 . Mam zamiar w przyszłości kupić konsolę PS3 lub Xboxa 360 .

Proszę o odpowiedź na następujące pytania :

1.Czy za granie na multiplayer na xbox'sie trzeba płacić ? Jeśli tak proszę napisać jaki to koszt miesięczny i czy to się opłaca w stosunku do darmowego multi jakie ma PS3 .

2.Czy gry są tańsze / droższe od tych na PS3 ?

3.Co z grafiką na tej konsoli ? Czy jest porównywalna z PS3 ?

4.Czy Xbox 360 ma coś takiego jak PS store ? Chodzi o to czy za można za darmo pobierać dema i bety gier .

Założyłem ten temat gdyż nowego Xboxa 360 można kupić już za 700 zł z dyskiem 4 gb :)

A za nowe PS3 trzeba zapłacić ok. 900 zł więc mówimy tu o różnicy 200 zł , a więc dla gracza to 1 nowa gra :)

Z góry dziękuję za odpowiedzi .

Opublikowano

1.Czy za granie na multiplayer na xbox'sie trzeba płacić ? Jeśli tak proszę napisać jaki to koszt miesięczny i czy to się opłaca w stosunku do darmowego multi jakie ma PS3 . / Tak za Multiplayer na Xboxie trzeba płacić , tu masz link : http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=Xbox+live+ Opłaca się mój kolega ma ps 3 i nie ma tak rozbudowanego multi i ogólnie lepiej chodzi na xboxie :)

2.Czy gry są tańsze / droższe od tych na PS3 ? /W takiej samej cenie chyba , nie orientuje się ;/

3.Co z grafiką na tej konsoli ? Czy jest porównywalna z PS3 ? / Na xboxie jest lepsza grafika najlepiej grać na HD :)

4.Czy Xbox 360 ma coś takiego jak PS store ? Chodzi o to czy za można za darmo pobierać dema i bety gier ./ Xbox ma kilka gier darmowych - że można pobierać był nawet temat ale najlepiej pograć sobie w Minecrafta :D

Opublikowano

1. Za multi w xboxie trzeba płacić. Jak kupujesz od nich to jest drogo, ale jak kupujesz na allegro to wychodzi 50gr/dzien. Do tego jak kupisz konsole masz 3 miechy gratis.

2. Gry mają podobne ceny.

3. Nwm za bardzo.. Wiem tylko, że w niektórych grach trzeba było coś ucinać aby zmieściła się na xboxie (dzwięk,grafika - nieodczuwalne praktycznie ale zawsze coś.

4. Tak, xbox ma market. Mozesz pobrać tam dema gier, kupic jakies itd.

Ale i tak niedługo wychodzą nowe generacje konsol, bo te już nie dają rady ; ) Więc ja bym poczekał :P

Opublikowano

Ok , wszystko jest dobrze tylko że : w BF3 trzeba doinstalować jakiś texture pack i pytanie czy to się zmieści na tych 4 gb ?

Aha i jeszcze z tą nową generacją konsol , jakbym miał zamiar kupić tego xboxa 360 czy ps3 to brać nówkę czy używaną ?

Opublikowano

Zdecydowanie xboxa 360 . @up zależy od kogo kupujesz jak dobry kupiec to można i używanego , nie trzeba żadnego texturpacka można zainstalować lepszą grafikę

mihcio15.png

Opublikowano

Zdecydowanie xboxa 360 . @up zależy od kogo kupujesz jak dobry kupiec to można i używanego , nie trzeba żadnego texturpacka można zainstalować lepszą grafikę

Ale ta lepsza grafika to skąd to pobrać ? Czy to będzie na płycie lub w pudełku z grą ?
Opublikowano

1. Za multi w xboxie trzeba płacić. Jak kupujesz od nich to jest drogo, ale jak kupujesz na allegro to wychodzi 50gr/dzien. Do tego jak kupisz konsole masz 3 miechy gratis.

2. Gry mają podobne ceny.

3. Nwm za bardzo.. Wiem tylko, że w niektórych grach trzeba było coś ucinać aby zmieściła się na xboxie (dzwięk,grafika - nieodczuwalne praktycznie ale zawsze coś.

4. Tak, xbox ma market. Mozesz pobrać tam dema gier, kupic jakies itd.

Ale i tak niedługo wychodzą nowe generacje konsol, bo te już nie dają rady ; ) Więc ja bym poczekał :P

Hm a mogę prosić ile będzie kosztowały te 3 miechy grania ? Chciałem sobie to przeliczyć czy bardziej się opłaca kupić nowego slima czy używkę Elite lub Slim ( elite ładniejszy ) , myślę że najlepiej kupić Xboxa 360 w wersji elite lub slim używanego taniej i kupić gry zamiast kupić nowej slimki za 700 zł ( znalazłem nówkę slima nie otwieranego z nową grą FIFA 12 ) .
Opublikowano

3 miechy grania - około 45 zł. ( Na allegro) Jest też sposob na zdobycie xxx kodów 48h za darmo , więc jak masz czas i chce ci sie w to "bawic" to możesz brać se kody i grać przez neta.

Nie rozumiem drugiej części twojego zdania o tych co bardziej się opłaca. Ja kupiłem używanego i nie mam żadnych problemów : )

Jak masz kogoś zaufanego to bierz używanego xboxa taniej.

Opublikowano

Ja osobiście wolę ps3, nie lubię zbytnio joy'a od xboxa, jedynie xbox ma kilka lepszych gier niż ps, np. gears of war.

To już zależy od ciebie, czy np. chcesz move czy kinecta.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Mnie nie obchodzi takie coś jak move czy kinect powiedzcie jak podłącze do TV Xboxa 360 i PS3 zwykłym kablem jaki jest w zestawie , to na której konsoli będzie lepsza grafika . Szkoda bo bym kupił zestaw z Star Wars i kinect bo jest super pad . hm jesli do tych używanych to chciałbym sobie kupić przez serwis aukcyjny .

Opublikowano

Jak pierwszy raz będziesz włanczał bf'a 3 to ci wyskoczy takie coś

Ale żeby to zainstalować potrzebny jest podłączony internet ? Czy to jest już na płycie ? I czy wersja Slim / elite to jest jakaś różnica w grafice ? Bo slim mi się nie podoba , a moim zdaniem Elite to najładniejsza wersja (moje zdanie ! )

3 miechy grania - około 45 zł. ( Na allegro) Jest też sposob na zdobycie xxx kodów 48h za darmo , więc jak masz czas i chce ci sie w to "bawic" to możesz brać se kody i grać przez neta.

Nie rozumiem drugiej części twojego zdania o tych co bardziej się opłaca. Ja kupiłem używanego i nie mam żadnych problemów : )

Jak masz kogoś zaufanego to bierz używanego xboxa taniej.

Skąd niby te kody ? I czy nie zbanują mi za to konsoli ? Bo jak mam płacić za ps3 więcej , a za dużo ładniejszego ( moje zdanie ) xklocka taniej i to jeszcze internet free to wybieram XKOCLA :D
Opublikowano

Kody robisz zmieniając język na japoński, pobierając demo gry i do niej dostajesz kod. Można tak robić 1 raz na każdym koncie, im więcej kont tym więcej kodów.

Poszukaj tutoriali : )

Nie ma różnicy w grafice pomiędzy wersjami xboxa, nawet jakiś z przed 6 lat będzie miał taką grafike jak te nowe ( O ile będzie działał :P)

Opublikowano

Kody robisz zmieniając język na japoński, pobierając demo gry i do niej dostajesz kod. Można tak robić 1 raz na każdym koncie, im więcej kont tym więcej kodów.

Poszukaj tutoriali : )

Nie ma różnicy w grafice pomiędzy wersjami xboxa, nawet jakiś z przed 6 lat będzie miał taką grafike jak te nowe ( O ile będzie działał :P)

Widziałem te kody na serwisie aukcyjnym 48 h za 1 zł .Więc nie rozumiem , jak już coś to będę grał pewnie tylko w weekendy . Jak Xbox 360 to to samo co PS3 i do tego fajniejszy pad i tańszy to nie widzę problemu :) Tylko czy jak podłącze konsole Xbox 360 zwykłym kablem ( chinche ) do TV to grafika będzie w miarę ? Jeśli można proszę o udostępnienie filmu .

A co z chłodzeniem w wersji Elite a Slim , bo jak bym kupił tego używanego elite to nie chciałbym żeby po 2 miesiącach padł .

Proszę o podanie które wersje konsoli są najmniej awaryjne i które więcej wytrzymają w przypadku kupienia używanej od najlepszej do najgorszej czyli np piszemy :

1.Silm

2.Elite

I tak dalej proszę o wypisanie wszystkich modeli od 1 do 5 , 5 będzie naturalnie będzie najbardziej awaryjnym modelem a 1 najlepszym ( piszę to gdyż slim mi się nie podoba jak nic ... ) .

Opublikowano

Oczywiście najmniej awaryjny jest Slim... Ale nie pamietam jak to dokladnie jest, ale każda wersja Elite może być np. Jasper i wtedy jest bardzo mało awaryjna.

Tak samo może być premium jasper który jest małoawaryjny. Jak chcesz szukać starszych używanych konsolek to chyba jasper ma 12,1A. Musisz szukać z tyłu konsoli na zdjęciu np żeby było tam to napisane.

Ale nie jestem pewien jak to szło :D Więc mogłem Cię roszke w błąd wprowadzić.

Opublikowano

A , czy starsze modele konsoli są jeszcze produkowane/sprzedawane(new) ?

Chciałem się dowiedzieć jeśli kupię xboxa 360 używanego starszą wersję np. arcade ,core, premium , bez płyty Jasper to czy nie popsuje się szybko ? Nie będę grał dużo 2-3h dziennie . I jaki dysk wziąć żeby się nie spaliła ?

Przypuśćmy że kupiłem xboxa 360 używkę arcade lub premium ile ona wytrzyma bez awarii jeśli będę grał ok. 3h dziennie i konsola będzie stała na wolnym powietrzu ?

Opublikowano

Wszyskie oprocz Xenona wytrzymia bardzo dlugo.

Co ma napisane z tyłu xbox z tym Xeonem ? Bo pewnie modelu płyty nie podadzą na aukcji za to takie zdjęcie przeważnie jest.

Wszyskie oprocz Xenona wytrzymia bardzo dlugo.

Co znaczy bardzo długo (na oko ...) ? Czy Xeona ma konkretny model Xboxa czy może mieć każdy ? Jeśli tak powiedzcie jak to sprawdzić .
Opublikowano

Po 1 tak jak mówiłem może być premium jasper/falcon/jakiś zephyr. Tak samo elite jasper itd...

Ale dobra jak już kupisz jakiegoś falcona to przy dobrym użytkowaniu, nie będzie zakurzony to powinien wytrzymać ale to tak 60%. Jak kupisz jeszcze starszą to już rzadko ze bedzie działać :D

Opublikowano

Po 1 tak jak mówiłem może być premium jasper/falcon/jakiś zephyr. Tak samo elite jasper itd...

Ale dobra jak już kupisz jakiegoś falcona to przy dobrym użytkowaniu, nie będzie zakurzony to powinien wytrzymać ale to tak 60%. Jak kupisz jeszcze starszą to już rzadko ze bedzie działać :D

Będę szukał Jaspera .
Opublikowano

Nie bierz X-klocka. Ja też stałem przed takim wyborem i wybrałem Ps.

Po 1 : Grafika jest bardzo podobna na obu konsolach, ale w większości tytułów na Ps jest ciut lepsza

Po 2 : Duuuuuuuuużo więcej zayebistych exliusivuf ( nie wiem jak to się pisze :D ) typu God of War, Killzone, Uncharted, Reinstance.

Po 3 : Darmowy net. Nie zauważyłem, że mniej stabilny czy gorszy. Na X-klocku płacisz 120 zł / rok. :D ( To 1 zayebista gra na Ps )

Po 4 : Według mnie wygodniejszy pad. Dużo mniej waży.

Po 5 : W komputroniku jest Slimka 160gb za 820 zł.

Po 6 : X-Box ma menu takie dziecięce.

Po 7 : Blu-Rey

Jak coś sobie przypomne, to jeszcze dopiszę. Pozdrawiam :P

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

Po 1 : Grafika jest bardzo podobna na obu konsolach, ale w większości tytułów na Ps jest ciut lepsza

Po 2 : Duuuuuuuuużo więcej zayebistych exliusivuf ( nie wiem jak to się pisze :D ) typu God of War, Killzone, Uncharted, Reinstance.

Po 3 : Darmowy net. Nie zauważyłem, że mniej stabilny czy gorszy. Na X-klocku płacisz 120 zł / rok. :D ( To 1 zayebista gra na Ps )

Po 4 : Według mnie wygodniejszy pad. Dużo mniej waży.

Po 5 : W komputroniku jest Slimka 160gb za 820 zł.

Po 6 : X-Box ma menu takie dziecięce.

Po 7 : Blu-Rey

Hm. Dla mnie wygodniejszy jest pad od xboxa : )

Z tego blu-reya i tak nie będziesz korzystał często.. Bo co nim odworzysz ? :P Mam ps3 4 lata i jeszcze nie oglądałem jakiegoś filmu na blue reyu.

Xbox też ma fajne gry : ) Niedługo wychodzi Halo 4, jest zayebiste Gears of War 3 ; )

Opublikowano

Po 1 : Grafika jest bardzo podobna na obu konsolach, ale w większości tytułów na Ps jest ciut lepsza.Zart tak?Widziales co sie dzialo z ps3 po odpaleniu Mass Effect 3?

Po 2 : Duuuuuuuuużo więcej zayebistych exliusivuf ( nie wiem jak to się pisze :D ) typu God of War, Killzone, Uncharted, Reinstance.Forza,Halo,Gearsy,

Po 3 : Darmowy net. Nie zauważyłem, że mniej stabilny czy gorszy. Na X-klocku płacisz 120 zł / rok. :D ( To 1 zayebista gra na Ps Przynajmniej wiadomo za co sie placi ;) Stabilnosc,ale wazniejsza rzecz to bezpieczenstwo.Narazie nie bylo zadnej wiekszej akcji "wykradania danych".

Po 4 : Według mnie wygodniejszy pad. Dużo mniej waży.Przy tym punkcie chyba wiekszosc graczy powie,ze pad od klocka jest duzo duzo lepszy.Cale zycie gralem na konsolach od Sony,myslalem ze nie ogarne pada od klocka itp.,ale moje zdziwienie bylo duze,gdy dostalem go w "lapy"

Po 5 : W komputroniku jest Slimka 160gb za 820 zł.Za 999zl kupi slimke z dyskiem 250gb +2 gry +kabel hdmi.

Po 6 : X-Box ma menu takie dziecięce.Co w tym "menu" dashu jest dzieciecego?

Po 7 : Blu-Rey.Zbedny bajer.

ruch_13.jpg
Opublikowano

To ma być konsola a nie odtwarzacz DVD więc po chu.. mi Blue Ray ? To ma być do gier .. Nie interesuję mnie jakieś badziewy typu Blue Ray . Chodzi o to jaka konsole kupie taniej : ps3 czy xboxa używanego .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...