Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1 września ..

Comthun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby nie oni, teraz mówilibyśmy po niemiecku. Tfu, co ja gadam. Nie byłoby nas. Dziękuję. [*]

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie, zupełnie nie zrozumiałeś tego co napisałem...

Mi nie chodzi o pamięć o wydarzeniach, bo ta powinna być obecna zawsze. Chodzi mi o to, że do dzisiaj obchodzimy uroczystości itp. związane z wydarzeniami sprzed blisko 80 lat. To jest nienormalne...

To proszę podaj mi mi określenie będące odpowiednikiem użytego przez Cb. słowa "nienormalne", dla Święta zwanego "Boże Narodzenie" ;)

Opublikowano

Szczerze? nie chciało mi się tego czytać ani iść do szkoły. MI do szczęścia brakuje tylko :

-Najlepszy i najszybszy komputer świata

-Najlepszy monitor świata

-Zapas Hamburgerów na ok. 30lat

-Zapas Coca coli na ok. 30 lat

-Dwa zajebiste glosniki

-Zajebista myszka

-Zajebista klawiatura

-Nieskończona ilość prądu i za Free.

I to wszystko :D

1357468552-U604459.png

By b4rt4z

Opublikowano

To proszę podaj mi mi określenie będące odpowiednikiem użytego przez Cb. słowa "nienormalne", dla Święta zwanego "Boże Narodzenie" ;)

Nie obchodzę, to święto chrześcijańskie, wg. mnie też nienormalne...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nie obchodzę, to święto chrześcijańskie, wg. mnie też nienormalne...

To może powiesz nam jakie święta obchodzisz?

Śmiem twierdzić po twoich postach, że masz wywalone na wszelakie rocznice, tradycjie czy historie i żyjesz przyszłością.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Śmiem twierdzić po twoich postach, że masz wywalone na wszelakie rocznice, tradycjie czy historie i żyjesz przyszłością.

Bo dla niego liczy się tylko rocznica powstania kucyków:d

No cóż każdy ma inne zdanie co do tych rocznic

Hrabia jak tu możesz porównywać katastrofę smoleńską z powstaniem II Wś?

Każdy ma swoje zdanie i tyle nie ma co sie kłócić tutaj

dla mnie to jest ważna rocznica i tyle:)

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Niewiele, ale to nie temat o mnie :)

A co do twoich wniosków to owszem, uważam, że połowa roczic, świąt itp. jest delikatnie mówiąc bez sensu i tak, żyje przyszłością - tak jak człowiek z perspektywami powinien. Grzebanie się w przeszłości nic nam nie da.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Dziękuję autorowi za założenie tego tematu. Naprawdę serce się raduję jak widzę że na tym forum są osoby kochające swój kraj i nie wstydzące się jego historii, jak pięknie jest wejść w pogaduchy i zobaczyć taki temat a nie kolejny "czy jestem pedałem jak nosze rurki". Szacunek dla was i dla wszystkich które te święto czczą. Ja się dużo rozpisywać nie będę, powiem jedno - zapraszam was 11 listopada na Marsz Niepodległości do Wawy, pokażmy że los tego kraju nie jest nam obojętny.

Dziękuję!

Nie ma sprawy, w zamian proszę was o szacunek i pamięć !

/rip

Opublikowano

Mój pra dziadek i pra babcia uciekli z obozu. Dokładnie 7 lat temu zginęli w wypadku samochodowym.

Teraz rzadko kto wie jak to było na prawdę, niektórzy sobie myslą, że wojna była fajna, że nic się nie działo a tak na prawdę ludzie siedzieli w piwnicach przez 2 tygodnie, wychodzili tylko po jedzenie (jeździli takie tiry i rozdawały chleb) i tak przez tyle lat...

Szacunek się należy.

Moja prabacia uciekła z pociągu, który ją wywoził za granicę. Uciekała wraz ze swoją mamą i natrafili na Niemca... na szczęście tego dobrego. Pokazał im jak uciec :D

A co do Hitlera, III Rzeszy i Stalina - Hitlera i Stalina można porównać do Napoleona. Patrząc na to obiektywnie, Hitler miał świetny plan, "chciał dobrze", a wyszło źle. Zaatakował Polskę, dlatego, że u nas było najwięcej Żydów - byliśmy najbardziej tolerancyjnym państwem, i przed rozbiorami i po rozbiorach, chociaż nie jest ma tylko jednego powodu jego ataku na nas, drugim jest jego walka z Komunizmem - aby go zwalczyć, musiał pokonać Rosję, a droga do niej biegła właśnie przez nas... A dlaczego porównuję go jak i Stalina do Napoleona? Najpierw można porównać ich cechy fizyczne - cała ich trójka była niska. Kiedyś spotkałem się z zabawną anegdotą o Napoleonie i jego wzroście: Napoleon na przyjęciu spotkał się z oficerem piechoty, który był człowiekiem dość wysokim. Obaj panowie nie przypadli sobie do gustu, w związku z czym Napoleon (wtedy już cesarz) miał rzec do tegoż oficera:

-Jest pan ode mnie wyższy o głowę, ale jak nie przestanie mnie pan drażnić to każę zlikwidować tę różnicę.

Stalin był niski, ale kazał przedstawiać siebie jako człowieka silnego i wysokiego. Każdego kto zauważył to, że on jest niski po prostu poddawał rozstrzałowi. Tak dla jasności: Hitler - 165 cm, Stalin - 167 cm, Napoleon - 168 cm. Teraz druga rzecz: ta trójka, po tym jak kogoś pokonała po prostu ten naród potępiała. Napoleona wyniszczyło Waterloo, a Hitlera Berlin i jego "choroba" psychiczna. Obaj mieli taki sam cel: zdobyć Moskwę. Tylko nam, Polakom udało się ją zdobyć w 1610. Obaj mieli wielkie plany, a wyszło nie wiele dla nich i ich państw (przykładowo po śmierci Napoleona, Francja straciła swoją potęgę, po śmierci Hitlera - Berlin upadł).

|exKidMod Inne MMO|GoldMember|exModder Team|exMMT

Opublikowano

Hitler to był pierwszym emo i nawet samobójstwo na końcu popełnił :D . Ale poważnie, ja bym tylko chciał żeby idioci rysujący swastyki na murach i napisy typu "sieg heil" czy "jude raus" przez chwilę się zastanowili co tak naprawdę robią i pomyśleli o własnych dziadkach....

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Niewiele, ale to nie temat o mnie :)

A co do twoich wniosków to owszem, uważam, że połowa roczic, świąt itp. jest delikatnie mówiąc bez sensu i tak, żyje przyszłością - tak jak człowiek z perspektywami powinien. Grzebanie się w przeszłości nic nam nie da.

Ty naprawdę jesteś idiotą "nie pamiętając historii jesteśmy skazani na jej powtórzenie" nie wiem czy dobrze zacytowałem ale przesłanie dobrze każdy powinien zrozumieć, może kiedyś zrozumiesz jak ważna jest historia.

Opublikowano
Zaatakował Polskę, dlatego, że u nas było najwięcej Żydów

Nie przez żydów

tylko przez to że w traktacie Wersalskim kończącym I wojne światową

było zapisane że polska ma mieć dostęp do morza i przez to Niemcy były rozdarte na 2 części

to jest najważniejszy powód zaatakowania polski,oczywiście jest ich wiecej

Mapa

ejnn.jpg

Jak widać Niemcy rozdarte przez kawałek ziem które otrzymaliśmy po podpisaniu Traktatu Wersalskiego.

I Hitlerowi to sie nie podobało

2 powód to był taki żeby Niemcy mieli granice z ZSRR

556616_175984932537041_1030054532_n.jpg

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...